Hoppsan!

Ja, så reagerade jag när jag nästan genast insåg mitt misstag. Jag har aldrig gjort det misstaget förr men någon gång ska vara den första. Jag tänkte inte riktigt på vad jag höll på med när jag skulle ta morgonmedicinerna och i stället för de immunsänkande pillerna stoppade jag i mig en sömntablett. Som jag skrev så kom jag genast på att det blev fel och svalde även de piller jag skulle ta.

Det var ju en himla tur att jag inte hade något inbokat eftersom jag några timmar senare blev så sömnig att jag somnade till en stund i soffan. Jag sov inte länge men jag var väldigt seg, ännu segare än vanligt, i huvudet hela dagen. Jag hann i alla fall gå en morgonpromenad innan. Medicinerna tar jag kl nio morgon och kväll och jag var hemma igen i god tid innan dess. Ingen skada skedd men jag vill helst undvika det misstaget hädanefter.

Det har kommit en del snö men töväder och en del regn har gjort den snö som blev kvar isig och ganska hård. Det knastrar rejält under fötterna på alla jag möter eftersom dubbskor är nödvändigt. Men idag har det varit ett fantastiskt väder och jag funderade på om jag skulle åka iväg någonstans för omväxlings skull. Jag landade i att det var lättast att bara gå iväg en runda i närområdet och jag valde att gå runt Ändsjön. Solen går upp så sent på morgnarna nu så det är nästan omöjligt att inte få en glimt av när den går upp.

Ändsjön är inte stor och det är inte underligt att isen har lagt sig där. Bara just där ett vattendrag rinner ut i sjön var det en liten öppen vak.

Förra året fick jag en chokladkalender skickad till mig från min son. Jag blev glatt överraskad över hur goda alla 24 chokladpraliner var. Jag tror inte att någon skulle kunna skilja på smaken hos dessa veganska praliner och vanliga lite finare praliner. Nu har jag återigen fått en chokladkalender från min son. Samma tillverkare och jag ser verkligen fram emot att få en smaksensation till kaffet i 24 dagar. Jag känner mig som ett förväntansfullt barn igen 😀


22 comments

  • Du kan inte lita på dosetten 😀 Jag har en sådan med tre rader med fack. Jag brukar lägga sömntabletterna i ett av de tomma mellanfacken men är man vimsig så är man och jag hör definitivt till skaran vimsiga tanter 😀 De andra medicinerna ligger sorterade efter när de ska tas men det har hänt några gånger att jag har glömt ändå. Det är inte bra så jag försöker skärpa mig. Jag har ställt larmet på mobilen men tar jag inte medicinerna direkt så är det lätt att glömma. Men jag brukar oftast komma på det efter några timmar.

   Gillad av 1 person

 1. Fort och fel blir det ibland och så var det i dag. Vilken tur i alla fall att du inte hade någonting inbokat utan kunde ta en liten paus på soffan.
  Som vanligt väldigt vackra bilder från din promenad.

  Kram och god söndagskväll!

  Gillad av 1 person

  • När man väl har svalt ett piller så kan man inte göra annat än att låta effekten komma och vänta på att den ska avta. Jag rekommenderar inte sömtabletter på morgonen för hela dagen blir lite trist. Men om man ska göra fel så är en sömntablett inte det värsta man kan ta.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Sömntabletter på dagtid blir lite tokigt. Men det löste sig ju.
  Ändsjön… kanske det går att åka skridskor där. Ser inga skridskospår. Ja jag ska inte åka, jag har gett bort mina långfärds. Men jag har en dotter som är sugen.
  Ni har fin kontakt, du och din son. Så roligt att läsa.

  Gilla

  • Ja, det kunde ha varit värre. Nu blev det bara en obehagligt seg dag och det förstod jag att det skulle bli när jag insåg mitt misstag.
   Usch, jag ryser nästan vid tanken att någon redan ska ge sig ut på en is. Isen är säkert tillräckligt tjock för att bära en skridskoåkare men jag ska se skoterspår först innan jag ger mig ut på den.
   Vi har en väldig bra relation jag och min son 😀

   Gilla

 3. Ai ai ai det kunne gått riktig ille om du hadde hatt store planer med mye bilkjøring. Men det løser seg som regel for snille jenter. Jeg har også kjøpt en adventskalender til meg selv og alle ungene. En slik Flax skrapeloddskalender, så nå kan de hende jeg får en milion i julegave!

  Gilla

  • Ja, nu kan jag skratta åt att jag var så vimsig och som tur var behövde jag inte köra bil. Hade jag haft en tid bokad någonstans så hade jag varit tvungen att avboka.
   Det är roligt att ha en adventskalender och öppna en lucka varje dag. Inte lika spännande som när jag var barn men det bidrar lite till julstämningen så här i adventstider 😀 Jag hoppas att du vinner massor med pengar 😀

   Gilla

 4. Dosetten är en bra grej men fastän jag har ganska bra koll så glömmer jag min medicin ibland. Dock påverkar inte en glömd tablett någon gång då och då, mitt mående.
  Har lagt märke till att om det blir någon liten förändring i morgonrutinen, att jag alltså inte gör precis som jag brukar (något kommer emellan) – det brukar vara då som jag glömmer den.
  Ha det gott!

  Gilla

  • En gång är nog inte någon fara för min del heller men om jag av någon anledning, som jag inte kan tänka ut vad den är, skulle glömma en hel vecka så skulle leversvikten vara ett faktum. Men jag försöker vara noga för så långt vill jag så klart inte att det ska gå. Det där med rutiner är viktigt för mitt minne också. Det är inte alltid jag kan hålla rutinerna och därför har jag ett alarm inställt på mobilen och om jag ger mig iväg någonstans på förmiddagen tar jag med mig de piller jag behöver. Sömnpiller på morgonen ska jag försöka undvika hädanefter 😀
   Tack och detsamma till dig !

   Gilla

 5. Ojdå … tur som sagt att du inte hade något viktigt bestämt – och tur du kom på det, så du kunde ta din ”vanliga” medicin också.
  Fantastiska bilder från din promenad runt Ändsjön … såå vackert!
  Minns att du fick en sån kalender förra året … kul att det blev en ny i år också!
  Kram.

  Gilla

  • Ja, det var tur att jag kunde gå här hemma och lulla omkring med en extra seg hjärna och slapp ge mig iväg någonstans.
   Tack! Det är fint att gå runt Ändsjön även när det inte syns några fåglar där.
   Den här chokladen är så god att jag knappt kan hålla mig från att öppna första luckan. Men jag ska vara ståndaktig för att sedan kunna njuta lite varje dag till jul 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Så fina bilder som vanligt!
  Gott med en chokladkalender, skulle vara spännande att smaka vegansk choklad. Det finns kalendrar av alla slag, jag köpte en hudvårdskalender för ett par år sen från Decleor. Det var jätteroligt att öppna den varje dag. Nu tycker jag dom stuckit iväg så mycket i pris.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Snart hoppas jag kunna ta riktigt fina vinterbilder. En del vegansk choklad smakar ungefär som kinderägg men de här pralinerna är lyxigare och bara smälter i munnen. Men så är de dyra också. Förra året ville jag veta var de säljs och såg att det var påkostad choklad jag fick. Det finns alla möjliga slags kalendrar numera och de ökar säkert på årsförsäljningen.
   Kram

   Gilla

 7. Som det kan bli när man pillar i fel burk. Vilken tur att du kunde ta dig en liten tupplur och att du inte hade en massa måsten inbokade. Solen tittar till dig och det är skönt. Även jag fick njuta av den igår under skogspromenaden. Det behövdes nu efter många dagars regn.
  Mumsig kalender du fått, förstår att du ser fram emot att få gotta dig från advent och framåt.

  Kram

  Gilla

  • Ja, lite tokigt blev det men jag var inte med fingrarna i fel burk. Bara i fel fack i dosetten. Jag kommer att vara väldigt noga hädanefter så att jag inte gör om samma sak igen.
   Solen tittar fram ibland men idag har det regnat hela dagen. Jag stannade inne och passade på att stryka julgardiner. Nu är de på plats och även balkongbelysningen. Men den tänder jag allra tidigast på fredag kväll. Sedan dröjer det inte länge innan jag kan öppna lucka 1 i min chokladkalender. En chokladbit om dagen är alldeles lagom. Då njuter man en stund och ser sedan fram emot nästa dags ranson 😀
   Kram

   Gilla

  • Nu har jag funderat länge men jag kan inte minnas att jag har undrat över en storskrake. Det betyder inte att jag inte har gjort det men i så fall fick jag antingen hjärnsläpp eller så var fågeln otydlig. Jag vet hur storskraken ser ut och jag har nämnt den vid namn flera gånger. Men som du vet släpper min hjärna fram information när och om den själv vill och jag kan mycket väl ha glömt både fågeln och att jag har undrat. Hur som helst, tack för upplysningen 😀
   Önskar dig detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Haha … vet du vad .- det är inte du som fått hjärnsläpp, utan jag! Det var Paula jag tänkte på … men min hjärna gör visst lite som den vill och inte förrän nu kom jag på det 🙂 Nu kan jag skicka henne länken istället 🙂
    Kram

    Gilla

 8. Han är då så gullig din fina son, o omtänksam! Jag förstår att du känner dig som ett barn inför julen! Undrar vad jag skulle vilja ha i min kalender? Minns när min dotter var barn och hon ett år fick en chokladkalender med choklad hon inte gillade. Men snäll som hon är ville hon inte göra mamma ledsen så hon berättade inget… När jag skulle byta lakan inför julen hittade jag kletiga chokladpraliner under bäddmadrassen…då kröp sanningen fram. .. Kunde inte bli arg !
  Kramen

  Gilla

  • Ja, han är snäll och gullig på många sätt och även väldigt kul att ha med på äventyr 😀 Men stackars din dotter som inte ville göra dig ledsen. Klart att man inte kan bli arg för något sådant. Jag hoppas att det slutade med att ni kramades och kanske skrattade åt alltihop.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s