Två tappra själar i blåsten

Om sanningen ska fram så led ingen av oss särskilt mycket. Vi valde att börja med att gå i den riktning där vi fick stormbyarna i ryggen och fick ibland lite extra skjuts framåt. Men man kan inte gå bara åt ett håll om man vill komma tillbaka till utgångspunkten så bitvis fick vi vinden och snön rakt emot oss. Men vi sänkte huvudena och kämpade oss uppför den långa uppförsbacken. För det är klart att motvinden sammanföll med att vägen bar uppåt mot högre höjd.

Mitt emot vår lägenhet hade vinden gjort att snön yrde upp och nästan täckte en del fönster.

Vi gav inte upp för att det blåste. Promenaden blev längre än vi hade tänkt och vi varken frös eller mådde dåligt på något annat sätt.

Ibland kom vi in i lä och då var det väldigt skönt. Temperaturen låg runt nollan och det var nog tur att det inte var riktigt kallt.

Vinden mojnade lite grann till eftermiddagen och då tog vi naturligtvis en promenad till. Men nu räcker det med stark blåst. Det kan vara lite spännande en dag men resten av veckan vill vi slippa just den vädertypen.

Förra året blev min son lite besviken för att jag skrev så få inlägg härifrån. Jag tror att det bara blev två inlägg. Nu ska jag försöka glädja honom genom att vara lite flitigare och lägga ut bilder lite oftare. Det är klart att han tycker att det är trevligt eftersom han också har många minnen härifrån. Jag ska göra mitt bästa.


13 comments

 1. Her har det også blåst veldig, egentlig fra alle kanter, så når vi gikk tilbake så blås det like mye. Men solskinnet varte hele dagen og det ble en nydelig dag med kakao og appelsin i sola.

  Gilla

 2. Härligt väder för snöälskare! Roligt att få ta del av era dagar där i Åre! Själv har jag varit på en träff med vännerna på Naturskyddsföreningen – en skön solskenspromenad på en isbelagd sjö 🙂
  Kram

  Gilla

 3. Det var bra kämpat av er men visst är det skönt att komma ut. Med tanke på vindarnas styrka var det nog tur att det inte var så väldigt kallt. Du är ju van vid ordentlig vinter och av ett tapprare släkte än vad vi skåningar är 😉

  Kram och god måndag!

  Gilla

  • Det var inte alls så jobbigt att vara ute som vi befarade och vi vandrade på med gott humör 😀 Jag tror att ni skåningar är minst lika tappra men kanske mest när det gäller stormvindar kombinerat med regn. Den här dagen var det nog betydligt bistrare nere hos er.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 4. Tappra tjejer på vift. Ser helt underbart ut. Jag ser också fram emot mera inlägg från vackra Åre. Inte utan att man blir lite sugen på snö och mys så nu får du allt stilla min längtan med massor av foton och trevliga inlägg.

  Kramar

  Gilla

 5. Jag tycker det är uppiggande med VÄDER! Oavsett om det är storm, regn, hagel eller annat (obs inte värmebölja då luften bara står stilla) men självklart ska det upphöra i lagom tid. Men vädret liksom ruskar om o man känner att man lever! Och visst kände ni er genomvädrade när ni kom in i stugvärmen igen! Kram

  Gilla

  • Visst är det så. Lagom mycket oväder är spännande så länge ingen råkar illa ut. Men sedan vill jag ha lite lugnare och snöfall ibland och sol ibland. Vi tyckte att promenaden var skön och lika skönt var det att sedan komma in i värmen. Kul att titta ut när det stormar också.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s