Solen kom och förgyllde dagen

I dag var det dags för årets första pass på katthemmet. Jag hämtade upp min volontärkollega, hädanefter kallad C, och vi var båda lite spända på att få se vilka katter som tillkommit och vilka som var kvar sedan förut. Det är tre veckor sedan vi var där och på den tiden kan mycket hända. Ett helt gäng nya katter gömde sig i hyddor och korgar inne i det största båset i karantän när vi kom dit och vi gjorde vårt bästa för att inte stressa dem. Men i några bås ville katterna komma nära och gosa. Då ställer vi så klart upp på det. I ett av de stora rummen, där katterna får gå fritt och umgås med varandra, fanns flera av de kattungar jag trodde skulle ha kommit till sina nya hem kvar. Vi var båda förvånade men ingen av oss hade hört eller på annat sätt fått info om varför de var kvar. Det kan vara så enkelt som att de nya ägarna kanske vill vänta till efter helgerna. Det blev massor av kel och mys både med gamla och nya katter men jag kom mig aldrig för med att ta upp mobilen och fota. Det får bli en annan gång.

När vi åkte från katthemmet sken den lågt stående solen över Frösön och gav ön ett gyllene skimmer. C sa att han brukar kalla Frösön för den gyllene ön och det är lätt att förstå. Tyvärr var jag inte klädd för en promenad så jag får försöka fånga det ljuset på bild vid ett senare tillfälle. Jag lämnade av C hemma hos honom och åkte vidare för att se om det var kö vid biltvätten. Resan ner till Örebro och uppsala resulterade i en salt- och slasksmutsig bil och det vill jag inte ha. Den har stått oanvänd i garaget sedan jag kom hem men tanken har hela tiden funnits att den ska se ut som en ren bil från Jämtland så snart som möjligt. Det var ingen kö vid tvätten så nu är den fin igen och jag hoppas att vi slipper slaskiga vägar här under resten av vintern.

Men det är klart att jag ville ut i finvädret och efter lunch åkte förutom jacka och kängor även långkalsongerna, varm mössa och en lika varm halsduk (som min äldsta dotter virkat åt mig) på och väskan med kameran hängde så klart också med. Det blåser lite i dag så en del av snön på träden kommer nog att försvinna. Men just nu ser det ut så här.

Den vänstra figuren ser inte alls snäll ut. Jag höll mig på behörigt avstånd för säkerhets skull.

Alla håller inte med men enligt mig är det precis så här vintern ska vara.


22 comments

 1. Vilka underbara vinterbilder, här nere återkom snön i går, så nu är det åter vitt, men förmodligen inte så länge. Här blir det alltmer sällsynt med bestående snötäcken, snön kommer och går så att säga.

  Gilla

  • Tack! Det är underbart ute och jag bara fotar 😀 Det är trist när snön kommer och går som du beskriver det. I alla fall här uppe eftersom det alltid blir isigt överallt och det tar lång tid för isen att smälta. Kommer det lite pudersnö ovanpå isen så blir det ännu värre för då ser man inte var det är som värst. Men just nu är det bara härligt 😀

   Gillad av 1 person

 2. Då hoppas jag verkligen att kattungarna får nya hem efter helgdagarna.
  Så vintervackert det är hos dig. Hade vintern sett ut så i Skåne hade jag älskat vintern men tyvärr är det inte så. I dag kunde vi i alla fall njuta av en solig dag vilket vi inte varit bortskämda med.

  Kram och god trettondedag!

  Gilla

  • Ja, vi håller tummarna.
   Det är sådana här dagar jag känner att jag verkligen är på rätt plats. Det känner jag iofs för det mesta men det blir extra tydligt när förutsättningarna är så här fina 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 3. Underbara bilder! Hade vintern kunnat se ut så i Skåne hade jag gärna haft snö. Men här töar det och fryser om vartannat och sen blir det rena isgator så det är ren tur om man inte halkar omkull.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Ja, kanske fler i skåne hade gillat vintern om den hade varit lite mer som en vinter ska vara. Tyvärr går det åt fel håll och vi får kortare vintrar här också. Men än så länge ska jag inte klaga 😀 Men isgator blir det nog i hela landet men kanske oftare söderut. Inte alls kul.
   Kram

   Gilla

 4. Jag håller med dig, och jag tog också en del bilder idag. Men bara med telefonen… vintern kom till sin rätt där också. Vilken underbart fin vinterdag vi har haft idag!

  Gilla

 5. Helt ljuvliga vintervyer! Hur mycket snö har ni, i cm? Vi har nog inte mer än kanske 20cm, men det är vitt och fint och räcker gott. Ikväll är det femton kalla grader, så det blev en snabb kissrunda. Jag såg en förfrågan på ortens fb-grupp idag där någon frågade efter kattungar till våren. Hoppas inte köparna har ångrat sig, utan att alla så småningom får riktiga hem. Är det ändå en viss balans med antal katter, aldrig knökfullt så katthemmet inte kan ta emot flera?
  Kram från pörtet

  Gilla

  • Ja, det är fint nu 😀 Jag vet inte exakt hur mycket snö vi har men några dm är det i alla fall. Kanske har vi lika mycket snö. Idag har det varit riktigt kallt, -22,5 grader, men den temperaturen var mer regel än undantag förr. Nu är det inte så kallt så ofta.
   Jag tror nog att kattungarna snart lämnar katthemmet. Om någon köpare har ångrat sig så finns det säkert fler som vill ha kattungar. Före jul var det kris för ett stort gäng katter hos samma ägare men vi hade inte plats för alla. Vi fick in några i taget och nu har vi ett nytt gäng igen därifrån. Några har hunnit dö i kylan tyvärr men vi kan inte ta fler än vi klarar av. Behovet är väldigt stort.
   Kram

   Gilla

 6. Ja, nog är det vackert så det förslår … och jag hoppas du får njuta länge av den vackra naturen och den vita snön. Här har vi ung. 2 mm snö, men idag kallt så den lär ligga kvar 🙂
  Hoppas katterna får komma till sina nya hem nu när helgerna är slut och att många fler kan placeras också inom en inte alltför avlägsen framtid.
  Ha en fin fredag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är det och jag hoppas också att det får vara så här länge. Men det kan vara väldigt vacker även utan snö och det har jag sett hos dig 😀
   Kattungarna får nog snar komma till sina nya hem och även en del vuxna katter är tingade. Så länge de är hos oss på katthemmet så har de det bra men det bästa är så klart ett riktigt hem.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. så Vintern gör sig bäst på bild och dina bilder är fina. Det är fint här också när man tittar ut men med 29 grader kallt så skär det i lungorna när man går ut. Som tur är så har Sonen fyllt förstukvisten med ved så jag behöver inte gå ner till vedboden och hämta vad. Bara post och ge fåglarna mat. Vet inte vad som är värst kyla eller snö. Snö tror jag är värre men det blir så tomt när ingen kommer och hälsar på. Svägerskan vet inte om hon har corona och väntar på svar så vi kan inte ens umgås här i byn förrän vi vet. Hon skulle åka till släkt i skåne men det blir ingenting av med det.

  Gilla

  • Tack Anita. Jag vintern med sol och snö på träden är vacker på bild men jag, som slipper slita med snön, njuter även av att få komma ut och promenera i allt det vackra. Här har det varit -22,5 idag och det är tillräckligt och helt ok. När det börjar närma sig -30 håller jag mig också helst inomhus. Vi får hoppas att det blir lite mildare hos dig och att ni kan börja träffas igen.

   Gilla

 8. Svårt att låta bli att njuta av dina fina vintriga foton. Jag vill också att vintern ska se ut så men vinter hos mig är långt ifrån så vacker. För min del när inte annat erbjuds så njuter jag av dina bilder.
  Hoppas på att kameran åker fram när du ska mysa gosenosar nästa gång.

  Kram

  Gilla

  • Tack Lotta! Jag är säker på att du har några fina vinterdagar hos dig också. I Mjölby var det i alla fall så även om jag ville ha mycket mer. Men jag har en del fina vinterfoton därifrån. Det är kul att kunna stå till tjänst med lite vinter även om det bara är via nätet.
   På torsdag är det dags för kattmys igen och då kanske jag kommer ihåg att ta fram mobilen för några foton.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s