Hemma igen

Fredagen blev den absolut skönaste dagen under vår vecka i Åre. Solen värmde och himlen var blå. Det var så gott som vindstilla och stundtals åkte mössorna av. En fantastiskt dag som var mycket härligare än vi hade förväntat oss att få uppleva. Jag har visat er det mesta av vyerna men som avslutning hittade jag ändå några motiv som är nya. Kanske har de varit små detaljer i tidigare bilder men nu får de vara huvudmotiv. Tott hotell har jag nämnt flera gånger och så här ser det ut. Den äldsta delen, närmast kameran, är en fin byggnad men de nyare delarna kan jag inte säga så mycket snällt om. Möjligen har rummen där en fin utsikt.

Åre strand och Holiday club. Bakom hotellbyggnaden ligger de tvåvåningslängor där jag har min andelsvecka.

Åre torg-

Åres gamla kyrka.

I morse var det dags för hemresa och eftersom vi båda vaknade tidigt och slutstädning ingår i andelsavgiften, kom vi iväg ca kvart i åtta på morgonen. Vi kom hem lagom till att, efter uppackning, se mixstafetten i skidskytte. Ingen medalj där men Sveriges första OS-guldmedalj kom lite senare. Puckelpist har jag aldrig tittat på förut men vi råkade se finalen och där lärde vi oss namnet på en för oss okänd men väldigt duktig kille. Walter Wallberg ska man nog komma ihåg.

Men innan finalen i puckelpist tog vi bilen närmare stan och promenerade över isen mot Vinterparken, som premiäröppnades idag. En bit ut på isen stod den här fina snöfiguren. Kanske en hund, kanske en nalle.

Det var mycket folk i rörelse och det är inte så konstigt. Solen hade skinit hela förmiddagen men tyvärr mulnade det på när vi kom hit. Det var ändå väldigt skönt ute och många hade tagit med sig matsäck, skridskor, skidor eller bara ett gott humör och en leklust. Solstolar stod utställda för vem som än hade lust att slå sig ner en stund och en skridskobana hade plogats upp. Snöborgen lockade många barn och en grillplats utnyttjades av ganska många.

Dagen till ära dök två snötroll upp. Ett stort och ett mindre. Kolla in hunden och den lilla tjejen som misstänksamt tittar upp mot snötrollet.

Hunden kan inte sluta titta men den lilla tjejen blir skrämd när snötrollet rör lite på ena benet och vänder sig om för att fly. Det är inte lätt att förstå att en så stor och läskig figur kan vara snäll. Jag brukar undvika att fota barn men någon gång ska man göra ett undantag.

Det lilla snötrollet lekte med barnen i snöborgen men jag hann inte fota innan det hoppade ner och gick iväg.

Någon som inte var det minsta skrämmande var Birger (storsjöodjurets son). Jag såg honom inte först men hörde hur det pratades runt omkring oss om Birger. Han är välkänd här och det är inte så underligt. När jag hittade honom hade han fullt upp med att krama alla barn som vågade sig fram.

På isen rörde sig folk i olika riktningar. Till vänster är Medvinden upplogad och till höger går gångvägen till Frösön.

Vi valde att ta vägen över gångbron tillbaka till Frösön och bilen och vi passerade ett gäng änder som bara låg och väntade på att något skulle hända. Stackars änder. Jag såg inget öppet vatten men de såg ut att må ganska bra ändå. Rätt som det var kom det i alla fall någon och slängde ut lite mat till dem. Då fick de bråttom allihop.

Även här finns det kitesurfare och som bonus kom det in en helikopter i bilden.

Det är väldigt skönt att vara hemma igen. Jag har inte längtat hem en sekund under vistelsen i Åre men det är ändå sant att hemma är bäst. I morgon hoppas jag på ännu en fin dag och på måndag åker min svägerska hem till sig. Det blir tomt men i sommar ses vi igen.


12 comments

 1. Vilken härlig avslutande dag ni fick och vädret var verkligen perfekt! Jag inser att det hänt en del med Tott hotell sedan jag var där senast men det var ju en evighet sedan. Gott att det blev en bra vecka för om jag inte minns fel visste du väl inte om du skulle behålla din andel…

  Kram och välkommen hem!

  Gillad av 1 person

  • Ja, bättre avslutning på veckan kunde vi inte ha. Det har hänt mycket runt om i hela Åre och det har inte gjort byn mysigare. Men det är klart att kommunen tar chansen att få in mycket pengar på alla turister och de måste ha någonstans att bo. Jag skulle inte vilja bo där men en vecka i Åre är trevligt att få.
   Min andel är till salu genom Holiday club men jag har inga stora förhoppningar om att den ska bli såld inom en snar framtid. Mer kan jag inte göra och tills den blir såld fortsätter jag att åka dit och min svägerska hänger gärna med.
   Tack så mycket och kram!

   Gillad av 1 person

 2. En bra avslutning på veckan i Åre och en trevlig dag i Vinterparken! Roliga bilder på allt som fanns att uppleva där med många spännande figurer och mycket lek!
  Hoppas ni får flera fina dagar och att vintern består ett tag till för alla som gillar den!
  Ha nu en fin söndag!
  Kram

  Gilla

  • Hela veckan var skön men de sista dagarna var helt klart bäst. Jag har undvikit att gå till Vinterparken när det har varit som mest folk tidigare år men nu var det den tiden som passade och det var ju kul att för en gångs skull se hur mycket folk som samlas där. Det är ett populärt utflyktsmål.
   Idag har det också varit en fin dag och vi har promenerat ute på isen. Vi har även glatt oss åt ännu ett OS-guld så den här dagen har varit bra 😀
   Tack detsamma!
   Kram

   Gilla

  • Jag tycker om att åka iväg och se andra platser men hemma är alltid bäst.
   Lägenheten är till salu och det är Holiday club som har hand om försäljningen. Men det är ingen direkt efterfrågan och jag har ingen panik. Jag hoppas att den säljs ganska snart men om inte så fortsätter vi att åka dit vecka 5 varje år.

   Gilla

  • Tack! Det är kul att se att mycket folk samlas men det räcker med något enstaka tillfälle och sedan är jag hellre ute i natur där det är lite glesare med folk. Men om det hade varit soligt och skönt så hade vi nog slagit oss ner en stund i varsin solstol 😀
   Kram

   Gilla

 3. Vilken vinterfest ni kom hem till! Bara att bära in packningen och ge sig ut igen. Och så kul med massor av glada människor och roliga aktiviteter. Jag tycker nog det stora trollet var rätt läskigt! Förstår om både djur och barn blir lite skrajsna. Då föredrog jag nog det mjuka sköna gröna odjuret! Så härliga bilder som man blir glad av! Kram och välkommen hem

  Gilla

  • Det var kul att komma till premiärdagen för Vinterparken och att se så mycket folk. Jag tyckte synd om den lilla tjejen som blev rädd för snötrollet men det lilla trollet verkade komma bra överens med andra barn. Birger är så välkänd och alla vet att han är snäll så jag förstår att han fick många kramar. Jag skulle också gärna ha kramats lite men det hade nog inte varit riktigt ok om jag hade kommit dit och slängt mig i hans famn 😀
   Tack Paula!
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s