Meteorologerna lovade sol

Solen fanns säkert någonstans där borta men igår vann dimman kampen. Lite synd var det eftersom jag åkte till Bynäset och hoppades på en riktigt solig och vacker förmiddag. Det var en skön promenad ändå och nästan helt vindstilla. Dimman lämnade fukt i träden så lite rimfrost kunde jag glädja mig åt.

Jag gav inte upp hoppet om att dimman skulle lätta och lite bättre sikt blev det.

Efter en stund kunde jag se ännu lite längre.

Men jag kunde aldrig ens ana solen genom allt det tjocka, vita. Två lingon får stå för färgen i det här inlägget.

Men när jag hade kommit hem och nästan gett upp hoppet om att få se en bit av himlen och kanske lite sol, sprack det upp en liten stund. Det blev ännu en bild från balkongen till samlingen. Det börjar bli ganska många sådana nu.

Jag har bokat en tid för influensavaccinering i övermorgon och sedan räcker det med sprutor för i år. Det blir femte vaccinationssprutan sedan februari och sedan hoppas jag att jag har bra skydd mot det mesta. I alla fall mot corona, pneumecocker och influensa. Undrar när fjärde covidsprutan ska tas.


16 comments

 1. Hur som så skapar den där dimman något trolskt över sig. Jag njuter av dina fina foton och träspången hade jag mer än gärna vandrat på. Dina balkongfoton tröttnar jag aldrig på.
  Kram

  Gilla

  • Dimma kan vara väldigt vackert och jag tycker att det blev en fin runda. Du har faktiskt vandrat på den träspången men det är inte lätt att minnas allt man har gjort 😀 Du, jag och Eddie gick runt Bynäset innan min son kom. Dagen efter hämtade vi sonen på stationen och åkte direkt till Andersön. Jag var själv tvungen att gå tillbaka i bloggen för att vara säker på att vi faktiskt var på Bynäset 😀
   Kram

   Gilla

  • Vad bra, då kan du också känna dig ganska skyddad även om vi aldrig kan känna oss helt säkra.
   Det var minusgrader så stigen var hård och fin. Det var isigt de första två kilometrarna (jag gick medsols) men när träspången tog slut blev det bättre. Kanske var det is någonstans längs stigen också, det minns jag inte riktigt. Jag hade dubbskorna och hade inga problem.

   Gilla

  • Jag gillar också dimma och allra helst när den börjar brytas upp. När den ligger som en lång korv över vattnet är det också väldigt vackert. Det är inte lätt att få naturen lika fin på bild som i verkligheten och vi kan aldrig få med helhetsintrycket. Vi får göra så gott vi kan och det blir ofta tillräckligt bra 😀

   Gillad av 1 person

 2. En härlig promenad och fantastiska bilder! Såklart kan man bli lite besviken när man hoppas på att den utlovade solen ska skina men uteblir, men solen kommer säkert att lysa på dig en annan dag 🙂
  Ha en bra tisdag!
  Kram

  Gilla

  • Tack Anki! Det var en skön promenad och dimma kan vara väldigt vackert. Solen kom en kort stund lite senare så jag fick se den också 😀 Idag har det däremot regnat i stort sett hela dagen så jag har bara varit hemma. En dag är ok men sedan blir jag för rastlös. Ja, du vet ju hur det är.
   Kram och detsamma!

   Gillad av 1 person

 3. Jättefina bilder, det är vackert med dimma också!
  Ja det är mycket vaccineringar, hoppas vi kan se en ände på det hela. Verkar som att smittan här ändå inte far iväg så mycket som i andra länder.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Ja visst kan det vara väldigt vackert med dimma.
   Det är nog inte sista covidvaccinationerna vi håller på med nu men kanske räcker det men en om året längre fram. Om det kan kombineras med influensavaccinet så blir det bara ett vaccinationstillfälle per år. Vi få hoppas på det bästa och på att övriga världen får minskad smittspridning också.
   Kram

   Gilla

 4. Dis och dimma är också vackert även om det inte är favoritvädret för promenader. Man vill liksom se lite längre bort än till den utsträckta handen…
  Ännu igår hade vi frost och hårda vägbanor men idag var det lerigt värre. Nu är det inte skoj att gå hundpromenader på grusvägarna, men alternativen är inte så många om man vill låta Daniel gå lös. Och det unnar jag ju honom.
  Jag ska få tredjr covid-sprutan på fredag o blir då erbjuden influensavaccin samtidigt, Men jag tvekar….bekanta har blivit rejält sjuka av den…samtidigt pratas det om att det kommer att bli ett värre influensa-år eftersom det varit så lugnt på fronten ett par år…o så tänker jag förstås på att jag umgås med småbarn ibland…usch så knepiga beslut, hihi
  Kram rakt genom dimman! Och du, har man den utsikten från balkongen då kan man ta hundratals foton utan att tröttna

  Gilla

  • Dimmiga dagar är fina men jag vill inte ha det så alltid. Soliga dagar gör mig på bäst humör men det får gärna vara lite rester av dimman när jag går ut tidiga morgonpromenader. Nu är det blött, grått och trist här men det ser bättre ut lite längre fram i tiden.
   Jag fick bara lite ont i armen av tredje covid-sprutan och influensasprutan fick jag för några timmar sedan. Än så länge känner jag knappt något av den. Men om jag riktigt känner efter kan jag ana en viss ömhet komma smygande. Man får väga för- och nackdelar och kanske är det värre att få influensa än att ta sprutan. Men var och en måste ta ett beslut efter de egna förutsättningarna.
   Kram tillbaka men nu blir det genom regnet 😀 Det blir en hel del bilder från balkongen, det kan inte hjälpas.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s