Morgonsken

Jag tycker egentligen att det var förmiddagssken men när solen går upp så sent som den gör nu (09.28 i dag) så får jag väl kalla det för morgonsken. Jag och C träffades vid Thomée kl 09.00 och därifrån promenerade vi söderut längs sjön. Trots att solen ännu inte hade kommit upp över horisonten var det ljust och bra sikt. Solen går i vanliga fall upp i öster men nu får man titta nästan söderut för att uppleva de första strålarna. Jag kan inte låta bli att fascineras av hur den ännu inte synliga solen i söder kan ge upphov till den rosa himlen i norr. Men så är det och visst är det fint? Jag gissar att solens strålar ändå når upp och skiner på den höjd där det rosa skenet syns. Det skulle förklara en bild som kommer lite senare.

Det blev en hel del bilder på Frösön och det vackra sken som låg över ön. Men några gånger vände jag blicken, och kameran, mot fjällvärlden. Samma skimmer där.

Vi kom fram till en avspärrning, förhoppningsvis en tillfällig sådan, och kunde välja på att gå upp bland den typ av handel som ofta finns i utkanten av städer eller att vända tillbaka samma väg. Vi valde att gå tillbaka och vi visste att det skulle bli ett annat slags sken på Frösön när solstrålarna nådde dit. Först var det som om det rosa skenet flyttade ner över ön…

…och strax efter förvandlades ön till den gyllene ö som C gärna kallar Frösön.

En härlig promenad en relativt varm (-7 grader) men lite blåsig dag. I morgon får jag ett annat trevligt promenadsällskap.


14 comments

  1. Nydelige bilder du byr på. Jeg må nok holde meg inne foran pc skjermen ut uka. Men da skal jeg ta det igjen! Har prøvd meg på litt fotografering i mørket når jeg er på tur med hundene om kvelden. Og de blir ganske stemningsfulle. Håper på å rekke å legge ut noen av dem i kveld når jeg kommer inn etter tur med hunder og nabokona.

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s