En må-bra-promenad

Just så kändes det när jag gick ut i morse. Jag stötte på en granne som talade om att skidskyttet börjar idag och nu får du skynda dig om du ska hinna hem till vinterstudion. Jag erkänner att jag kände mig lite stressad först men sedan bestämde jag mig för att strunta i tv-sändningarna och bara njuta av de fina promenadförutsättningarna. Nåja, fina och fina. Det går inte att promenera utan dubbskor eller åtminstone broddar fastsatta på skorna. Men jag hade dubbskor och kunde relativt lätt ta mig fram utan att halka omkring. Det var en vacker morgon. Inte så vacker som när rimfrost eller snö förvandlar träden till något enastående vackert men det var en tillräckligt vacker morgon för att göra mig på väldigt gott humör. Jag mådde helt enkelt väldigt bra.

Lite senare mötte jag en annan granne som berättade om hur god soppan var på senaste mötet i föreningslokalen. Va! sa jag. Ja, du får ju inte komma för du är alldeles för ung, konstaterade min granne och förklarade att det bara är seniorer som får inbjudan i brevlådan. Nu har soppträffarna återupptagits. Jag får väl se fram emot soppträffar om fem, sex år och till dess kan jag glädja mig åt att jag är alldeles för ung 😀 Jag är ju dessutom ingen soppälskare så det är ingen förlust. Inte heller klarar jag sorlet från pensionärer som träffas och äter och har trevligt. Det lär inte förändras. Vid närmare eftertanke finns det nog mer än ett skäl att glädjas över min ringa ålder. Jag slipper tacka nej.

Det har inte kommit mer snö men minusgrader gör att is har bildats på en gren över Mjällebäcken. Det skvätter upp vatten från bäcken och ju längre in i vintern vi kommer desto mer is bildas på grenen.

Dimman höll på att lätta och det sken som blir när solen nästan lyckas tränga igenom blir gyllene och vackert.

Solen gör sitt allra bästa och efter att ha försvunnit en stund igen lyckades den så småningom vinna över dimman.

Solen lyste upp fjällen en stund.

Jag hörde ett hackande och fick syn på hackspetten. Tyvärr var det här den enda vinkel som var möjlig om jag inte ville fotografera grenar och snår i stället för pippin.

När jag nästan var hemma igen gick jag ner till stranden nedanför mitt bostadsområde. Känslan av må-bra-promenaden var fortfarande lika påtaglig.


23 comments

 1. Vilka underbara bilder, med vinterkänsla, det är sällan vi har så fina dagar i Stockholm och inträffar som så jobbar man naturligtvis. Jo, seniorträffar har jag också börjat fundera på, ska jag ens gå med i en pensionärsförening när den dagen kommer? Brukar ofta vara ute och föreläsa hos diverse pensionärsföreningar, just gruppen 65 – 70 och något däröver är sällan närvarande. Frågade min pappa om han och hans fru var med i någon pensionärsorganisation, det var dom inte. Dom hade fullt upp med att försöka lämna uppdrag i en massa andra organisationer.

  Gilla

  • Tack Melker! Det är fint ute nu och när solen visar sig blir det lite glittrigt också. Men det behövs mycket mer snö för att det vara riktigt bra.
   Jag skulle gärna gå med i en pensionärsförening men med de begränsningar jag har känns det lite jobbigt. Jag vill helst slippa hålla på att förklara mig. Kanske kan jag hoppas på att det går bättre när jag har åldern inne. Har man många uppdrag redan, som din pappa med fru, så förstår jag att det lockar mer att ta sig ur alla dessa uppdrag.

   Gilla

 2. Jag såg Mjällebäckens isformationer i måndags när jag hämtade ett barn på förskolan. Tog dock ingen bild.
  Din tredje bild i inlägget gillar jag extra mycket.
  Jag har kommit över den gränsen när jag är för ung för att delta i olika aktiviteter. Men pandemin har gjort att jag inte har varit med på ett tag. Efter nyår tänker jag börja om. Om det blir pro eller spf har jag inte bestämt än. Jag tror att pro har lite mer att erbjuda.

  Gilla

  • De kommer att bli mycket större och kanske finare och om du vill hinner du ta många foton senare.
   Tack! En gyllene himmel 😀
   Jag tycker att det låter lockande att vara med i en pensionärsförening så länge man kan välja de aktiviteter som passar. Men jag får nog snällt vänta på att åren ska gå och så småningom kanske vi ses där 😀

   Gilla

 3. Även om det varken var snö eller rimfrost så tycker jag att bilderna är väldigt fina. Det är liksom något magiskt med ljuset och det lyckades du fånga. Ser att en av bilderna dessutom hamnat på hedersplats i headern. Snyggt!
  Sopplunchen uppskattas säkert av många men jag är inte säker på att det hade lockat mig heller men vem vet.

  Kram och god lördagskväll!

  Gilla

  • Tack Znogge! Solen som bryter igenom dimma brukar kunna ge ett väldigt fint sken. Fjällen blir rejält uttjatade i min blogg men de är ju lite av orsaken till att jag trivs så bra här.
   Soppa kan smaka väldigt gott men efter några skedar är det som att äta sås. Visserligen en väldigt god sås men ändå… Men det finns undantag.
   Kram och detsamma!

   Gillad av 1 person

   • För att en soppa ska falla mig i smaken måste den nästan vara som en gryta. Hos syster min så fick vi en fisksoppa som var så och då smakade det bra. Det värsta som finns är en tunn minestrone.

    Kram och god söndag!

    Gilla

   • Gryta gillar jag så om soppan liknar en sådan kan jag gärna äta den. Jag kan gilla smaken på släta, mixade soppor men efter ett tag får jag känslan av att äta sås utan något till. Det räcker inte med en brödbit till men om jag blir serverad soppa så håller jag masken. Jag kan sanningsenligt säga att den är god (om den är det) och mer behöver jag inte säga.
    Kram

    Gilla

 4. Wow, det er bare å bøye seg i støvet for nydelige bilder. I dag var det virkelig vakkert hos deg. Jeg har vært på tur i dag jeg også, men der var det ikke riktig så flått som hos deg. Jeg så noen svaner som jeg tok bilder av i solnedgangen, så litt stemningsfylt var det i det minste.

  Gilla

  • Tack Lillian! När naturen bjuder på fina scener så är det bara att tacka och ta emot 😀 Jag är säker på att dina svanar i solnedgången är minst lika fina. Du brukar ha massor av superfina bilder. Jag får säkert se dem snart 😀

   Gilla

 5. Här var det också stämningsfulla foton vill jag lova. Jag njuter så det hörs, mmmmmm! Jag mår också bra av din promenad, så det tackar jag extra för. Inte utan att jag skrattar lite av att du är glad över att slippa soppluncherna. Jag kan nog räcka upp handen av samma anledning. Jag vill nog alltid vara för ung för sådant, men äta tycker jag om både soppa och annat matigt. Kyrkan hade ett informationsmöte en kväll i veckan som jag var inbjuden till, som tur var så varade det bara i 40 minuter. Men på de minuterna så hann alla berätta om vaccinet och mycket mycket annat, jag nickade och log 🙂
  Önskar dig en lika fin söndag!

  Kram

  Gilla

  • Hahaha, jag skulle vilja höra hur du låter när du njuter av bilder. Kanske som i maraboureklamen (mmmmmmmarabou) 😀 En av alla fördelar med bloggvänner är att man hänga med på många naturupplevelser i olika delar av landet. Jag har många gånger suckat av njutning när jag har sett vackra Ölandsbilder.
   Om huvudet var som det borde vara så skulle jag nog kanske tycka om att vara med på soppluncher. Det finns tydligen gott bröd till soppan och något sött till kaffet så jag kan ju nöja mig med lite soppa och äta mig nöjd på det andra. När jag har åldern inne så får jag se om jag får lust att på något sätt delta i pensionärslivet. Jag gissar att jag fortsätter som vanligt men man vet aldrig. Ett möte som är klart på 40 minuter skulle jag kanske klara av. Jag behöver ju inte hänga med hela tiden 😉
   Tack Lotta och detsamma till dig 😀
   Kram

   Gilla

 6. Åh vilka fantastiska bilder!! Ser helt magiskt ut.
  Skönt att vara för ung någon gång 😁 jag hade nog inte heller varit så lockad. Jag tycker det är fullt tillräckligt att byta några ord i trappan, men kan förstå om det finns dom som vill umgås mer.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Det var fint och då får man passa på att njuta 😀
   Jag har ingen som helst åldersnoja men det är ändå kul att betraktas som ung i något sammanhang 😀 Jag tror att jag fortsätter att prata med grannarna ute. Det är lagom umgänge.
   Kram

   Gilla

 7. Underbara foton, och så fint pyntat i bloggen! Jag håller med dig, det är inte mycket att sträva efter att sitta och sörpla soppa med gamlingar….Jag säger som grannen, jag kanske kan börja träffa de andra tanterna när jag fyllt 75…o dit är det lååångt!
  Däremot skulle jag gärna gå någon studiecirkel, det blev inte av att jag började på målarcirkeln nu, men kanske kommer något liknande till våren.
  Härligt att du mår bra, och trivs med tillvaron
  Varm kram

  Gilla

  • Tack Paula! Det var dags att få lite förvinter i bloggen.
   Haha, jag är omgiven av trevliga pensionärer här så om bara skallen orkade så skulle jag kanske trivas bland soppsörplande gamlingar 😀 Men som det är nu så träffar jag dem hellre korta stunder utomhus och inte så många i taget. Men det gäller iofs för alla ålderskategorier.
   Jag har gått en del studiecirklar men den sista, den i jamska, var så jobbig för hjärnan och då visste jag inte än varför det kändes så motigt. Studiecirklar som har som syfte att banka in kunskap i deltagarna undviker jag hädanefter. Jag har dock inte helt gett upp tanken på en eventuell buggkurs så småningom.
   Livet är ganska trevligt och visst trivs jag 😀
   Kram

   Gilla

 8. Tack för den fina morgonpromenaden! Härliga bilder!
  Jag är inte med i någon pensionärsförening och tänker inte bli det heller än på många år. Är ju 70+, men känner mig ännu ”inte hemma” där.
  Släta mixade soppor är jag inte så mycket för, men en god soppa med mustig smak baserad på kött eller grönsaker och med klimp till, det gillar jag – och svampsoppa också förstås, men den ska inte vara mixad 🙂
  Önskar dig en bra start på veckan!
  Kram

  Gilla

  • Tack Anki! Det var en fin morgon.
   Jag tvivlar på att jag går med i en pensionärsförening när jag har åldern inne men ibland kan det kännas lockande. De hittar ju faktiskt på en hel del kul. Men man ska orka också.
   Jag har smakat goda soppor och de jag gillar mest är precis sådana som du beskriver. Men då gör jag hellre en gryta om jag själv får bestämma och svampsoppan har jag helst som sås till exempelvis några färsbiffar med potatis och grönsaker. Det är synd att jag inte uppskattar soppa lika mycket som de flesta andra verkar göra. Kanske har det med uppväxten att göra. Den enda soppa jag minns att mamma gjorde var hemgjord ärtsoppa och då var det mackorna jag gillade bäst. Jag har i alla fall inte förstört soppupplevelser för mina barn för de gillar soppa allihop.
   Tack och detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s