Till sist kom sidensvansarna

Jag har väntat och undrat och jag har sett hur alla goda rönnbär har skrumpnat ihop och försvunnit. En del har så klart blivit mat till andra fåglar men mycket av allt det goda har bara blivit förstört. Idag, äntligen, såg jag en liten flock av de efterlängtade sidensvansarna och det verkar som om de hittade något annat att äta. Jag hoppas att det smakade bra. Mitt bland alla lekande och stojande skolbarn hade de valt att slå sig ner. Stannar man i den miljön och plockar fram kameran så får man räkna med att få nyfikna frågor och då får man svara så gott det går. När en av tjejerna, i slutet av frågestunden, frågade om hon var med på någon bild svarade jag att jag försöker låta bli att fota barn om jag inte har frågat föräldrarna först. Då sprang de iväg med ett hejdå och jag vandrade vidare. Jag kanske ska förklara att det är en öppen skolgård som man passerar på väg till ica-butiken och även för att komma vidare. Inga staket någonstans men alltid gott om personal som försöker överblicka allt som sker.

Tisdagen och onsdagen den här veckan blev lite trista. Jag skulle egentligen ha promenerat med C ena dagen men var tvungen att avboka. Ljumsken är ett väldigt dumt ställe att få ont i om man vill gå men så var det. Igår provade jag en lite kortare runda och eftersom det gick helt ok så gick jag en lite längre promenad idag, efter att först ha varit på katthemmet och sedan sett hur ännu två medaljer gick till de duktiga svenska idrottarna. Jag sa till C att jag ville hinna hem till tio på fm för att se tävlingarna och vi hann både göra det vi skulle och gosa med en del fina kissekatter. Inga bilder blev tagna dock men det kommer fler tillfällen.

Men ännu en bild från Medvinden blev det i stället. Jag mötte en siberian husky vars matte sa att det var första gången de var på isen tillsammans. Hon försökte få honom att sitta ner när det kom andra hundar eller skridskoåkare förbi. Men när jag kom och gick väldigt nära (för att inte komma ut på den hala delen) och när jag dessutom sa hej, då blev det lite för svårt. Den fina huskyn kom fram och viftade på hela sig. Naturligtvis frågade jag ändå om det var ok att hälsa och fick ett javisst till svar. Jag hann inte sätta mig ner på huk som jag brukar utan vovven reste sig på baktassarna, lutade framtassarna mot mig (han hoppade inte) och innan jag hann stänga munnen fick jag en rejäl huskykyss. Inte vad man vill ha kanske men resten av gosstunden var mysig.

Från Medvinden är en lite mindre isväg röjd fram till det lilla skogsavsnitt där jag tar stigen för att komma hem till mig. Lättgånget alltså och jag och många med mig ser till att ta vara på möjligheten att tillbringa en del av de härliga solskensdagarna på isen.

Fjärde sprutan är avklarad och den här gången fick jag lite mer ont i armen. Det tar jag som ett tecken på att den gör nytta och kanske har jag rätt i att det är så.


18 comments

 1. Sidensvansar brukar vi se många av här men hittills har jag faktiskt inte sett några.
  Vi bor väldigt nära en skola och den skolgården är också helt öppen. Vi promenerar ofta där men just under lunchrasten väljer vi ofta att ta en annan väg med tanke på att det är så många barn ute och leker. Miss T är så glad och yster att hon vill lägga sig i allt. Vilket mysigt hundmöte även om pussen blev lite väl närgången.
  Så skönt för dig att du har fått den fjärde sprutan. Att du fick mer ont i armen indikerar nog att du har antikroppar skulle jag tro.
  Underbara vinterbilder från din promenad!

  Kram och god fredagskväll!

  Gilla

  • Jag brukar se många av dem här också men den här vintern har de varit som bortblåsta…tills nu. Jag blev riktigt glad när jag såg dem 😀
   Jag förundras lite över hur stort område skolbarnen här är utspridda över. Det måste vara omöjligt att ha koll och ibland blöder mitt hjärta lite när jag ser någon som ser väldigt ensam och lite sorgsen ut. Men det kan ju också vara så att jag inbillar mig och att allt är ok. Det händer att jag också väljer en annan väg just under lunchtid men ofta tänker jag inte på det förrän jag är där.
   Jag skulle gärna hälsa på en glad Miss T om vi möttes. Men hädanefter ska jag se till att ha stängd mun när jag träffar väldigt glada och pussvänliga hundar 😀
   Ja, det är nog bra att ha fått en extra dos vaccin men ärligt talat gör jag bara som jag blir tillsagd och egentligen vet jag inte om jag bryr mig så mycket. Men som sagt, jag lyder de råd och restriktioner som finns och ta även sprutorna. Jag hoppas att de hjälper.
   Tack Znogge! Det har varit härliga dagar.
   Kram och detsamma!

   Gilla

  • Ja, det är märkligt men kanske har de hittat så mycket rönnbär på andra platser att de har kunnat stanna kvar där. Men några fick jag i alla fall se. Man vet aldrig…kanske kommer det fler 😀

   Gilla

 2. Vilken fin bild på sidensvansarna!
  Tråkigt att få ont i ljumsken, hoppas det känns bättre.
  Jag tycker det är så underbart med hundar som blir överlyckliga över att träffa en helt främmande människa. Förmodligen känner dom av dina positiva vibbar.
  Kram

  Gilla

  • Tack Marie! De är så fina och jag har undrat var de har hållit hus.
   Ljumsken mår bättre. Det blir så där ibland och det är bara att vänta ut det. Några dagar brukar räcka.
   Haha, jag utstrålar säkert massor av glädje och vilja att hälsa när jag ser hundar 😀 Det kan de nog läsa av. Men många hundar är lika glada vem som än hejar på dem. Min golden, Rex, älskade alla som gillade honom.
   Kram

   Gilla

 3. Vi har haft fina dagar så jag förstår att du gärna hade varit ute på fler ispromenader om du hade haft möjlighet. Men det kommer säkert fler solnjutardagar.
  Fin bild på sidensvansarna.

  Gilla

 4. Så fin bild du fick på sidensvansarna! Fina vinterbilder från vägen över sjön, men det ser farligt halt ut.
  Trevligt hundmöte också – och en husky-puss! 🙂
  Hoppas ljumsken är OK igen!
  Kram

  Gilla

  • Tack Anki! Jag kom ganska nära den här gången. Medvinden är hal men längs kanterna finns det lite snörester och där går det bra att gå. Huskykyssen var inte jättemysig men när jag väl hade stängt munnen blev det mycket bättre 😀
   Ljumsken är så gott som bra igen.
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Det var längesen svansarna var i våra rönnar så de har tagit god tid på sig upp till dig fast jag gav en skaplig vägbeskrivning! Avundas din Medvind ska jag säga, tog mig ut på isen här och det var ingen rolig upplevelse. Dessutom ville min hund absolut inte gå där. Idag har vi flera plusgrader och det ligger ett par cm vatten ovanpå snön och isen, skitväder o värre ska det bli. Men ingen idé att klaga, det förändrar inget. Kram från oss

  Gilla

  • Ja, jag har sett sidensvansarna hos dig och undrat om de bara har flugit förbi mig. Men ett litet gäng hittade hit till sist. Kanske var det de som hade fått din vägbeskrivning 😀
   Medvinden är en väldigt omtyckt och välbesökt isväg. Det är roligt att se att så många ger sig ut dit och tar sig fram på många olika sätt. Men hundarna och vi som går gör bäst i att hålla oss ute i kanterna där det finns lite snö kvar. Jag har sett en hel del sladdande hundtassar när de har försökt springa med sina skridskoåkande hussar och mattar. Det går betydligt bättre om de springer i kanten där de får lite fäste.
   Här har det också varit plusgrader idag men redan i morgon ska det bli lite kallare igen och det är jag glad för 😀
   Kram

   Gilla

 6. Sidensvansar är bland de vackraste fåglarna och deras klckpinglande kvitter är så fint. Fina bilder hade du fått till som vanligt. Skickar dig en kram på alla hjärtans dag för det är du värd.

  Gilla

  • Ja, visst är de vackra och jag har saknat både dem och deras silverklockssång.
   Tack Anita! Och tack för kramen och snälla ord. Jag skickar en varm kram tillbaka till dig för det är du också värd ❤

   Gilla

 7. Sidensvansarna är väldigt vackra och med blå himmel bakom så blir de ännu vackrare. Mycket fin bild. Vilket härligt väder du verkar att ha. Så synd att du har ont i ljumsken men det verkar inte hindra dig från att vandra ut i härligheten. Jag håller tummarna för söta kattbilder nästa gång du ska till katthemmet. Åhhhh en härligt blöt kyss har du fått också, där ser man 🙂
  Önskar dig fint väder även idag!

  Kram

  Gilla

  • Ja, visst är de och jag blev så glad när jag såg dem 😁 finvädret har inte synts till på ett tag tyvärr men ljumsken mår i alla fall mycket bättre.
   Jag ska till katthemmet idag så vi får väl se om det blir någon bild. Det är lätt att glömma att fota när man är upptagen med så många finingar 😊
   Huskykyssen var inte supermysig direkt men vovven var superfin.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s