Kvalitet före kvantitet

Det är vad som gäller när jag får tillfälle att träffa min yngsta dotter och hennes man. Det blir inte många tillfällen vi kan vara tillsammans per år men när det händer får man göra det bästa av det. De hann inte med allt och alla den här gången men jag och svärsonens mamma konstaterade att vi är lyckligt lottade som hör till de som prioriteras. Ca kl 13.00 ringde det på min dörrklocka och där stod de och såg härligt glada ut. Jag såg nog minst lika glad ut när jag såg dem och när vi kramades. Det blev en väldigt trevlig och mysig eftermiddag och kväll med mycket prat, fikande och middagsätande. Svärsonen hade ett besök till att hinna med så han gav sig iväg några timmar innan jag skjutsade min dotter till tågstationen vid halvniotiden. Där väntade vi tills svärsonen kom, skjutsad av sin mamma, och sedan sov de i egen kupé tills de kom fram nästa morgon. Om de sov gott vet jag faktiskt inte men jag vet att de kom hem till sina katter tidigt på morgonen.

Jag somnade i alla fall lite tidigare än vanligt och sov gott, med bara ett kort uppvaknande mitt i natten, till strax efter fem i morse. Jag åt frukost och tog det lugnt ett tag men vid sjutiden bestämde jag mig för att ta bilen till en plats lite närmare stan och gå en runda innan det ljusnade. Som så många gånger förr parkerade jag vid storsjöodjursspaningen och gick längs sjökanten fram till gångbron till Badhusparken. I år har de belysning i en av de stora granarna längs gångvägen igen. Förra året saknade jag den fina ljusslingan men nu finns den av någon anledning där igen. Granen syns på långt håll och gläder säkert många.

Det känns lite som en repris från en av mina promenader för ett år sedan. Älgen mellan Frösön och Badhusparken har kommit fram igen men har hittat en bättre plats att spana ut över sjön från. Kanske känner den sig lite tryggare bland några träd än på den helt öppna plats där den stod förut.

Granen på Stortorget har i år pyntats i Jämtlands färger:

Blåttden stora, blåa himlen över Jämtland
Vittde snöklädda, vita fjällen
Gröntde gröna ängarna och skogarna

Jag fortsatte promenaden längs gågatan då plötsligt…

…klockan hade blivit åtta och rådhusklockorna spelade ”nej se det snöar”. Jag hann inte med i svängarna och hann bara filma och få med en liten snutt. Jag tror att alla känner igen den sången men om inte så kan ni lyssna på Agnethas och Lindas version här https://www.youtube.com/watch?v=1xbWt1pfzSE

För snart ett år sedan brann det lilla rosa huset, som stod på den här platsen, ner. Huset var nästan 200 år gammalt och många var ledsna för att det inte fanns mer. Huset har nu fått nytt liv genom den målning som visar hur det såg ut och nu har Tomtens stuga tillfälligt fått låna platsen. Tomten var dock inte hemma i morse men han kanske visar sig vid något annat tillfälle (ja, jag tittade naturligtvis in genom fönstret för att vara säker på att han inte var där).

Fint pyntade hus ser man lite överallt.

Jag kom så småningom tillbaka till hamnen och Badhusparken och tittade ut över Frösön. Om ni tittar noga ser ni den lysande granen som jag passerade tidigare.

Varje gång man går eller cyklar här får man ett tack och det känns ju bra.

För någon dag sedan hade isen lagt sig på ”min” del av sjön men med hjälp av små vågor från öster har isen snart fått ge vika helt. Jag trodde att det var en väldigt tidig isläggning i år men jag borde ha vetat bättre.


18 comments

 1. Nej, kvantitet och kvalitet är inte samma sak! Det är stunderna som räknas även om de är korta. Förstår att det blev ett uppskattat besök. Vi träffar ju inte sonen så ofta men när det blir av så desto roligare.

  Bilderna från din morgonpromenad är så magiskt vackra ❤

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Man får helt enkelt ta vara på de stunder man får tillsammans och vara glad för att de faktiskt vill prioritera som de gör 😀 Jag hoppas att de inte känner krav men jag tror att de vet att jag inte förväntar mig besök varje gång. Men det är klart att jag vill att de ska välja att träffa mig.
   Tack Znogge! Det är inte ofta jag går inne i stan men några gånger per år brukar det bli.
   Kram och detsamma!

   Gilla

  • Det finns en hel del fint att titta på nu och det enda jag saknade var lite mer snö i granen på torget. Tidiga söndagsmorgnar är väldigt bra tillfällen för att få gå på stan i lugn och ro 😀

   Gilla

 2. Jag gick förresten förbi den där vackra granen utefter gångvägen just när de satte upp lamporna för ett par veckor sedan. Fick då veta att anledningen till att den inte kläddes med ljusslingor förra året var att de hade tänkt såga ner den. Trädrötterna hade tydligen grävs av och den ansågs vara lite farlig.
  Nu står den ju kvar, kanhända de omvärderade den risken.
  Tur för oss som tycker om den. Den är så vacker och välväxt.

  Gilla

  • Jaha, kul att få veta anledningen. Jag hoppas att de bedömer att granen kan vara kvar för den är fin även sommartid och utan belysning. Kanske har rotsystemet satt lite extra fart sedan det misshandlades.

   Gilla

  • Tack Barbro! Ja, det är fint här men så är det nog i de flesta städer så här i adventstider.
   Visst är det härligt att kunna kramas igen men tyvärr vet vi ju inte hur det blir lite senare i vinter. Det är ett trevligt önsketänkande att vi ska slippa allt vad pandemier heter i framtiden men det är nog ingen som riktigt tror på det. Som alltid så får vi ta vara på de perioder och stunder då vi har det som bäst.

   Gilla

 3. Så härlig med besök … och visst känns det bra att få träffa sina nära och kära, om än bara för några timmar 🙂
  En härligt uppfriskande morgonpromenad i ditt vackra och julupplysta Östersund! Härliga bilder!
  Önskar dig en fin start på denna nya vecka!
  Kram

  Gilla

  • Jättehärligt att de kommer hit! Det blir oftast inga jättelånga besök men min dotter var i alla fall hos mig i nästan åtta timmar. Det får anses vara ganska bra i sammanhanget 😀 Ja, det var en skön promenad och julpyntade stadskärnor bjuder oftast på mycket fint.
   Tack Anki och jag önskar dig detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Jag känner igen det där med att inte få träffa sina barn så ofta som man önskar. Det är 4-5 månader sen jag träffade min dotter med familj, hoppas verkligen att inget konstigt händer utan att jag kan åka upp till jul som planerat.
  Så väldigt vackert julpyntat det är i dina omgivningar.
  Kram

  Gilla

  • Ja, så blir det när man har ett ganska stort avstånd och när det dessutom har varit många restriktioner. Jag hoppas också innerligt att du kan åka till Stockholm och att jag ska kunna fira med mina två äldsta barn i jul. För sonen beror det även på om han får ledigt men dottern har i alla fall bokat tåg.
   Ja, det är fint pyntat i stan och det är det säkert hos dig också 😀
   Kram

   Gilla

 5. Sagolikt vackra jularrangemang, och smakfulla. Förstår att det blev bråttom med umgänget med dottern, jag får lite andan i halsgropen när det blir så där plötsligt och kort besök. Ibland är det också skönt att få umgås på tumanhand som jag fick under fredagskvällen och fram till lördag eftermiddag. Att bara sitta o småprata är så väldigt avkopplande. Men varje stund är dyrbar och glädjande! Den julgranen skulle dom skickat till London, fast det var ju norrmännens miss med granen, himla ful var den verkligen, jag hade nog skämts över den…
  Idag blev det inte mycket till promenader, o mörkret kommer ju så himla fort, i synnerhet om man vaknar klockan elva! Gissa om jag hade ont i ryggen…
  Kram

  Gilla

  • Det är fint med alla lysande utsmyckningar men jag är säker på att Sundborn också har fina dekorationer.
   Jag visste i förväg om att jag skulle få besök av dem på lördagen så det var inte helt spontant. Det var fantastiskt härligt att få rå om dem en stund och det klarar jag mig på till nästa gång 😀 Just att sitta och prata om allt man inte har mer än berört ytligt tidigare är den bästa behållningen av besöket. Nu har jag fått veta mycket mer om saker jag har funderat på.
   Hahaha, ja den fula julgranen i London kan ingen ha varit stolt över. Kanske hoppas norrmännen att London ska avsäga sig ytterligare granar.
   Stackars dig och din rygg. Hoppas att ni båda snart mår mycket bättre ❤
   Kram

   Gilla

 6. Visst är det härligt med en stilla promenad innan stan vaknar. Underbart med alla fina ljus som lyser både i träd och på skogens konung. Jag gillar inte färgade lampor till jul men jag måste säga att jag tycker att eran färggranna gran är mycket vacker. Ännu vackrare blev den eftersom den är pyntad i Jämtlands färger.
  Vilken mysstund du fick till med de dina. Förstår att du somnade tidigt efter myset och den goda maten.
  Då var det onsdag och den tredje sprutan är laddad till mig, samt att det även är dags för flyttlasset till nya lyan.

  Kram kram

  Gilla

  • Om man inte ska handla så är en tidig söndagsmorgon den bästa tiden att strosa runt på stan. Granen är olika pyntad varje år och i år har just den här belysningen valts. Jag gillar den också 😀
   Det är fantastiskt och roligt men även intensivt när vi träffas för det är ju inte så ofta. Min yngsta dotter är inte mycket för att prata i telefon så om jag vill ha lite mer omfattande samtal så får jag passa på när vi träffas. Och sedan blir jag väldigt trött och somnar gott.
   Skönt att du också har fått tre sprutor nu. Vi får väl se när det är dags för en fjärde. Åh, vad kul med inflyttning 😀 Jag gillar inte att flytta från något men jag älskar att packa upp i en ny bostad 😀
   Kram

   Gilla

 7. Vilken lycka att ha så mycket som lyser upp. Annat är det här. I Hammarstrand som är närmaste samhälle har man förut haft stjärnor efter gatan och en fin julgran men nu har man dragit in på det. Finns inte tillstymmelse till pyntning någonstans. Visst ska man väl dra in men vi behöver lite ljus och glädje för att orka med tror jag. Trist när man vet att vi har 7-8 kraftverk som sprutar iväg el över hela landet men inte ens har råd att ge närmaste samhälle lite glädjeljus.

  Gilla

  • Jag är inte inne i stan särskilt ofta men jag har en del bostadsområden i närheten där det lyser fint och ica-butiken har också en del belysning. Vad tråkigt att Hammarstrand helt har slutat med julpyntandet. Lite borde de väl kunna göra för julstämningen och trivseln.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s