Första dagarna 2022

Förra årets sista inlägg blev så omfattande att jag tyckte att det räckte med bloggande några dagar. Men promenerat har jag gjort och mer och mer vinter blir det. Precis som jag vill ha det. Det har varit lugna dagar med väldigt lite blåst. När jag har varit ute har det varit i stort sett vindstilla men jag har sett att snön har yrt omkring lite vid andra tillfällen. Bilderna är från tre olika promenader. En morgon gick jag in mot stan och de två andra dagarna promenerade jag åt andra hållet.

Den här dagen var det dimmigt men jag har skrivit många gånger om att jag tycker att det kan vara fint, bara det inte blir för ofta.

Jag har tagit lärdom av erfarenheter från förra året vid den här tiden och därför tog jag in ljusslingan från balkongen när jag såg att vi skulle få ganska mycket snö i omgångar framöver. Förra året kom det så mycket snö under en natt att jag inte kunde rubba balkongdörren på morgonen. Därför fick ljusslingan vara kvar till en bit in i mars. Då ville jag inte vänta längre utan klättrade ut genom ett fönster och lyckades få loss ljusslingan från is och snö. Nu är den borta och undanlagd och det är nästan allt annat som har med julen att göra också. Jag älskar att pynta i advent men jag älskar också att få bort allt efter nyår.

I dag har snöröjarna haft fullt upp. Jag fick ett sms om att HSB inte skulle hinna klart med allt i området i dag och det märktes att det var likadant på fler platser. Jag lyckades hitta plogade gångbanor nästan hela vägen men fick pulsa fram i minst en decimeter snö korta sträckor. Men jag njöt. Nu är det bara sol som fattas för att det ska bli perfekt.

Här skulle jag ha gått för att komma hem men trots att det fanns hjulspår valde jag en liten omväg.

Det var bättre en liten stund men när jag kom ner till vägen, där de ivriga hundarna drar med sig ägarna, var det bara att pulsa fram igen. Eller jag pulsade inte direkt utan jag lyfte på fötterna och försökte hålla mig i fotspåren efter de som gått där tidigare. Jag konstaterade att det var bra ben- och motionsträning och snart var jag hemma igen.


12 comments

 1. Vilka härliga bilder från dina promenader. När jag ser dem så inser jag att om vi hade haft det så här hade jag nog tyckt mycket om vintern.
  Smart att ta in ljusslingan redan nu om det skulle bli så pass mycket snö som förra året även i år. Även vår andra ljusslinga har gått sönder så den ska plockas ner och returneras igen. Det blir inte en likadan en gång till, den saken är säker.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Det är så här vintern ska vara men vi har också tristare vinterväder emellanåt. Tyvärr blir det mer och mer vanligt med töväder och slask här också men det finns fortfarande väldigt fina perioder.
   Ja, jag tyckte att det var en bra idé att ta in ljusslingan innan det blev som förra året. Jag var nog först med att plocka bort all slags julbelysning i fönsterna också men det är väldigt skönt att återgå till det normala 😀 Jag säger det igen, ni har verkligen otur med era leveranser men det brukar ju lösa sig till sist.
   Kram

   Gilla

 2. Snøen regnet ikke bort her, og rimet er på trærne. For i dag tidlig var det -13 når jeg dro på jobb. Det er spådd kaldt og jammen skal vi få litt mer snø framover. Ser at bildene dine i dag, godt kunne vært tatt her hos meg. Det er en nydelig tid vi går i møte nå, med stadig lysere morgner og motiver ute i naturen.

  Gilla

  • Bra att snön fick vara kvar och att träden fick behålla sin vinterskrud. Det gör stor skillnad. Vi verkar ha likadant väder och jag hoppas att det fortsätter så här i flera månader. Lite sol skulle inte skada men den kommer nog 😀

   Gilla

 3. Pulsa i snö är underbart! Här har vi lite jobbigt nu, först plusgrader, sedan frös det på inatt och nu snöar det lätt. Inte ens icebugsen är 100% säkra. Första fotot över stadsvyn är så himla fint, de andra bilderna också, när det är så där mycket snö så blir man som inne i en snöbubbla där ljuden blir mer avlägsna och inbäddade. Har märkt att man inte hör trafiken lika mycket då, och det är ju inte så bra om man är ute på vägarna och traskar.
  Ha en skön trettondagshelg, kram från pörtet

  Gilla

  • Haha, ja en liten bit är det härligt. Men sedan blir jag trött och vill helst ha lite mindre pulsigt gångunderlag 😀 Jag använde mina dubbskor en stor del av december men just nu behövs de inte. Men jag gissar att det kommer fler tö-, slask- och isperioder.
   VIsst rullar bilarna fram tystare när det är snö på vägarna. Men man får försöka samsas och hjälpas åt. Jag är säker på att du och Daniel har reflexer när det är mörkt och då är ni så skyddade som man kan vara.
   Önskar dig detsamma!
   Kram

   Gilla

 4. Jag förstår att du trivs och mår bra med all snö som kommit i dina trakter! Vackert som i en vintersaga!
  Klokt att ta in ljusslingan nu … minns att du skrev om snön på din balkong förra året 🙂
  Önskar dig en fin trettondagshelg!
  Kram

  Gilla

  • Ja, oj vad jag trivs när det är så här 😀 Lite sol skulle göra det ännu härligare men den kommer nog att titta fram lite då och då.
   Jag tyckte att det var en bra idé att ta in ljusslingan och nu är nästan allt juligt bortplockat. Skönt att få det som vanligt igen 😀
   Jag önskar dig detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Här har det vräkt ner snö i flera dagar. Som tur är så har Sonen skottat men idag for han mot Skåne. Inte ens det gick bra denna januaridag. Min bil som han och brorsan skulle köra fick hela motorutrymmet fullt med snö på oplogade vägen och stannade. Dessutom var flyget försenat så jag vet inte om man hann med flyget i Stockholm. Jag startade snöslungan och tappade en snökedja så det gick inte bra. Stannade gjorde den flera gånger och bensinen tog slut. Två timmars elände och nu känner jag mig helt slut. Varför händer det alltid allt skit i januari.

  Gilla

  • Ja, det där skottandet slipper jag ju och det är en av alla fördelar med att bo i lägenhet. Vilket elände det har varit för dig i dag men jag hoppas att resten av januari blir bättre.

   Gilla

 6. Oj vad mycket snö ni fått!
  Visst är det skönt att plocka bort julgrejerna igen. Det känns alltid som att våren är närmare då. Redan nästa månad bör man kunna se lite vårblommor.
  Kram

  Gilla

  • Ja, och mer snö ska det bli 😀
   Det är skönt att plocka bort julen men några vårkänslor är jag inte i närheten av att känna. Här blir det inte några vårblommor redan om en månad. Bra tycker jag men jag förstår att du längtar.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s