En resa i regn

Kanske var det tur att det ihållande regnet kom just den dag jag skulle resa. Det är bättre än att det regnar hela dagarna när jag ska träffa olika personer och bl a promenera. Nästan hela vägen från Östersund till den lilla stuga jag bor i utanför Leksand regnade det med varierande kraft. Vissa sträckor var det lite läskigt med mycket vatten på vägbanan i kombination med 100 som hastighetsbegränsning. Jag kom ganska snabbt fram till att ca 85 km/h var en bra hastighet för att slippa vattenplaning.

När jag hade passerat Los lättade det tunga molntäcket lite och en liten stund skymtade jag faktiskt solen. Som på beställning kom jag just då fram till en p-ficka vid en sjö och gick ut och sträckte lite på benen. Väldigt skönt och välbehövligt. När jag körde iväg igen började det åter regna så lite tur hade jag.

Vad roligt det var att komma hit till den fina lilla stugan igen. Det var lite kyligt inomhus så min värdinna och den nu nästan fem månader gamla labradoren Janne kom och levererade ett lass ved. De stannade kvar en stund och medan matte och jag pratade satt vi på golvet och busade med Janne. Tänk att det bara är ca tre månader sedan jag var här sist. Det känns som om det var mycket längre sedan. Janne har vuxit rejält men det fattas mycket än.

När jag blev ensam tände jag en brasa och satte mig i den gröna fåtöljen, som ger stöd åt nacken, och åt min middag. I dag blev det pasta med en god sås med röda linser, krossad tomat och rivna morötter. Jag hittade min sorts ketchup i ett skåp här och då stänkte jag på en skvätt av den också. Nu sitter jag här medan mörkret faller och trivs och mår gott framför brasan.


12 comments

 1. När det regnar så pass mycket gäller det verkligen att anpassa hastigheten. Ärligt talat så förstår jag inte hur fort vissa vågar köra. Perfekt att det blev uppehållsväder precis när du tog en liten paus för det är int roligt att bli genomblöt när man pausar.
  Stugan ser verkligen mysig ut och så härligt med en öppen spis när det kändes lite kyligt.

  Kram och ha det fortsatt gott på din resa!

  Gilla

  • Det kändes vanskligt att köra i 100 och de flesta verkade ta det ganska lugnt. Men det är alltid någon dåre som ska stressa för att köra om. Men allt gick bra och jag fick t o m en fin bensträckare 😀
   Jag vet inte varför den här stugan har blivit en favorit som jag gärna kör en liten omväg för att komma till. Men förmodligen är det både myskänslan och det väldigt trevliga bemötandet som gör att jag vill hit. Valpen Janne lockar så klart lite också 😀
   Tack så mycket. Än återstår det mesta och vädret ska bli mycket bättre.
   Kram

   Gilla

 2. Ser jättemysigt ut – såå härligt att kunna tända en brasa!
  Att köra bil i ösregn och med mycket vatten på vägbanan är läskigt tycker jag … det gäller att ha en ”lagom” hastighet 🙂
  Ha det nu fortsatt bra på resan och trevliga dagar i Uppsala!
  Kram

  Gilla

  • Det är precis så mysigt och det vet du så väl. Jag tänkte faktiskt på dig när jag kom hit. Samma mysiga känsla i den här stugan som i den ni hade ❤
   Det var inte roligt att köra när det var som värst med vatten på vägen men det gick ju bra som tur var.
   Tack, det ska bli jättekul och det har hittills varit väldigt trevligt. Hälsningen till Paula är framförd 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s