Morgnar – mina favoritstunder

Morgnarna har varit mina favoritstunder på dagarna så långt tillbaka jag kan minnas. Det är inte alltid de ser ut så här men vintertid får jag mer av soluppgångar än under resten av året. Nu går solen upp först ca halvtio och det är inte morgon för mig. Men vad gör det? Det är lika fint vilken tid på dygnet det än blir så här. När jag igår gick ut strax före nio hade jag redan varit vaken i drygt tre timmar men det var inte en slump att jag lämnade min lägenhet just då. Väderappen lovade en relativt solig morgon och jag planerade att gå iväg lagom för att få se soluppgången och kanske avsluta promenaden i solens strålar. De finaste färgerna ser man innan solen går upp så jag behövde inte vänta på skådespelet.

Min plan att få solsken sista biten fick jag ge upp. Solen kom inte upp ovanför moln- och dimbanken där borta och dessutom mulnade det på rejält. Men jag fick en fin avslutning i alla fall. Varje gång jag går förbi den här lilla stugan så tänker jag att där skulle jag vilja bo. Det syns inte på bilden men den har en fantastisk fjällutsikt och läget alldeles vid sjön är precis som jag skulle vilja ha det. Men förmodligen är den inte vinterbonad och jag vill ju egentligen inte ha ansvar för ett hus. Det är ju därför jag bor i lägenhet nu. Stugan är inte ens till salu och det är kanske det största hindret. Men visst är den söt? Alldeles lagom stor för mig dessutom.

I morse, eller rättare sagt i förmiddags, gick jag ut på balkongen och fotade ännu en soluppgång. Jag gick ut lite senare men det blev ingen promenad i sol idag heller. Jag får nöja mig med soluppgångar och vara glad för att det inte alltid bara är grått och genommulet.


18 comments

  • Det var balkongen och utsikten från den som fick mig att impulsivt ta tåget från Mjölby för att gå på visning här. Vilken tur att jag gillar resten av lägenheten också 😀 Ännu mer tur att jag vann budgivningen och att vi lyckades sälja huset i Mjölby nästan direkt.

   Gillad av 1 person

 1. Så fantastiska bilder du bjuder på i dag! Här hos oss är det mest gråa toner vilket väl inte är lika vackert. Den lilla stugan ligger så fint så nog vore det en dröm att bo så. Sedan finns det fördelar med att hyra sin bostad och slippa skötsel och annat arbete. Var sak har sin tid kanske.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Tack Znogge! Dagarna är mestadels gråa här också men morgnarna bjuder ofta på färg.
   Jag drömmer lite om att få bo där varje gång jag ser den fina stugan. Den kräver säkert en del renovering men den ser ganska välskött ut på utsidan.
   Min lägenhet är en bostadsrätt så jag slipper inte ansvar helt och hållet. Men det yttre är bostadsrättsföreningens ansvar och det är skönt.
   Kram och godmorgon 😀

   Gilla

 2. Jeg gleder meg til juleferien så jeg kan ta flere turer med kamera, uansett om det er soloppganger eller nydelige himler. Du byr på så mange flotte bilder når du er ute på tur, og jammen er de ikke helt borte når du fotograferer fra balkongen heller.

  Gilla

  • Tack! Jag kan inte låta bli att fota när himlen och solen bjuder på show 😀 Men ibland känns det som om det blir lite för många bilder på soluppgångar. Men de är olika varje gång och jag tröttnar inte 😀

   Gilla

 3. Underbara färger, vackert på bild men säkert ännu vackrare i verkligheten. Att solen tittar fram vid halv tio-tiden passar mig alldeles perfekt eftersom jag är en nattmänniska, men det viste du ju redan 🙂 Vilken söt liten stuga, den hade jag också kunna tänka mig att bo i. Perfekt läge dessutom.
  Gråmulet hos mig och plusgrader.

  Kram

  Gilla

  • Visst är det vackert. Men du har helt rätt i att det är ännu mer imponerande i verkligheten, precis som det mesta i naturen. Jag har förstått att du är nattmänniska men när du var här sov du inte länge på morgnarna. Men det är klart, då var ju jag och Eddie uppe och vi var nog inte helt tysta.
   Jag får fortsätta att drömma om att bo i den stugan för om den någon gång blir till salu så blir nog priset för högt. Läget gör säkert att budgivningen går upp rejält.
   Kram

   Gilla

 4. Verkligen underbara soluppgångar! Din utsikt från balkongen är fantastisk!
  Jag förstår din känsla för huset … och skulle gärna bo där också, men … just nu är jag nöjd med att slippa både vedhantering och snöskottning 🙂
  Ha en fin tisdag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, nu när solen går upp så sent så kan jag se på soluppgången från min balkong 😀
   Visst vore det fint att bo i det lilla huset men jag känner precis som du och jag är så glad för att du trivs i din lägenhet.
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Vilka fantastiska bilder! Jag håller med, den stugan hade jag också kunnat tänka mig att bo i, den ser jättegullig ut och vilket drömläge!
  Kram

  Gilla

 6. På i alla fall en punkt är vi lika! Jag fantiserar ofta när jag är ute o går hur det skulle vara att bo i det och det huset. Och så har jag förstås mina favoriter. Då tar jag inte ett dugg hänsyn till pris eller andra petitesser, utan det är bara skoj att fantisera lite. Och jag förstår mycket väl varför du är förtjust i den stugan! Av alla fantasier man har kanske det blir ett frö sått någonstans…annars har det varit ett roligt tidsfördriv! Övergivna torp brukar jag fantisera mycket om, vilka som bodde där och hur de levde…
  Det sägs väl Morgonrodnad slask i hatt? Blev det så efter de vackra morgonfärgerna?
  Kram

  Gilla

  • Haha, jag tror att vi har fler likheter och det här är en av dem. Jag brukar inte vilja bo i hus jag går förbi eftersom jag är så nöjd med ett minskat ansvar. Men just det här huset ser alldeles lagom stort ut och läget skulle kunna få t o m mig att gå med på viss snöröjning. Men tomten skulle nog få vara till stor del naturtomt. Jag skulle hur som helst inte ha råd med det läget så jag kan lugnt fortsätta drömma. Då kan man ju, som du gör, strunta i priset 😀
   Vet du, jag kommer inte ihåg hur den dagen blev senare. Det är alldeles för länge sedan 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s