Både trist och kul

Livet bjuder på händelser med varierande känsloeffekter för oss som deltar i det. Det vet vi om och vi är beredda på mycket av det som väntar. Jag har varit med om en hel del, precis som alla i min generation, och jag har lärt mig att livet går vidare oavsett om man nyss har varit med om något väldigt roligt eller om man har varit med om något chockartat. Jag ler lite åt den här inledningen för det var absolut inte så här jag hade tänkt skriva. Men jag har för vana att låta mina tankar styra mycket av det jag skriver och då blev det så här. Det jag vill berätta om i det här inlägget är dels något trist och dels något väldigt kul men inget av det är så dramatiskt som ni kanske har fått anledning att tro av hur jag inledde.

Det trista handlar om två katter på katthemmet. Den ena, en liten nyfödd kattunge, föddes med någon slags defekt på bröstkorgen och blev inte riktigt omhändertagen av sin mamma. Den lilla kissen blev snabbt väldigt svag och jag och min volontärskollega led när vi tittade in i den lilla kattfamiljens bås i morse. Den här kattmamman är så rädd och ilsken så ingen vågar gå in utan man får ta en sopborste och dra till sig matfat och kattlåda för att fylla på och städa. Där låg den svaga kattungen på en matta helt ensam och såg nästan livlös ut. Lite senare låg den bredvid sin mamma men vi vet inte hur det gick till. Men vi såg att den inte hade mycket kraft kvar. Några timmar efter att jag hade åkt därifrån fick jag ett meddelande om att den nu hade varit hos veterinär och fått komma till himlen (Inte mina ord för jag tror inte på en himmel. Men det låter ju rart). Tyvärr hade en av de äldre katterna i ett av de andra rummen fått göra samma resa. Han har inte heller mått bra och han har fått specialmat för njurbesvär men det har inte hjälpt. Akut njursvikt och då är det inget mer man kan göra. Väldigt trist men katterna ska ju inte behöva lida i onödan.

Nu till det som är väldigt roligt och det är att jag redan på torsdag ger mig iväg söderut för att besöka min son i Uppsala. Ni vet att vi brukar ha väldigt kul ihop och ge oss ut i naturen, helst en fjälltopp men det är det ont om i Uppsala. Om SMHI:s app har rätt så ska det bli fint väder till helgen så det finns bra förutsättningar för att det ska bli riktigt härligt.

Min kropp vill inte sitta och köra för länge så jag gör som jag brukar och mellanlandar på vägen. Ni kanske kommer ihåg att jag stannade till i en liten fin stuga utanför Leksand i somras när jag var på väg hem från en superfin resa. Värdarna fick hem sin lilla labradorvalp just när jag var där och ni fick se några bilder på den ljuvliga lilla sötnosen. Den stugan har jag bokat i två nätter även den här gången och det ska bli kul att få träffa både valpen och hans ägare ännu en gång. Jag vet att han har vuxit för jag följer honom och hans familj på instagram. Men han är fortfarande ganska liten mot hur han kommer att bli.

Jag ska även passa på att göra ett spännande besök hos en bloggvän. Vi har aldrig setts men sist jag var på samma plats fick jag i efterhand en kommentar om att det var synd att vi inte hade träffats när jag var så nära. Nu ska vi rätta till det och jag ser väldigt mycket fram emot ett besök i Sundborn, som jag förstår har mycket att erbjuda. Jag har varit där för många år sedan men minns inte mycket mer än att vi promenerade förbi Carl Larssons hem.


14 comments

 1. Oi hvem har dødd tenkte jeg med en gang av den åpningen, og uff så trist så hadde jeg rett. Naturen er ganske grufull til tider. Godt den fikk slippe å lide. Du får ha riktig god tur og hilse sønnen din. Tviler ikke et sekund på at dere kommer til å ha en utrolig flott tid. Blir spennende å høre om møtet ditt med bloggvennen. Det er alltid spennende med nye mennesker som en snakker med.

  Gillad av 1 person

  • Ja, tyvärr fick två katter somna in men jag kanske lät lite väl dramatisk i inledningen. Katterna mådde inte alls bra så det var det bästa att göra för deras skull.
   Tack! Vi ska ha både fint väder och väldigt trevligt. En tur till staden där mina döttrar bor blir det troligtvis också 😀 Att träffa bloggvänner börjar jag bli van vid nu och det har alltid blivit bra möten. Det ska bli jättekul.

   Gillad av 1 person

 2. Du kommer säkert att få fina dagar med din son. De brukar ju vara så. 🙂
  Sundborn är fint. Jag tror att de har stängt de guidade visningarna av Carl Larssons hem nu, men annars hade det varit värt ett besök.

  Gillad av 1 person

  • Jag och solen ska förhoppningsvis skina ikapp och det ger bra förutsättningar för en trevlig helg. Innan dess ska ett regnväder passera men om jag har tur har det hunnit försvinna när jag ska se mig om i Sundborn. Kul att få komma iväg lite igen 😀

   Gilla

 3. Så sant … livet går vidare …
  Är glad att du åker till Uppsala – det blir säkert ett trevlig och innehållsrikt besök!
  Vackra färgstaka bilder!
  Ha nu en bra resa – och hälsa Paula så gott från mig!
  Kram ♥

  Gillad av 1 person

  • Ja, man har inte många andra val än att försöka gå vidare och låta tiden lindra lite.
   Jag ser jättemycket fram emot min lilla resa då jag ska träffa både sonen och förmodligen döttrarna och svärsonen. Paula och hennes Sundborn ska också bli ett väldigt trevligt stopp 😀 Och visst ska jag hälsa från dig.
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Har lite problem att kommentera, det försvinner!
  Låter härligt att få åka och hälsa på sonen.
  Det är verkligen ledsamt när djuren är sjuka, kan inte ens tänka tanken när mina katter inte finns längre.
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Bra att du hittade ett sätt att få till en kommentar 😀 När jag ska kommentera hos dig måste jag använda ett annat blogghotell än det jag använder till alla andra. Eller det är föresten en till som jag inte kommer åt via bloglovin. Men nu när jag vet hur jag ska göra funkar det bra.
   Man lider verkligen med djuren när de inte mår bra. Finns det inget att göra så är det så klart bäst att låta dem somna in men det är inte lätta beslut.
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Så ledsamt och sorgligt med katterna men ni gjorde i alla fall vad ni kunde.
  Vilken trevlig vecka som väntar dig. Du och sonen brukar ju hitta på mycket tillsammans. Trevligt att du bokat samma stuga för övernattningen och att du får träffa ”valpen” igen.

  Kram och god kväll!

  Gillad av 1 person

  • Det är många volontärer som mår dåligt och är ledsna för de här katternas skull men alla vet att det var det enda alternativet.
   Jag ser fram emot den här lilla roadtrippen och alla möten. Vi ska även ta en dagstur till Örebro och den här gången ska jag krama mina döttrar 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. I barmhärtighetens namn är det ibland bäst att hjälpa till att avsluta liv som bara är plågsamma när inget hopp om bättring finns. Det känns absolut mest humant men det är alltid så sorgligt. Jag tänker på den aggressiva kattmamman, är hon en vildkatt så kommer hon förmodligen aldrig att kunna bo i en familj. Har hört att katter måste lära känna människor redan i späd ålder, vildhundar lär vara lättare att anpassa. ”Välkommen kära Du, till Carl Larsson och hans fru” står det på infarten till byn. Fast nu är det jag som önskar välkommen!
  Kramen

  Gillad av 1 person

  • Ja, så var det när det gäller de här katterna. Alla vet att det var rätt beslut men det är alltid svårt att ta steget att avsluta deras liv. Det vet alla som har älskat ett husdjur. Jag har sett katter genomgå en stor förändring förr och blivit väldigt trygga så jag hoppas att den stackars kattmamman också så småningom ska lita på människor. Det finns några verkligt duktiga volontärer som vet hur man ska socialisera skygga katter. Vi får väl se hur det går men jag hoppas.
   Tack snälla Paula 😀 Det ska bli så kul.
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s