Från stormvindar till vindstilla

Vilken skillnad det var att komma ut i en värld helt utan blåst efter att ha kämpat lite dagen innan. En väldigt skön dag med nya promenader. Vi bestämde oss för att gå upp till Fjällgården, ett hotell som sticker upp i bilden bakom granarna och precis i slutet av en backe. Om ni ser några spetsiga tak så är det rätt byggnad. Bilden är tagen från fönstret där vi bor och eftersom den är kraftigt beskuren ser det ut som om vårt promenadmål bara ligger en liten bit bort. Men vägen dit går inte rakt upp (tack och lov) och först ska man passera Tott hotell för att sedan fortsätta uppför en bra bit till. För något år sedan tog vi bergbanan upp och gick ner men bergbanan var stängd och vi hade i alla fall ingen lust att trängas för att ta oss upp. Den här veckan är det apostlahästarna som gäller.

Jag har insett att jag aldrig får tillbaka den ork och det flås jag hade innan min lever ställde till det för mig och min svägerska har också en del problem numera. Men vi tog oss långsamt uppåt och stannade till för att titta på omgivningarna lite då och då. Jag kan aldrig se mig mätt på de dimslöjor som ibland dröjer sig kvar efter en dimmig morgon.

Nästan framme vid Tott.

En delvis frusen bäck och rejäla istappar efter regn och smältande snö.

Vi kom upp till Fjällgården men eftersom vi håller oss borta från all trängsel inomhus, och så gott det går även utomhus, så vände vi bara på klacken och tog oss ner igen. Ner till Tott finns det bara en väg men därifrån tog vi en annan väg än den vi gick uppför. Det kändes rejält i benen efter att först ha gått bara uppför och sedan ganska brant nerför. Men vi stretchade ordentligt när vi var tillbaka i lägenheten och lite senare var vi redo för ännu en promenad. Inte lika lång och utan att kameran kom upp ur väskan men även den promenaden var väldigt skön. Förutom promenader gör vi inte mycket men det är precis så vi vill ha det när vi är här.


20 comments

  • Ja, det är perfekt att vi vill samma saker men även att vi ibland kan peppa varandra när promenaden kanske inte känns jättelockande. Det är ju för det mesta skönt när man kommer ut 😀 Det är verkligen härliga dagar.

   Gilla

  • Vi tyckte att det var lite kul att gå ut i stormbyarna men det var väldigt skönt att det mojnade och att vi fick en betydligt skönare dag sedan.
   Tack Anki! Vi fortsätter att ta det lugnt och njuta så mycket vi kan 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Tack! Det har byggts alldeles för mycket och det verkar fortsätta. Jag skulle absolut inte vilja bo här permanent och på vissa ställen är det väldigt trångt. Min mamma föddes här i Åre men under hela min uppväxt ville hon inte komma hit. Redan då tyckte hon att Åre var en förstörd by. Jag har inte riktigt samma känsla men tycker att det sker alldeles för mycket för turisternas skull och att den bofasta befolkningen glöms bort lite.

   Gillad av 1 person

   • Det finns ju en kritik på många orter mot turism, ex i Barcelona och Prag, men många lever ju på turismen i dessa städer och säkerligen även i Åre. Balansgången är svår, turismen skapar ju förmodligen mängder med jobb i Åre.

    Gilla

   • Jag tror att många är glada för att turister hittar hit men de som har bott här hela livet kanske inte är så förtjusta i att allt handlar om turister och vad som ska byggas för dem. Det är som du skriver, en balansgång. Jag vill i alla fall inte bo här.

    Gilla

 1. Det var verkligen ett rejält motionspass men tar man det i sin egen takt så klarar man mer än vad man tror. Vackra vyer och jag känner faktiskt igen Fjällgården även om det inte var i går 😀

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Jag tycker att jag har byggt upp en bra kondis efter operationen men även om jag orkar ganska mycket så tar det av någon anledning emot mer än jag tycker är ok när jag går uppför lite längre backar. Men jag ska inte klaga för jag har ju ändå lyckats ta mig upp på en del fjälltoppar 😀
   Kul att du känner igen dig. Förra året hade jag med en mycket bättre bild på fjällgården men jag ville variera mig lite. Det blir ändå mycket som är likt från andra vistelser här.
   Kram och detsamma!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s