Snön faller, smälter och faller igen

Så har det varit en tid nu men kanske ser jag en liten ljusning och en mer varaktig vinterperiod. Det ser i alla fall ut som om ganska mycket snö är på gång och jag tror att chansen är ännu större när jag och min svägerska tillbringar nästa vecka i Åre. Ja, det är dags nu igen. Vecka fem är den vecka jag har och det verkar inte som om jag någonsin ska lyckas få den såld. Det är inte hela världen. Visst vore det trevligt med den summa jag skulle få men samtidigt är det ju väldigt kul att min svägerska kommer hit och håller mig sällskap den här veckan varje år. Jag ska alldeles strax hämta henne på stationen så det här inlägget får jag skriva färdigt lite senare.

Under tövädersdagarna smälter snögubbarna men det var ändå ganska mycket kvar av just den här.

Isen som hänger på grenar över bäcken smälter så sakteliga också.

Idag har det varit väldigt skönt och jag vågade mig ut på isen. Jag läste i nyhetsappen att två isvägar för biltrafik nu har öppnats och då borde isen bära även mig. Jag var inte ensam om den tanken och jag såg alla möjliga sätt att ta sig fram på. Det var sparkar, skridskor, skidor och även vanliga fotgängare. De flesta höll sig i den snöröjda fåran men jag gick närmare land.

Det gick tydligen bra att cykla också.

Efter att ha hämtat min svägerska for vi hem till mig och fikade innan vi gav oss ut på en eftermiddagspromenad. Middagen hade jag förberett så det tog inte lång tid att fixa den och sedan fortsatte kvällen med prat och tv-tittande. Jättekul att ha sällskap och att ha vistelsen i Åre framför oss.

Fjärde sprutan är nu bokad. Jag blev inte uppringd och hade därför ingen möjlighet att fråga om antikroppar och om möjligheten att testa förekomsten av dem. Jag fick ett brev där jag uppmanades att själv boka en tid och nu är det gjort.


16 comments

 1. Det er en herlig tid når man kan gå å skøyter, da er det ikke en eneste oppoverbakke elle nedoverbakke, som det er om man går på ski. Her har det også værtmildvær, så den lille snøen som ligger igjen her er helt hard. Utover i uka skal det komme snø, så på søndag skal jeg og ei venninne på skøytetur med grilling av pølser og kose oss. Da er det meldt knallsol hele dagen.

  Gilla

  • Jag har inte åkt skridskor och inte skidor heller på många år nu (får väldigt ont av det) men jag gläder mig åt att många andra kan göra det och samtidigt är jag nöjd med att promenera 😀 Huvudsaken är att man kommer ut och kan röra på sig.

   Gilla

 2. Så roligt med besök av svägerskan och dessutom en vecka i Åre tillsammans. Som liten var jag i Åre och åkte skidor ett antal gånger men det var så länge sedan att jag förmodligen inte skulle känna igen mig. Vi bodde alltid på Fjällgården som förmodligen är helt annorlunda det med. Flera år var vi i Björnänge som var fint det med. Min farbror var lärare och varje sportlov åkte skolan på skidresa med elever som så önskade. Min pappa som var en duktig skidåkare åkte med som ledare och jag fick hänga med. Husse är helt ointresserad så nu är skidåkningen ett avslutat kapitel. Hoppas ni får härliga dagar!

  Kram

  Gilla

  • Det är alltid roligt att få besök av min svägerska och det har blivit en tradition att åka hit tillsammans. Kul att få höra om dina minnen härifrån och jag minns att du tidigare har nämnt att du har bott på fjällgården. Vi åkte med åre bergbana upp dit en gång gick in och fikade. Sedan gick vi ner igen. Fjällgården ligger verkligen fint, nästan mitt i en skidbacke. Jag åker sedan länge inte heller skidor men det är av andra anledningar. Likadant är det för svägerskan. Men det är ändå mysigt att vara här och ut kommer vi ju i alla fall 😀
   Kram

   Gilla

 3. Det är ju trevligt med en tradition att vara med svägerskan i Åre. Lite miljöombyte är aldrig fel.
  När jag såg snögubben kom jag att tänka på en bild jag fick på Dante, han älskar morötter så han åt helt enkelt upp snögubbens näsa 😂
  Kram

  Gilla

  • Ja, den traditionen är jättekul och jag ser fram emot den varje gång. Samtidigt som jag ju faktiskt egentligen vill sälja min andel.
   Hahaha, ungar är härliga. Han ville ha en morot och tog den som fanns tillgänglig 😀
   Kram

   Gilla

 4. Då har ni en mysig vecka framför er med mycket frisk luft. Du vet väl att man kan få friskluftsförgiftning av för mycket frisk luft? Skoja bara, du är ju tillvand så det är nog ingen risk! Njut och ha det bra, uppe i Åre är väl ändå vintern som den ska vara. Här kan man nu åka endast vattenskidor, det svänger fort!
  <Kramen

  Gilla

  • Ja, det har vi men idag är det lite väl mycket luft i rörelse 😀 Snön faller horisontellt så kanske blir det bara en kort promenad. Det ska bli bättre mot kvällen som tur är. Om det bara stormar en dag så gör det inte så mycket. Det kan vara ganska mysigt att sitta inne och titta på vädret också 😀 Än så länge har temperaturen hållit sig på nollan och någon grad över men kallare väder har utlovats och snö finns det gott om.
   Kram

   Gilla

 5. Så mysigt med besök och att du har andra trevligheter att se fram emot. Bra att du har bokat din fjärde spruta, men som tur är så har den den viktiga trean gjord.

  Kram

  Gilla

  • Det är lika kul varje gång vi träffas och Åreveckan ser jag alltid fram emot, trots att jag egentligen vill få den såld.
   Ja, det är bra att jag snart får den fjärde sprutan och sedan är det kanske bara att börja vänta på den femte. Men förhoppningsvis blir det dags för den först om ett år.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s