Äntligen några timmar med sol

Vi har inte sett mycket av solen tidigare under veckan men igår förmiddag kom den fram och lyste upp Åre och fjällen runt omkring. Vilken skillnad det blev. Visst har vi njutit av vyerna även när det har varit mulet men det här ljuset gör allt mycket vackrare.

Ni har redan sett det mesta som finns att se här men de här backarna har vi inte kommit lika nära tidigare som nu. Vi insåg helt enkelt att det fanns en gångväg som gick upp och förbi liften (VM6:an) och restaurang Timmerstugan och vi slapp gå ner till Åre torg för att sedan komma vidare upp mot Tott.

Det står visserligen att det är en gångväg till Åre torg men vi kunde gå rakt över spåret till bergbanan och fick då en lite kortare uppförsbacke.

Fjället där borta heter Mullfjället och när jag tittar på kartan och läser om att vandra upp till toppen så blir jag väldigt sugen på att göra just det. Om orken finns och jag känner starkt sug efter en kraftansträngning så kanske det får bli ett av kommande sommars projekt. Vid foten av Mullfjället ligger stugbyn Tegefjäll och lite längre bort kommer man till Duved.

Den här vyn, sedd från Tott, har ni sett förr men solskenet förändrar bilden en hel del.

Precis detsamma gäller den här vyn.

Det blev en lång promenad den här sköna förmiddagen och när vi kom tillbaka till lägenheten åt vi först lunch och sedan placerade jag mig på värmedynan i den utbäddade bäddsoffan. Ni vet ju nu att jag alltid bäddar ut soffan när vi kommer hit, för att kunna sitta skönt, men vi sover inte här. Vi har varsitt sovrum med dubbelsäng och det här är bara extra sovplatser som numera aldrig utnyttjas just till det. Men om någon mer följer med så finns det platser.

På eftermiddagen stannade jag kvar på värmedynan medan min svägerska tog en lite kortare promenad. Den var inte särskilt skön enligt henne. Det blåste kallt och snön yrde omkring så jag behövde inte känna att jag missade något. Idag verkar det som om det kanske också kan bli lite sol men först på eftermiddagen.


17 comments

  • Jag tror inte att man någonsin kan hinna se allt fint som Sverige erbjuder. Men kanske kan det snart vara dags för en resa även upp till Jämtland . Här har ni ju tillgång till en guide ut i naturen 😀

   Gilla

 1. Visst blir det stor skillnad när solen kommer fram och himlen blir härligt blå. Så vackra bilder du bjuder på! Jag minns hur roligt jag tyckte det var när vi åkte till fjällen som man alltid sa. Hade husse uppskattat skidåkning så hade det nog blivit en fortsättning men han gav upp efter en gång.

  Kram och god fredag till dig. Ha dessutom en behaglig hemresa om det är i dag det bär av eller det är kanske först i morgon…

  Gilla

  • Det blir väldigt mycket vackrare då och det är lätt att ta fina foton 😀 Du får förklara för husse att man inte måste åka skidor när man åker till fjällen. Det går hur bra som helst att promenera både sommar och vinter och om man gillar naturen så kan man njuta av den lika mycket även utan skidor på fötterna.
   Tack Znogge och detsamma till dig! Vi åker hem i morgon, lördag, och det var tur att vi hade även den här dagen i Åre. Vädret har varit helt fantastiskt 😀
   Kram

   Gilla

   • Att utför är det inte tal om längre men jag tyckte det var minst lika roligt med längdskidåkning. Nästan roligare faktiskt. Så skönt att ni kunde njuta av det fina vädret då!

    Kram

    Gillad av 1 person

 2. Så väldigt fint det blir när solen tittar fram. Jag läser en deckare just nu av Viveca Sten där handlingen utspelar sig i Åre så det är extra roligt att se dina bilder.
  Kram

  Gilla

 3. Åhhh så härligt ni har det! Fantastiskt fina vinterbilder och som du själv skriver så är det vackert när solen tittar fram. Inte utan att man blir lite sugan på att åka till Åre vintertid för att vandra. Jag gillar idén med att bädda ut bäddsoffan, så gör jag på ön också.

  Kram

  Gilla

  • Ja, vi njöt för fullt när solen äntligen tittade fram. Du är alltid välkommen vilken årstid som helst 😀
   Att bädda ut bäddsoffan kanske inte ser så städat ut men komforten får styra och då är vi två som gör så 😀
   Kram

   Gilla

 4. Vädret påverkar verkligen resultatet på det som hamnar på minneskortet … och bilder med snö gör sig nästan alltid bäst med blå himmel 🙂
  Härliga bilder!
  Antar att ni kanske är på hemväg nu eller i alla fall snart – kör försiktigt!
  Kram

  Gilla

 5. Å så skjønt at du fikk et glimt av sol. Jeg har vært på lang tur i sola i dag. Det er bare å nyte slike dager. Ser mange lengter etter våren, men jeg kunne tenke meg vinter litt til. Det er en vidunderlig tid dersom det ikke er for kaldt. Jeg kjøpte meg tulipaner på butikken i dag, så nå er det bare å nyte helga.

  Gilla

  • Det blev solsken både torsdag och fredag och fredagen var otroligt skön med bara några minusgrader och nästan ingen vind. Det var verkligen en varierande vädervecka 😀 Jag vill inte ha vår riktigt än. Februari ska vara en vintermånad men i slutet av mars kan gärna vårvintern ta över och i april vill jag ha vår. Hoppas att dina tulpaner står sig och är fina länge.

   Gilla

 6. Lite skoj att du upptäcker nya saker trots att du är så välbekant med området. Att hitta en ny gångväg är ju rena bingon! Och visst gör solen en enorm skillnad, det kan man inte komma ifrån. Men nog kan ni väl vara nöjd med vädret under er vecka?

  Gilla

  • Haha, ja Åre är så litet så det är överraskande när man upptäcker något nytt 😀 Den här nya genvägen var väldigt kort men den förändrade ändå promenaden en hel del. Solen förbättrar både naturupplevelsen och humöret. Inte för att vi var på dåligt humör någon gång men lite gladare blir man allt av solen. Vi tyckte att vi hade en bra vädervecka med stor variation. Graderna pendlade mellan noll till 18 minusgrader och likadant var det med vinden. Allt från 0 m/sek till stormstyrka i vindbyarna. Vi hade både mulet och soligt väder så nog var det varierande på alla sätt och det gillade vi. Regn slapp vi tack och lov.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s