Ett snöigt Åre

Ett av mina ljus beter sig på ett lite märkligt sätt. Igår kväll satt jag och min svägerska och funderade på varför inte allt smälte ner, som ljus brukar göra. Här blev det som synes en del rester kvar. Ganska dekorativt men lite oväntat.

Vi fick inte checka in förrän vid fyratiden på eftermiddagen så vi hade gott om tid hemma på Frösön för promenad, lunch och eftermiddagsfika innan vi gav oss iväg. Det snöade hela vägen men det blåste inte och vägarna var helt ok. Det var en hel del snö men det var även två tydliga spår efter alla däck och resan gick lätt och relativt fort. Exakt 10,4 mil efter avfärden körde vi in till Holiday club och hämtade nyckelkort plus en del information. Bl a var det som vanligt en rabattkupong som gav mig 5 % på Ica. Men jag hade redan beställt allt vi behövde och fått det hemlevererat dagen innan så vi behöver inte trängas med några andra över huvud taget. Väldigt skönt.

Efter middagen, hemmagjord pizza, vilade vi en liten stund och gav oss sedan ut i snövädret. Det var inte snöoväder än men det är på gång och jag är glad för att det inte är i morgon vi ska åka hit. Jag tyckte att det var kul att fota med blixt eftersom det gav en lite speciell effekt. Jag har fått liknande färger i snöfall när jag bodde i Mjölby men tydligen hittade min kamera den röda färgen även här. Så rött är det inte i verkligheten men jag låter det ändå vara så. Lite julstämning i efterhand.

Här kommer den rödorangea färgen från E14 som går till vänster om den lilla väg vi promenerade på.

Vi gick upp i kanten av backen där VM8:an tar alla skidåkare en bra bit upp mot toppen.

Vi hade tänkt gå bara en ganska kort promenad men det var så skönt ute att vi båda ville förlänga den lite. Vi var ute ca en timme och när vi kom in var alla kläder väldigt snötäckta och blöta. Det var ca 1 plusgrad men fr o m i morgon ska det bli lite kallare…och sedan ännu kallare. Det verkar som om jag får den vinter jag vill ha här.


14 comments

  • Ja, snö finns det gott om och idag har jag vaknat upp till snöstorm, i alla fall nästan. Enligt appen kommer vindstyrkan bara upp till 22 m/sek under dagen. Men hellre snöstorm, om det bara varar under en dag, än regn. Jag hoppas vi slipper regn under både februari och mars.

   Gillad av 1 person

 1. Effektfulla bilder och härligt att det snöar på er! 🙂
  Det dekorativa ljuset är nog av den speciella sorten som ibland kallas ”spindelnätsljus”. Jag tycker de är fina!
  Hoppas ni slipper stormen som drabbar södra delen av landet. Det ha blåst rejält här och många träd har visst blåst omkull, men här i min lägenhet märker jag inte mycket av det.
  Ha en fin söndag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, de blev lite speciella. Det är Mjölby och Åre som bjussar på den effekten 😀 Spindelnätsljus har jag inte hört talas om men det ska jag googla. Tack för infon.
   Vi har inte lika blåsigt som det är längre söderut men det tar i rejält i vindbyarna. Men vi har i alla fall kunnat hålla oss upprätt på promenaden. Skönt att huset med din lägenhet står stadigt i blåsten 😀
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Åh vilka mysiga bilder, ser verkligen vackert ut! Jag kan förstå att du gillar det. Minns en gång när vi var i Sälen med jobbet och åkte scooter och det var så fint med snötäckta granar, vi stannade och åt våfflor i en stuga. Men så vacker blir aldrig vintern i Skåne.
  Kram

  Gilla

  • Det var verkligen en härlig kvällspromenad. Att jag trivs med vinter är ju ingen hemlighet och idag har det varit spännande på ett annat sätt. Inte lika stormigt som det säkert har varit hos dig men ändå nära stormstyrka i byarna. Den resa du var på låter som en fin upplevelse. Det är ju tur att vi kan resa till olika delar av vårt land och uppleva olika miljöer 😀
   Kram

   Gilla

 3. Ligger Åre såpass nära? Det är ju närmare än mellan Falun o Fberg !! Himla tjusiga foton blev det, riktiga Lovikkavantar som ramlar ner från himlen. Jag måste också testa fota med blixt, härliga effekter. Är det vinter enligt almanackan så ska det också vara snö och kallt, i alla fall i den delen av landet. Är det mycket folk nu innan sportloven drar igång?
  Läser vidare

  Gilla

  • Haha, ja det är inte så långt från mig 😀 Och i somras upptäckte du ju att jag inte bor jättelångt norrut heller. Du lär dig lite geografi genom att följa mig 😀 Tack! Ibland fixar kameran en stämning som egentligen inte finns. Då får man tacka och ta emot. Fotar man med blixt i mörkret så behövs inte lika lång slutartid och därmed behöver man inte vara lika stadig på handen. Blir det dessutom någon häftig effekt så är det kul.
   Visst ska det vara snö och kallt på vintern och så har vi haft det några dagar nu. Det är ganska mycket folk här men ingen jätteträngsel i liftköer eller backar. Ganska lagom skulle jag tro.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s