Rosa morgnar

När töväder och vindar ta bort allt det vita, vackra från träden då är det inte så dumt att man kan vända blicken ännu högre upp och njuta av skådespelet där. Trots regn och tö, blandat med några snöfall och korta stunder med minusgrader, finns det mycket snö kvar men det är inte den där fluffigt härliga snön utan mer ett växelvis blött och hårt snötäcke. Dubbskorna har återigen kommit fram. Jag har inte mycket fint att visa förutom morgonhimlar. Här från några av mina promenader den senaste tiden.

Planerna för sommaren börjar så sakteliga ta form. Nu har jag letat fram en fin plats där jag vill fira min 60-årsdag. Det blir inget stort firande. Det var det när jag fyllde 50 år och jag har varken ork eller lust att fira på det sättet igen. Jag har bjudit med mig mina allra närmaste, dvs mina barn, min svärson, mina systrar och min svägerska. Tyvärr kan min äldsta syster inte vara med så vi blir ett litet gäng på sju personer. Alldeles lagom och precis med de jag allra helst vill ha omkring mig då. Nu är bara frågan vad jag ska hitta på efter de dagarna. Ett angenämt problem som jag ska ta itu med så småningom. Jag vet i alla fall att jag inte vill åka direkt hem efteråt.

I morgon är jag på katthemmet igen och, som jag sa till C, jag ska stanna inne i min gladbubbla, fokusera på katterna och stänga ute allt käbbel. Hur det än är med stämningen mellan vissa så är det en sak som förenar alla som är engagerade i katthemmet. Vi är alla väldigt måna om att våra kissar ska ha det så bra som de bara kan och det är ju det viktigaste.


15 comments

 1. Vilka härliga och rosa morgonhimlar du kunnat njuta av hos dig. Så har det inte alls varit men det kommer kanske.
  Jag tycker att planerna för ditt firande av din sextioårsdag låter alldeles utmärkta. Ni blir lagom många och det kommer att var de viktigaste personerna som du omger dig med. Kan väl inte bli mycket bättre än så.
  Helt rätt tänkt när det gäller katthemmet. Käbbel är det bäst och enklast att hålla sig undan. Ni har ju i alla fall ett viktigt gemensamt fokus och det är katternas bästa. Då är det bättre att fokusera på det och försöka hålla sig neutral i det andra.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Ja, det har varit gott om rosa morgnar i vinter. Men jag skulle gärna vilja se både norrsken och pärlemormoln också. Men jag är inte på rätt plats när norrskenet visar sig och jag får nöja mig med att ha sett det förr.
   Mitt firande blir precis så som jag vill ha det. Jag vill inte ha några presenter utan bara ha de jag tycker mest om omkring mig. Nu är det bara att hoppas på fint väder och att alla håller sig friska.
   Jag är ju på katthemmet för att jag mår bra av det och för att katterna behöver mig. Allt annat kan jag lägga åt sidan 😀
   Kram och detsamma!

   Gillad av 1 person

 2. Er det ikke godt å bare bestemme seg for å nyte sitt eget liv, så får andre styre på med sitt. Bare blåse i hva andre sier og nyte slike flotte morgner! Jeg skulle egentlig til Røros i sommer, men det ble ikke så, så kanskje jeg skal ta en tur i år? Der er det veldig fint har jeg hørt.

  Gilla

  • Jo, så är det och jag lever mitt liv som jag vill. Det har varit väldigt många fina morgnar och nu börjar jag få ihop lite väl många bilder på soluppgångar. Men vad gör det när man blir glad av dem 😀
   Jag håller tummarna för att du kommer till Röros i sommar. Det är fint överallt i Norge så du blir säkert nöjd 😀

   Gilla

 3. verkligen vackra himmelsbilder! Fina färger och motiv som skiftar hela tiden.
  Ser ut som att det blir ett lagom 60- årskalas 🙂
  Skitsnack och käbbel är inget att ha – klokt att försöka hålla sig borta från sånt.
  Jag ser fram emot sommaren och hoppas det blir som jag tänkt 🙂
  Kram

  Gilla

  • Det är tur att morgnarna bjuder på något fint när vädret är lite trist i övrigt.
   Om alla håller sig friska och dessutom får ledigt så blir det jättekul 😀
   Jag håller mig till katterna och lägger mig inte i det som orsakar en dålig stämning.
   Jag blir så himla glad om det blir som du har tänkt i sommar 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Jättefina bilder som det brukar vara hos dig!
  Det låter spännande med firande i sommar, en alldeles lagom stor skara tycker jag.
  Du gör helt rätt i att koncentrera dig på katterna, det är aldrig konflikter med djur, inte de djur jag träffat på ☺ bara kärlek.
  Kram

  Gilla

  • Tack Marie! Jag har tur som har möjlighet att gå ut när jag vill och då får jag ofta se de här morgonhimlarna 😀
   Jag vill inte fira så mycket utan mest bara ta tillfället att samla mina närmaste. Det blir den bästa presenten.
   Katter och hundar är helt ärliga i hur de känner och vad de vill. Inte underligt att jag trivs med dem.
   Kram

   Gilla

 5. Du har lika fina rosa morgnar som jag har rosa kvällar!
  Nu blev du så där hemlighetsfull,….du har hittat platsen! Men jag väntar väl ett tag så får jag nog reda på var det ligger också! Jag tror i allafall att det blir precis så trevligt som du föreställer dig. För hur skulle det bli annat när du firar din dag med dina närmaste! Så trevligt att ha något att se fram emot. Jag och dottern har börjat titta på eventuella kortare resor i sommar, men läget är ju så osäkert. Nu hade jag hittat en kul kryssning, men eftersom den bl.a landar i Ryssland o på Gotland och läget är lite spänt där österut just nu så verkar inte ens resebyrån veta hur de ska hantera det hela. Nå, vi får se om det blir möjligt eller inte. Ha en fin dag på katthemmet med katterna i fokus och käbbel i garderoben
  Kramen

  Gilla

  • Haha, ja det talar väl sitt tydliga språk om våra morgon- och/eller kvällsvanor 😀
   Det är egentligen inte ett dugg hemligt var jag har bokat in oss. Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag inte skrev att det är till Varbergs kusthotell vi ska. Men dit ska vi och vi ska ha det härligt 😀 Det är en självklarhet när jag får vara med alla mina närmaste.
   En kryssning låter också härligt och du får också resa med ett barn, för visst är de barn så länge vi lever 😀 Men till Ryssland kanske det är lite osäkert att resa. Kanske ändras destinationen av färjebolaget om läget inte blir bättre. I normalläget skulle jag tycka att Ryssland vore ett spännande resmål.
   Det var ett kul pass med mycket kattgos och en del skratt 😀
   Kram

   Gilla

 6. Underbara foton! Så vackert och jag kan tänka mig att det är bara en liten liten del av det vackra som vi får se eftersom det oftast brukar vara helt magiskt när man står där och beundrar.
  Fest så roligt! Då håller vi tummarna för att allt ska bli så bra det bara kan.
  Bra tänk där ang det som är mindre kul mad katthemmet. Gosa katter är ju så otroligt trevligt och det kan man inte göra med tungt sinne.

  Kramar

  Gilla

  • Tack Lotta! Ja, du har helt rätt i att verkligheten var ännu vackrare. Så är det ju oftast och det är ju kul när man är på plats 😀
   Jag vet inte om jag kallar det fest men vi ska umgås, äta gott, kanske bada och helt säkert promenera. Det blir på Varbergs kusthotell och jag tycker att det ser fint ut där 😀
   Vi hade fokus på katterna och en hel del trevligt småprat också. Ett kul pass helt enkelt 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s