Sköna vinterdagar

Igår väntade vi tills Nils van der Poel så imponerande vann sitt OS-guld innan vi gick ut i solen. Det var i alla fall soligt vissa stunder och då njöt vi lite extra. Men det var skönt att promenera på isen även när molnen gömde solen. Min svägerska är inte van vid att kunna gå på is så det var ju passande att Medvinden hade plogats upp lagom tills vi kom tillbaka från Åre. Det var också tur att hon hade bokat tågbiljetten hem till någon dag senare så att vi kunde ta den här promenaden. Fjällen skymdes av moln men de behöver ju inte alltid vara med när jag fotar åt det här hållet.

Lite senare på eftermiddagen tittade jag ut och fick se hur en slöja av dimma drog fram som i vågor. Dimman rörde sig faktiskt framåt och kanske borde jag ha filmat i stället. Men man kan inte alltid tänka på allt. Jag vet faktiskt inte varför de rosa tonerna finns i bilden. Jag har försökt redigera bort dem men då blir bilden ännu konstigare.

Under natten kom det ca en dm nysnö men det var inget som störde när jag tidigt i morse skjutsade min svägerska till tåget. Strax före 06.00 var jag hemma igen och åt frukost. OS styr en del av mina dagar men inte helt. Idag fick jag se Sara Hector när hon gjorde sin bragd och fixade ännu ett OS-guld till Sverige. Lite senare tyckte jag synd om de svenska tjejerna i skidskyttet när det inte alls gick som de hade velat. Vid tolvtiden kände jag mig färdig med OS för dagen och gick ut. Jag började med att gå upp mot campingen för att se om det var möjligt att gå över de öppna fälten. Men jag kände att varken lust eller ork att pulsa fram i snön fanns på plats den här dagen. Jag väntar tills stigen har trampats upp rejält, för så blir det alltid några dagar efter ett snöfall.

I stället tog jag mig ner till sjön lite tidigare än jag hade tänkt och där fortsatte jag på Medvinden hem till mig. På skylten står det 5 km på båda sidorna och eftersom jag igår såg en skylt där det stod 4 km på ena sidan och 6 km på andra sidan, antar jag att Medvinden är ca en mil lång. Det ser ut som om jag var ensam på isen men rätt som det var kom det några skridskoåkare, sparkåkare och en del andra som antingen körde om mig eller mötte mig. Men jämfört med i helgen var det mycket färre personer ute. Här syntes det inte alls att det hade snöat så antingen hade snön redan plogats bort eller så har den blåst åt sidan. Jag gissar på att snöröjarna startade tidigt. Men vinden har också påverkat landskapet genom att blåsa bort den snö som föll på träden i natt.

Nästan hemma. Där uppe bor jag men jag var tvungen att fortsätta ca 50 m till innan det fanns en upptrampad väg upp till stranden och det lilla skogsavsnitt som är till för allmänheten. När jag kom hem testade jag faktiskt att trampa ner snön på balkongen och ställa dit en stol för att känna efter om solen värmde tillräckligt. Men jag kände ganska snart att solandet får vänta kanske en månad till. Söderut värmer säkert solen betydligt mer nu men snart har vi härliga vårvinterdagar här också.


14 comments

 1. Så kul att få se var du bor – från det här hållet. Du kanske har visat det förut, men jag minns det inte. Din lägenhet har verkligen ett toppenläge. ♥
  Ja solen värmde i alla fall i bilen idag när vi var på fotoutflykt. Knallblå himmel utan ett moln, trots kylig vind så fick jag en aning vårkänsla. Imorgon skall det bli 6 plusgrader här, säger meteorologerna.

  Gilla

  • Jag kan inte se min lägenhet om jag står nedanför på vägen. Den skyms av andra hus. Men från isen går det bättre och det är lite kul även för mig att få se den rakt framifrån (och lite nedanför). Jag stortrivs med både läget och själva lägenheten.
   Våren verkar redan vara på väg hos dig och en del andra som bor söderut. Bakslag kanske kommer säkert men så är det ju alltid.

   Gilla

 2. Trevligt att din svägerska stannade lite längre så att ni hann med den härliga promenaden på isen. När det gäller dimman kan man verkligen se hur den drar fram även om det är ett vanligt fotografi.
  Våren är så klart längre kommen här men det var så klart helt väntat. Frågan är om vi ens har meteorologisk vinter här. Är inte helt säker på det…

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Jag tror att hon bokade det billigaste tåget och då blev vistelsen här lite längre. Det är jag bara glad för. Jag blir vanligtvis trött av att vara social i flera dagar men vi är ganska lika i det avseendet och kan säga till när vi behöver vara tysta eller vila. Är det någon förutom min lillasyster som jag skulle kunna dela hus med så är det min svägerska.
   Ja, jag tror att man kan ana hur dimman rör sig och jag tycker att den var lite extra spännande med sina vågkammar 😀
   Jag vet inte om ni har haft meteorologisk vinter den här säsongen men jag vet att ni gick direkt från höst till vår för något år sedan. Det kanske blir det normala framöver.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 3. Vilken härlig bild där dimman liksom for omkring som vågor. Något sådant har jag aldrig sett. Även jag går på isen eller åker spark för Kinabror har plogat upp en väg mellan mig och hans sommarstuga så Jack och jag kan gå där istället för på vägen där det ibland kommer timmerbilar och stör. Dessemellan sitter vi och tittar på tv. Jag tittar bara på skidskytte men brorsan tittar på allt.

  Gilla

  • Jag har sett dimman ligga som en lång korv på sjön men aldrig med något som liknar vågtoppar. Det blev lite annorlunda och ganska fint.
   Det är roligt att kunna gå ut på isen för man ser allting ur ett annat perspektiv. Ja, du åker så klart båt ut på sjön ibland men jag kommer bara ut på Storsjön när det är is på den.

   Gilla

 4. Vilken härlig promenad ni fick ute på isen! Blir det inte halt? Jag gjorde ett försök på vår sjö för några dagar sedan men det låg en förrädisk nysnö ovanpå och under var det glansis där inte broddarna bet alls. Såg de som åkte spark och det såg så skönt ut, men det är ju för lång sträcka till sjön hemifrån när man inte kan åka spark längs gatorna då de är sandade. Jag tycker OS livar upp tillvaron en del, tyvärr känns det som om vissa medaljer blir mindre värda pga att så många saknas på start. Men det har inte blivit något kaosartat som man kanske befarade innan OS startade så kineserna ror nog detta i land . Ha en skön helg, hoppas du får lite finväder/kram

  Gilla

  • Ja, det var en härlig dag och en skön promenad. Det var riktigt halt förutom på sidorna där ett tunt lager snö fanns kvar. Där gick vi. Jag hade dessutom mina dubbskor men dubbarna börjar bli ganska utslitna och isen var så hård så dubbarna hjälpte inte mycket.
   Visst är det kul med OS och särskilt som det har gått ganska bra för Sverige. Men jag tittar bara på de tävlingar som går dagtid och även där väljer jag ut några så att inte hela dagen går åt. Kineserna har stenkoll, precis som med det mesta. Det finns nog mycket att säga om det men det tror jag att jag avstår från att uttrycka.
   Tack Paula och detsamma till dig 😀
   Kram

   Gilla

 5. Det är något visst med att gå på isen. Numera händer inte det så ofta här hos mig men när det är tillfälle så måsta jag ta mig en sväng. Vilken vacker bild på det rosa slöjmolnet även om det enligt dig inte var meningen så är jag glad för att det inte gick att redigera bort.
  Den balkongen har jag suttit på men då var det varmt och skönt. Din utsikt är säkert lika vacker oavsett årstid.

  Kram

  Gilla

  • Så är det. Man får nya perspektiv på tillvaron där utifrån.
   Haha, ja ibland vill min kamera ta fram lite mer av något som jag inte ser med ögat. Det kan vara ganska fint, som det faktiskt blev här. Jag fick bort lite av det rosa men jag vill inte förvränga bilden i övrigt så lite rosa fick vara kvar.
   Jag gillar min balkong och utsikten från den och det vore kul om du kunde sitta där igen någon gång 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s