Inte bara supertrevligt

Jag älskar att komma till katthemmet och när jag är där tar jag alla chanser att mysa med alla sötnosar som vill ha gos. Men jag håller mig borta från allt som har med ledningen, deras diskussioner och annat skitsnack att göra. Varför kan inte vuxna personer diskutera utan att det ska bli osämja och varför kan man inte acceptera att alla inte tycker likadant? Att kunna kompromissa och komma fram till lösningar borde vara regel. Om jag har förstått det rätt så har flera nyckelpersoner och ett antal volontärer slutat pga detta. Jag och C har redan från vårt första gemensamma pass bestämt att vi inte ska syssla med skitsnack och om vi någon gång återger något så nämner vi inga namn. Men det är inte ofta vi kommer in på det ämnet mer än att vi kan beklaga att det förekommer. Så länge jag bara behöver bry mig om katterna och får ge och ta emot kärlek så kan jag gå omkring i den bubblan och strunta i det som inte är lika trevligt.

Jag tror att den här katten heter Piri. En ganska skygg katt som gärna tittar men inte vill ha närkontakt.

Mamma Skrållan med en av de två ungar som överlevde. Jag tror att det här är Båtsman. Den andra är nästan helt svart och heter Malin. De är de enda ungar som fortfarande är kvar på katthemmet nu. Ett tag var de 28 stycken.

En konflikt som jag inte har kunnat undgå att märka är huruvida den underbara Stålis ska få komma till ett foreverhome eller inte. För mig är det självklart att han behöver komma till en familj som älskar honom och som dessutom kanske kan banta ner honom till en hälsosam vikt. Det är svårt att begränsa maten när ett gäng katter lever tillsammans i ett rum. För bara någon vecka sedan förälskade sig en kvinna i Vilde och en kattjej som är kompis med honom. Men en del tycker att han ska vara kvar för att han är väldigt bra med de andra katterna. Så är det och han sprider lugn och trygghet. Men borde inte hans eget välbefinnande komma först. Som vanligt håller jag mig utanför diskussionen men jag tycker att Stålis förtjänar att få det riktigt bra på ålderns höst och det skulle även tjejkompisen tycka. Det är extra kul när två kattkompisar får fortsätta vara tillsammans.

Idag kunde inte C komma men jag fick sällskap av den kvinna jag skrivit om tidigare, som jag kände för 25 år sedan. Jättekul att jobba tillsammans med henne också. Hon fixade ett bollhav (ett mini) med lite godis i botten. Men smarta Stålis kom snabbt på att det bästa sättet att komma åt godiset var att välta byttan och låta bollarna rulla ut. Fritt fram för mumsande.

Om ni har funderingar om hur jag har det här i ovädret så kan jag lugna er med att än så länge är det ganska lugnt. Det är alldeles för varmt och det har regnat med olika styrka men den riktiga blåsten sätter igång först i morgon här. Det är värre närmare fjällen. I morse var jag lite orolig för att det skulle vara isgator som inte hade hunnit sandas ännu men det var bara blött och en del rejäla vattensamlingar. Jag kom till katthemmet utan några egentliga problem. Men nu ska snön snart börja falla samtidigt som vindstyrkan ökar. I morgon håller jag mig kanske inne och tittar ut på allt väder.


17 comments

 1. Tyvärr finns det en förmåga att skapa konflikter på arbetsplatser och i föreningar, min erfarenhet är att de värsta konflikterna hittar man i ideella föreningar och på kulturinstitutioner. Ibland undrar jag om inte det finns folk som går i gång på konflikter, som t o m gillar konflikter.

  Gilla

  • Ja, visst är det trist. Jag har försökt blunda med öronen de gånger jag har stött på det eller bytt samtalsämne. Jag kan gärna diskutera alternativ men inte om det inkluderar att snacka skit om någon som inte är där. Jag är inte helt felfri men med åren har jag haft vett att försöka undvika att hamna i den fällan. Kanske stämmer din fundering. Det är lätt att få den uppfattningen i alla fall.

   Gilla

   • Ingen här i världen är felfri, men min erfarenhet är att har man tid att skapa konflikter så skapas dom. Det är typiskt på vissa typer av arbetsplatser, medans på andra typer av arbetsplatser finns inte förutsättningarna, man har inte tid att mötas och diskutera, det finns ingen överskottstid helt enkelt. Idag har man helt enkelt för mycket tid över för att tänka, annat var det förr när man kämpade för att överleva, då han man inte tänka så mycket.

    Gillad av 1 person

 2. Skönt att du (ännu) inte drabbats så hårt av ovädret … och hoppas att det inte blir riktigt så illa som det låter på tv-nyheterma!
  Ja, visst är det konstigt att inte vuxna människor kan bete sig som såna! Tyvärr alltför vanligt kan jag tycka! Bäst att hålla sig på sin kant!
  Ha en fin kväll! I kväll börjar Antikrundan på tv igen … det brukar vara trevligt!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är skönt. Jag hade förväntat mig problem när jag skulle köra men det var bara lite vattenplaningsrisk på några få platser. Hur det blir i morgon får vi se men då slipper jag ge mig ut. I dag var det en del inställda bussar och skolskjutsar men det verkade lite överdrivet. I alla fall i Östersund. I Krokom, Åre och längre västerut var det nog mer befogat.
   Kanske är jag konflikträdd men jag tror mer på att jag helt enkelt ogillar skitsnack. Jag vill inte själv bli utsatt för att någon pratar illa om mig bakom ryggen och vill inte utsätta andra för det heller. Men jag är så klart inte perfekt (om nu någon trodde det 😀 ). Jag har bara ingen ork med sånt och vill inte delta i det.
   Tack detsamma Anki!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Hoppas inte ovädret ställer till det för mycket.
  Ja, skitsnack är så enerverande och suger bara energi. Det förekommer alldeles för mycket och vissa bara älskar att ställa till drama. Det förekommer en hel del på mitt jobb. Igår var vi två personer i ett möte med en annan avdelning. Plötsligt får jag reda på att vår chef innan mötet ens är slut har fått omdömen om hur jargongen varit på mötet. Att det förekommit pajkastning och jag kan för mitt liv inte begripa hur det kommit fram till chefen innan mötet ens är slut. Men sen slår det mig, den andra tjejen har under tiden chattat med en tredje person som snabbt informerat chefen. Jag blir så trött, skrev ett mail till chefen och förklarade att det varit ett bra möte i mina ögon och ingen pajkastning. Lite sans och vett får det vara. Vad tjänar man på att snacka skit och vara dramaqueen?
  Fina bilder på katterna ❤
  Kram

  Gilla

  • Det är mycket värre längre västerut men i morgon verkar det kunna bli mer problem här också. Jag hoppas också att det inte blir stora problem med trafikolyckor och skadade.
   Det var bra att du kontaktade chefen när du förstod vad som pågått. Jag tycker att det är oförskämt att sitta och greja med mobilen under möten. Men jag har inte hängt med i arbetslivet på länge så kanske det är mer ok nu. I min värld stänger man av mobilen i de situationerna. Eller i alla fall ljudet och sedan lägger man undan den. Att sedan sprida dynga som inte stämmer mitt under mötet känns obehagligt. Det är bara att hoppas på att chefen inte går på vad som helst.
   Tack!
   Kram

   Gilla

 4. Djur är ett ämne som orsakar mycket åsikter och onödigt tjafs. Oavsett om det är hundar, katter eller andra djur. Det finns så många besserwissrar som alla vet bäst.Jag har tidigare varit med i en chihuahua-grupp på facebook men lade ner ganska omgående. Fy så elaka rent ut sagt en del är. Bara tjafs och otrevlig attityd. Trist att det förekommer även på ditt katthem. Även om du går där i din bubbla så tror jag nog att du helst skulle slippa höra…Ljuvliga kissar, och tänk så fantastiskt att så många har fått nya hem!Ja nu får du stanna hemma i husarrest tills vädret behagar lugna ner sig. Här går man ut med livet som insats, inte ens icebugsen biter på isskorpan. Men på stora vägarna är det blött om man bara lyckas ta sig dit…
  Nattikram från pörtet

  Gilla

  • Djur och massor av andra ämnen verkar vara lika konfliktskapande. Det finns alltid något eller någon att gnälla/klaga/anmärka på. Jag har mestadels haft tur med de jag har jobbat tillsammans med och min strategi, att hålla mig borta från allt sånt, funkar bra för mig. Många grupper på nätet har sin beskärda del av gnällspikar och bråkstakar. Men jag har flera positiva exempel också, typ PLD-gruppen (gruppen för de med polycystisk lever) där jag nog aldrig har sett en elak kommentar. Nu är jag inte delaktig i den längre men jag förmodar att den fortfarande håller en god och stöttande ton.
   Visst är kissarna söta så man nästan smälter.
   Jag stannar nog inne och låter stormbyarna vina där ute utan att dra i mig. Nu ligger det ett snötäcke på marken och kanske kan det bli skapligt gångunderlag om någon dag. Att gå på blankis är inte kul. Dubbskor är ofta väldigt bra men ibland är isen för hård för att dubbarna ska få grepp. Jag får alltid ont i benen då efter att ha spänt dem en hel promenad. Ta det försiktigt på dina isgator.
   Kram

   Gilla

 5. Jag tycker som du, klart att alla kisar som vill ska få flytta och få ett hem. Ett hem är ett hem med gos och kel när som på dygnets alla timmar. Jag hoppas att det blir så. Det är klokt att hålla sig utanför snacket som skapar dålig stämning. Jag blir så glad när du visar foton på de söta kisarna. Vill bara sträcka ut handen för att klappa lite.
  Här stormar det hos mig nu, det rycker och drar i fönster och dörrar. Grenar och torra blad virvlar omkring. Det är nio plusgrader ute och det sägs att solen ska skina idag.
  Får se om det blir någon promenad efter att jag sovit.

  Kram

  Gilla

  • Ja, jag tycker att alla är värda att få ett bra hem och att det ska vara prio ett. Jag trodde att det var så men vissa katter betraktas tydligen som för värdefulla för katthemmet enligt några få. Jag gör det som jag mår bäst av, dvs håller mig utanför konflikterna så mycket jag kan. Det är ju för katternas skull, och min egen, jag är där.
   Stormvindar är aldrig kul att vara ute i. Jo, förresten. Som barn tyckte jag om att luta mig mot vinden och tyckte att det var spännande 😀 Men jag hoppas att vindarna mojnar både hos dig och mig. Men kanske inte helt så att vindkraftverken slutar snurra. Hoppas du får en skön promenad lite senare 😀
   Kram

   Gilla

 6. Så söta dom där två kattorna är. Förstår att du blir betagen av alla gulliga katter. Här har det stormat väldigt inatt och snöat lite grann men det regnade bara lite igår. Coronan och halkan på vägen gör att det inte blir någon lunchträff med DansBritt fast det är fredag. Vi ligger lågt ett tag och jag lever på gamla rester.

  Gilla

  • Ja, mor och son trivs helt klart tillsammans 😀 Det är så kul att komma till katthemmet och spännande att se vilka som har fått nya hem och om det har kommit några nya.
   Här regnade det rejält men på kvällen övergick det till snö. Idag har det stormat och snöat och jag har stannat inne hela dagen. Det händer inte ofta.

   Gilla

 7. Så klokt att ni väljer att hålla er neutrala. Det är tråkigt när vuxna människor inte kan hålla en trevlig ton utan måste hemfalla åt skitprat. Mig passar det inte och ibland får man sätta ner foten om det går. Självklart borde Stålis få ett eget hem. Att låta honom stanna av fel skäl är inte okej. Det är ungefär som i skolan när man sätter den tystaste flickan flickan om den pratigaste pojken. Varför ska hon vara bromskloss åt honom tänker jag? Nej, så fungerar inte jag kan jag säga!

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Ja, och det är skönt att vi har samma inställning. Tyvärr är det väl ganska vanligt med skitsnack i alla möjliga miljöer men jag har varken ork eller lust att delta. Jag är där för katternas skull och jag vet ju att det gäller alla, även om vissa borde kunna tänka sig för lite mer. Jag har hört nu att det bedömdes vara en för trång bostad för två katter men det anses bara vara en ursäkt enligt några. Jag vet inte vad jag ska tro men jag hoppas att Stålis och någon av hans kompisar snart får ett gemensamt hem. Även om det skulle vara för trångt just i det här fallet så vet jag att Stålis har missat några tillfällen av skälet att han behövs på katthemmet och det känns fel. Jag tänker att det är otroligt skönt här i bloggvärlden där jag nog aldrig har sett någon osämja eller trista kommentarer. Vilken skillnad 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s