Soluppgång

Jag är alltid uppe tidigt på morgnarna men förutsättningarna för att få se en fin soluppgång, nu när solen håller ett schema som passar med mitt, har inte varit de bästa. Men i morse såg jag stjärnor när jag tittade ut och väderappen sa att det fanns en möjlighet till något bra och fint. Ca halvsju tog jag bilen för att komma lite närmare fri sikt mot soluppgången. Jag parkerade en bit ifrån så att jag skulle få en lagom promenad och sedan tog jag med mig kameran och gick sista biten. Tio minuter före soluppgången var jag nästan framme och det såg lovande ut.

Solen var gömd bakom några moln när den steg upp över land men färgskådespelet gav tillräckligt mycket valuta för min biltur och promenad hit.

När solen till sist syntes var färgerna nästan helt borta och jag var redan på väg tillbaka till bilen. En fin och efterlängtad morgonupplevelse.


18 comments

 1. Åter ett bevis på hur lönsamt det kan vara att stiga upp med tuppen, eller helst en stund innan! Då var den dagen räddad, för man kan leva länge på de färgerna på himlen! Vet inte vad som skulle krävas för att jag kom upp i tid…
  Kram

  Gilla

  • Jag får en fin belöning ibland för mina tidiga morgonvanor och visst kan jag glädjas en lång stund åt upplevelsen. Du kanske får satsa på solnedgångarna i stället. De passar nog din dygnsrytm bättre och de är minst lika fina 😀
   Kram

   Gilla

 2. Oj, Oj, Oj så vackert! Kan tänka mig att du njöt av din morgon där i eldhavet. Jag ska också bege mig på soluppgångsuppdrag när jag är på ön och vädret är på min sida. Tills dess så njuter jag av dina fina foton,

  Kram

  Gilla

 3. I dessa mulna tider är det minsann inte lätt att få se soluppgången. Igår såg jag i alla fall solnedgången. Soluppgången ser jag genom mitt sovrumsfönster om det inte är molningt .

  Gilla

  • Vilken tur du har som kan se både soluppgång och solnedgång. Jag kan skymta båda delarna från min balkong nu när dagarna blir kortare men jag måste gå en bit för att riktigt se dem.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s