Väderväxlingar

Från riktigt kallt till bara 7 minusgrader, från sol till gråväder och tidvis dimma. Om några dagar ska det dessutom bli regn och plusgrader men jag håller alla tummar för att den prognosen hinner ändras innan vi är där. Vad jag däremot inte har sett mycket av är blåst och det är jag väldigt glad för. Visst, det har rört lite på sig ibland men det har varit väldigt lite. När det inte blåser är alla vinterdagar sköna så länge det inte blir kallare än ca 25 minusgrader.

I morse gick jag iväg när mörkret började gå över i ljus och jag passerade en byggarbetsplats där man nu äntligen kan börja se vad som är på gång. Det måste ha varit sommaren eller hösten 2020 som jag skrev om pinnarna som hade satts upp på platsen. Ett staket kom upp och efter en lång tid utan aktivitet började markarbetena och nu har det blivit början till ett resultat. Ett trapphus. Det är nog en bra husdel att börja med. Hur som helst så är det lite kul att följa utvecklingen och se hur det fortskrider.

Det finns mycket rönnbär kvar på vissa platser och nu ser de lite roliga ut med sina snöluvor. Jag kan inte minnas att jag har sett dessa luvor förr men det har varit ovanligt mycket rönnbär i år och inte tillräckligt många hungriga fåglar.

Gråväder är inte så trist men det är klart att solen hade gjort den här vyn finare.

I morgon ska det bli soligt igen och jag ser fram emot en skön promenad tillsammans med min volontärkollega från katthemmet. Kul med en ung kille som hör av sig och vill hänga med på en promenad i solsken. Men det är klart, jag har väl varit så lyrisk så han har nog blivit nyfiken 😀


14 comments

 1. Det är ett märkligt sätt att bygga men många startar just så med trapphus och hisschakt. Lite udda men tydligen ett nytt koncept.
  Så trevligt att din volontärskollega vill promenera med dig. Jag blir inte så förvånad för jag är säker på att du har sålt in det väl och är ett gott sällskap 😉 Hoppas vädret stabiliserar sig till det bättre för nog är solsken att föredra tänker jag. På långpromenaden i dag ljusnade det lite och det gav en helt annan känsla kan jag säga. Jag och hundarna bara traskade på så det blev långt och inte mig emot.

  Kram och god söndagskväll!

  Gilla

  • Jag vet inte hur det har gått till på byggen förr och inte om det har förändrats men det är kul att se hur de gör här. Du har säkert mer koll och vet att de gör på ett nytt sätt.
   Hahaha, ja vi har lite kontakt via messenger och ibland skickar han bilder på sin katt och då kan jag kontra med några fina promenadbilder. Det är ju kul om man kan locka ut en ung person (han är 26) och kanske ge lite ny inspiration 😀
   Det lär inte bli långvarigt solskensväder så det gäller att passa på när det är här. Vad skönt det låter att bara traska på med hundarna och bara njuta av promenaden och vädret 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Visst är det spännande att följa nybyggnationer, det kanske bara blir en trapp. Du vet hur det gick för skräddaren 😁.
  Helt ärligt är det lika vackert hos dig när det är gråväder men jag förstår vad du menar för sol hos dig är vyn upphöjt till 100. Så trevligt med en promenadkompis. Men å andra sidan så är det alltid trevligt att promenera med dig 😍.

  Kramar

  Gilla

  • Det bidde bara en tumme 😀 Men det verkar som om byggarna här har planer på att sätta ihop lägenheter med trapphuset så det blir nog bra så småningom.
   Ja, det är vackert även i gråväder eller dimma men när solen lyser upp snön i träden då är det extra fint.
   Det är en trevlig kille och det var kul, och lite oväntat, att han ville hänga med 😀 Ja, visst hade vi trevligt på våra promenader och vi bidrog båda två, eller alla tre…och alla fyra när min son kom, till det 😀
   Kram

   Gilla

 3. Det er gøy å gå tur med noen som man ikke pleier å gå på tur med. Går man bare tur med de samme så er det stort sett de samme temaene som kommer opp. Jeg liker å gå tur med ”nye” folk og ikke minst på nye steder.

  Gilla

  • Det ska bli ca 5 plusgrader och kraftigt regn här ons-tor men jag hoppas att snötäcket klarar det. Det kommer påfyllning av snö senare så det ordnar sig nog med det. Nere hos dig är det nog kanske inte så stor chans att snön klarar blidvädret.

   Gilla

 4. Fina vinterbilder … och väldigt mycket rönnbär kvar hos dig! -3 här just nu, men i slutet av veckan ska det visst bli upp mot 8 plusgrader – då blir det nog både snöfritt och blött.
  Trevligt med promenadsällskap!
  Ha en bra vecka!
  Kram

  Gilla

  • Tack! Ja, det finns mycket rönnbär fortfarande men de börjar bli ganska skrumpna och trista. Det ska komma tö och kraftigt regn här också men förhoppningsvis klarar sig det mesta av snötäcket.
   Det var en kul promenad och det blir nog fler gånger 😀
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. På ”min rönn” är rönnbären helt borta , sedan en flock fåglar hade sitt lunchkalas där. Det är ju bra att det finns andra med kalasbären kvar, om andra hungriga fåglar kommer på besök.

  Gilla

 6. Men så kul att få promenadsällskap. Jag umgås gärna med personer i olika åldrar, det berikar och jag känner mig alltid lite stolt när någon betydligt yngre vill ”hänga” med tanten. Ert umgänge är säkert berikande för er båda! Jag träffade idag som vanligt på min morgonpromenad en gubbe som bor på ett underbart ställe längs vägen jag går varje morgon över ängarna. Hans hus står precis vid åstranden, så himla fint. Vi brukar bara morsa men idag ville han hälsa på Daniel lite extra så vi stod o pratade en stund. Han flyttade hit från Frösön för femton år sedan när han gick i pension! Det tyckte jag var ett roligt sammanträffande! Älskar dessa korta pratstunder med bybor som jag får göra flera gånger i veckan!
  Kramen

  Gilla

  • Det var jättekul att träffas utanför katthemmet och jag tror att vi båda hade trevligt 😀 Jag umgås gärna med yngre personer men jag själv skulle inte föreslå det. Kommer det från den yngre så är det däremot helt ok. Jag vill ju inte vara en efterhängsen tant 😉
   Men vad kul att du träffade en farbror från Frösön 😀 Och visst är det kul med de korta samtal man ibland får med främlingar. Det underlättar om någon har en hund får då är det lätt att börja prata om den.
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s