Hela familjen samlad

Det är inte ofta vi lyckas med att träffas allihop samtidigt. Senast det hände var julen för snart två år sedan. Mina tre barn och min svärson har träffats och jag har antingen besökt min son eller döttrarna och svärsonen eller så har någon eller några hälsat på hos mig. Därför var det extra kul att få ihop en familjeträff där alla var med. Söndagen blev precis så bra som jag visste att den skulle bli. Att solen sken och att termometern visade 17-18 grader var så klart en bidragande faktor eftersom vi hade bestämt oss för att gå en promenad.

Men innan jag och min son åkte hemifrån honom i Uppsala hann vi gå en förmiddagspromenad. En promenad som vi båda blev glada av och där vädret återigen var på vår sida. Höstfärger fanns det gott om.

Efter lunch gav vi oss iväg till Örebro, ca två timmars bilresa. Vi stannade först till hos min äldsta dotter, där vi fick kaffe, och sedan åkte vi vidare mot yngsta dottern och hennes man. Vi bestämde oss för att förboka hemleverans av Pizza (andra pizzan för min del under den här resan. Men pizza är ju gott och jag beställer aldrig pizza när jag är hemma.) När beställningen var gjord promenerade vi iväg längs nya vägar. I alla fall nya för mig och min son. Jag har alltid hamnat i närheten av Svartån vid tidigare promenader i Örebro så det var kul att se något annat. Vi gick förbi en golfbana med får i förgrunden.

Vi stannade till när vi såg en orm komma slingrande över vägen, en snok enligt en man som kom från andra hållet.

Känner man till Örebro så ser man här att det faktiskt var där vi var. Till höger den välkända svampen och längst till vänster, i det höga huset, ligger krämaren som är ett affärs- och bostadskomplex. Där, på tionde våningen, bodde min farmors systrar. De delade lägenhet. Jag vet inte hur länge de gjorde det men jag kan inte minnas något annat. Jag och mina systrar kallade dem för våra farmostrar och vi tyckte väldigt mycket om dem. Ni kanske minns att när jag och min lillasyster köpte ett hus tillsammans, och bodde där i fyra år, så blev vi kallade de nya Stina och Greta av de som kände till våra farmostrar.

Som ni ser träffade vi på en del djur under promenaden. Vi kom fram till en gård med stora hagar där hästar strövade omkring. Min son lyckades locka till sig en nyfiken häst.

Mina döttrar lyckades sämre med det så de fick nöja sig med att titta på avstånd. Här är det min son som har fotat.

Vi kom tillbaka till lägenheten strax innan pizzan levererades. Jag var nöjd med min veganska Hawaii, som fick ett annat namn just för att den var vegansk. Alla var inte lika nöjda och det var ju synd.

Vi ville inte stanna så länge efter middagen eftersom vi hade en ganska lång bilresa tillbaka till Uppsala framför oss. Men jag fick de långa och varma kramar jag hade längtat efter och det var så himla kul att kunna vara tillsammans allihop. När vi klädde på oss för att gå blev vi noga bevakade av ett par stora ögon. En av de två kattbröderna tyckte att det var en bra plats att hålla utkik från.


16 comments

 1. Så roligt att ni äntligen kunde träffas allihopa ovh vilken bra dag ni fick tillsammans. Lite synd att alla inte var nöjda med sina pizzor men så blir det ibland. Det är helt enkelt skillnad på pizzor och pizzor även kvalitetsmässigt.

  Kram och ha det fortsatt gott på din resa.

  Gillad av 1 person

  • Det var verkligen på tiden att vi kunde samlas. Jag blir alldeles varm och glad av att tänka på hur fint det kändes att ha alla omkring mig 😀 Ja, det var synd att inte alla blev nöjda och lite konstigt var det eftersom min pizza var väldigt god.
   Tack, nu är jag på väg hem och har mellanlandat utanför Järvsö. Det ska bli skönt att komma hem igen i morgon.
   Kram

   Gilla

 2. Det är lustigt det här med ormar och snokar. Visas en huggorm på bild så tycker jag att det är lite olustigt och att det känns lite farligt. Men det känns inte alls likadant när jag ser en snok.

  Trevligt att ni alla kunde träffas.

  Gillad av 1 person

  • Jag var lite osäker på om det är snokar som har vita fläckar på huvudet eller huggormar så jag vågade inte gå nära. Men när jag fick veta att det var en snok kändes det bättre.
   Jättekul att kunna samla hela familjen 😀

   Gilla

 3. Så härligt att äntligen kunna träffas! Förstår om du kände dig riktigt lycklig!
  Fina bilder från er trevliga promenad, men lite trist att inte alla gillade sina pizzor … 🙂
  Ha det fortsatt gott!
  Kram ♥

  Gillad av 1 person

  • Det var härligt och jag har ju ganska lätt för att känna lycka. En skön promenad eller att få träffa mina barn brukar vara säkra kort 😀
   Ja, det var synd att de andra inte var riktigt belåtna med pizzorna men jag tror att det blev bättre efter lite extra kryddning och med pizzasallad till.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Vad härligt att träffas allihopa! Så fina djur på bilderna också, utom ormen som jag snabbt måste scrolla förbi. Har fobi för ormar. Jättesöt katt också!
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Det är sådana familjeträffar som jag lever på länge 😀 Det är så kul att se hur mycket mina barn gillar varandra också. Katter, får och hästar är lätta att tycka om men jag tycker nog att ormen är ganska fin den också. Men jag skulle inte vilja ha den slingrande på mig.
   Kram

   Gilla

 5. Långa varma kramar gillas här också. Är så glad för din skull att det äntligen var dags för träff med kramfest. Vilken lång orm ni såg, det är inte ofta jag träffar på orm nu för tiden. Så synd att inte alla var nöjda med sin Pizza, men det är så det är ibland. Hoppas de blev mätta i alla afll.

  Kram

  Gillad av 1 person

  • De är så sällsynta de där kramarna. Men jag får skylla mig själv som har valt att bo så långt ifrån mina barn. Jag vet inte hur långa olika ormar är men kanske den här såg extra lång ut eftersom den inte låg ihopslingrad.
   Alla blev nog mätta och pizzorna var i alla fall ätbara 😀
   Kram

   Gilla

 6. Sitter med ett stort leende och bara njuter av dina ord och bilder. Vet precis hur det känns i mamma-hjärtat! Fåren har blivit av med pälsen ser jag, så snart behöver de kanske få komma in i stallarna… Och att få hälsa på hästar är aldrig fel. Jag blev ju lite kavat då när jag lärde känna grannens kusar för några år sen, tidigare var jag mycket försiktig och nästan lite rädd. Men respekt ska man förstås ha. Fin kisse som liknar min Astrid!
  Kramar

  Gillad av 1 person

  • Ja, du vet hur det är men nu har du ju bättre tillgång till alla dina fina tjejer 😀 Jag älskar att se samspelet mellan mina barn. De är inte bara syskon utan även väldigt goda vänner och de förstår varandra så himla bra.
   Det var varmt och skönt när vi såg fåren men snart blir det nog lite kallt utan någon päls. Jag hoppas att de får tillgång till ett skönt och varmt skydd snart. Hästar är fina och jag har ridit lite grann i min ungdom. Men visst ska man ha respekt för dem. De är ju ganska stora 😉 Båda kattbröderna är lika svarta och fina. Jag har väldigt svårt att skilja på dem så jag vet inte vem av dem som låg där uppe på garderoben.
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s