Äntligen sol

Igår gjorde solen sitt bästa för att skingra dimman som hade lämnat vackra rester av frost, dimfrost, i träden. Men dimman kämpade hårt och gav inte vika lättvindigt.

TIll sist blev i alla fall solen en vinnare. Eller den kunde ha blivit det om den hade orkat upp lite högre på himlen. Sikten blev bättre så jag såg att isen hade tagit mer av sjön i anspråk. Jag gick inte ut den här dagen eftersom lite extra smärtproblematik hindrade mig men jag kunde ju se förloppet när solen vann ändå.

Men två fina dagar i rad vill jag inte stanna inne så idag stoppade jag i mig lite piller innan jag gick och det fungerade ganska bra nästan hela vägen. Det har varit en underbar dag. Lite för varmt, runt nollan, men soligt och ganska lugnt. Tyvärr var dimfrosten borta men man kan ju inte begära att få allt. Som ni ser är det ny, blank is här och jag trodde att isen hade lagt sig över hela sjön.

Men lite närmare stan var det fortfarande öppet vatten.

Jag kan inte motstå is och de mönster och former den kan bilda. Ännu en gång blir det alltså bilder på det som naturen skapar av vatten.

Och till sist lite färg i form av kvarvarande rönnbär. Det kom aldrig några sidensvansar för att mumsa på den rikedom som rönnarna bjuder på i år.

I dag har jag funderat på en plan B för julen om plan A inte skulle fungera. Om det blir en ändring så väntar ett litet äventyr för min del och det är jag ju alltid pigg på. Men jag hoppas ändå mest på att plan A går i lås. Men förberedelserna för plan B är igång så nu är det bara att vänta några dagar och se hur det blir. Kryptiskt? Ja, men ni lär få veta hur det blir.


10 comments

 1. Tack för vackra vinterbilder som gör mig så glad! Här är det slask och blask och fler plusgrader. Vet du sidensvansarna håller ju till här hos oss nu, kanske är det inte försent att de dyker upp hos dig också? Njut av is och snö för mig också!
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Det var bara någon dag sedan som jag fick njuta av vacker vinter hos dig och då var det bara grått hos mig. Vilken tur att vi kan dela med oss 😀 Jag saknar sidensvansarna och kanske ska jag inte ge upp helt än. Men jag tror att de har haft ovanligt god tillgång på rönnbär i år och hoppar över en del platser.
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Ännu fler vackra vinterbilder bjuder du på i dag. Så fina. Här är som vanligt grått men vi är ju vana 😀
  Hoppas verkligen att plan A går i låset och att det blir som tänkt. Skulle det inte bli så så kan det förhoppningsvis bli bra ändå.

  Kram och god kväll!

  Gillad av 1 person

  • Det är vacker när det är så fina förhållanden. Idag har tövädret nått hit också men några dagar med tö lär nog inte ta bort all snö. Gråa dagar har vi också så vi får passa på när de fina dagarna kommer.
   Plan A är absolut det bästa och mest önskade men jag ger mig gärna ut på en roadtrip om det behövs. Då får jag hämta det ena barnet och åka förbi det andra barnet, fira lite både i Örebro och Uppsala och till sist få med dottern upp till Östersund. Om sonen då har fått bekräftat att han får ledigt så följer han också med upp då. Många om och men alltså. Fördelen med den lösningen är att då får jag troligtvis träffa yngsta dottern och hennes man en kort stund också. Jag är beredd och om inget besked om sonens ledighet kommer innan tisdag så ger jag mig iväg då. Boende i Mora är också bokat. Det blir troligtvis bilåkande på julafton men det spelar ingen roll för någon av oss. Men som sagt…jag hoppas på plan A.
   Kram

   Gilla

 3. Oj oj oj så vackert! Efter dagar av gråmulet hos mig så var det fantastiskt att se solen. Vad fint med solen som skiner igenom isbildningen. Synd inte snön som kom hos mig fick ligga tills efter jul. Det är så mysigt när alla ljusen är tända.

  Kram

  Gilla

  • Solen är blek just nu och syns inte så länge men när den visar sig förändras världen lite. Allt blir vackrare och vi människor blir gladare 😀 Jag blev glad när jag hittade is som lystes upp av solen. Här ska det komma mycket snö efter några dagar med tö så julen i Jämtland blir vit. Precis som det ska vara 😀 Kanske kan ni få frostvitt i alla fall. Men man vet aldrig. Prognoserna kan vara fel och det kan komma snö hos dig också. Jag håller tummarna för det.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s