Efterlängtat

Egentligen har det inte varit så efterlängtat eftersom jag inte har haft en tanke på att någonsin äta ostbågar igen. Men just ostbågar var en av mina absoluta favoriter bland snacks och därför var glädjen stor när min son berättade att snart skulle veganska ostbågar komma ut på marknaden. Min son var först med att hitta dem i en affär och hans omdöme var att de smakar precis som vanliga ostbågar. I alla fall så som han minns dem. När det var dags för min storhandling med hemleverans (ca en gång i månaden) beställde jag två påsar av dessa gobitar och jag blev inte besviken. Jag har inte varit vegan lika länge som min son, bara tre och ett halvt år, och därför kanske jag har smaken lite tydligare i minnet. Det är inte mycket som skiljer men det är inte exakt samma smak. Det var inget minus för de är väldigt goda i den här varianten också. Nu är det inte mycket jag saknar från min tid som allätare. Hushållsosten är nog det enda jag skulle vilja ha och så surströmming så klart. Men i övrigt är jag väldigt nöjd med mitt kostval. Kött har jag aldrig någon som helst längtan efter.

Lycka 😀

Även hösten är efterlängtad men den ska helst vara finare än den senaste veckan. Sol och lite krispiga, frostiga morgnar vill jag ha men kanske dröjer det ett tag till. Det har hänt en del senaste veckan och fler färger bryter av i det gröna.

Just nu funderar jag på att ta min son på orden och göra en liten tripp ner till honom i Uppsala inom kort. Det känns väldigt kul och kanske hittar vi på något trevligt.


18 comments

 1. Det finns väldigt mycket fler veganska/vegetariska produkter i butikerna idag jämfört med för bara några år sedan, många ungdomar är ju veganer/vegetarianer, ex mina två brorsdöttrar, men att sonen skulle ta ett steg i denna riktning håller jag för otroligt, då skulle han chocka mig rejält.

  Gilla

 2. Så roligt att det finns veganska ostbågar numera. Jag misstänker att det är så att antalet produkter ökar mer och mer och att utbudet blir större och större. Själv äter jag allt men man blir verkligen betänksam. Nyss läste jag om hur kycklingar behandlas på väg till slakt och sedan såg jag ett reportage om hur fiskodlingen går till. Att de simmar fria och lyckliga i havet kan man glömma. Plötsligt kändes det mest humant att äta nötkött. Det hade jag inte trott…

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Det var en stor grej för mig och min son att kunna äta ostbågar igen 😀 Det har så klart inte funnits några hinder förut heller förutom våra egna val men det gläder mig att veganska produkter har så stor efterfrågan att de blir vanligare inom alla kategorier. Jag har också sett skräckscener från hanteringen av kycklingar och jag har även tänkt mycket på fiskarnas lidande. Det har ju bevisats att de både känner smärta och stress, vilket för mig är självklart. Men det fanns ju en tid för inte jättelänge sedan då man trodde att nyfödda barn inte kunde känna smärta. Om jag inte hade gjort valet att bli vegan hade jag nog i alla fall valt bort mejeriprodukter hellre än nötkött. Mjölkkornas kalvar tas ifrån dem nästan genast medan köttkor får ha sina kalvar hos sig. Det gör skillnad för mig.
   Kram och god morgon 😀

   Gillad av 1 person

   • Kronfågels hantering är är skandal men även norsk odlad lax får man se upp med. Även pangasius föds upp under former som är allt annat än acceptabla så där blir det blankt nej. Kalvkött skulle jag aldrig drömma om att äta. Lite ansvar får även en allätare visa!

    Gilla

   • Min storasysters äldsta dotter, som är uppvuxen på en bondgård och nu gift med en bonde, sa en gång till mig att man ska inte äta några djurbarn. Det var som svar på att jag då hade slutat köpa kalvkött. Det är många år sedan men redan då började mina tankar snurra. Det tog tid innan jag kom så långt som till att bli vegan men det har varit på gång länge. Det är bra att medvetandet om djurhållning ökar och om det kan bidra till att några måltider med kött byts ut för många personer så gör det skillnad. Att välja bort det som man vet innebär lidande för djur är jättebra och jag är glad för alla som tar samma ansvar som du.
    Kram

    Gilla

 3. Numera finns det många alternativ till köttprodukter. Det är bra för de som så önskar. Själv tror jag inte att jag kommer att sluta med animaliska produkter. En del av dem äter jag ytterst sällan, t.ex kyckling och annat kött från köttindustrin.
  Klart du ska ta en tur till Uppsala.

  Gilla

  • Var och en måste göra val efter sina egna preferenser och jag har inga åsikter om hur andra väljer. Eller jo, kanske kan jag ibland tänka att jag har svårt att förstå vissa val men det är inte jättelänge sedan jag själv var allätare så jag tar mig inte rätten att bestämma vad som är rätt eller fel. Men helt klart blir det enklare och enklare att vara vegan.
   Ja, nu är det bestämt att jag åker om knappt två veckor 😀

   Gilla

  • Vi brukar hamna på fina platser i naturen när vi träffas så någon slags utflykt blir det säkert 😀 Härligt med en fjälltur nu när det blir fler och fler höstfärger. Ska bli kul att få se bilderna 😀

   Gilla

 4. Vilket fint hösttema du fått på bloggen, snyggt!
  Vegan eller vegetarian, nej det blir jag inte. Jag tycker mycket om vegetariska rätter, men gillar både kött och fisk också,. Däremot är jag mera noga med att köpa svenskt kött o har slutat handla exotiska frukter och grönsaker med väldigt långa transportvägar. Låter som en bra idé att åka till Uppsala o uppleva lite höststämning där. Ni två har ju alltid kul tillsammans, o känn dig mallig över att sonen vill spendera tid med sin mamma! Det är väl ett gott betyg! Kram

  Gilla

  • Tack Paula, det kändes som att det var dags för höst i bloggen nu.
   Var och en gör sina egna val och jag säger inte att något är mer rätt än något annat. För mig är det självklart men jag har ju inte haft den insikten alltid.
   Det är jättekul att jag och min son har så kul tillsammans och att han vill ha med mig på äventyr lite då och då 😀 Lite mallig är jag nog men mest bara glad för att det är så.
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Mums för ostbågar. Absolut min favorit också när det gäller snacks. Då måste jag testa dessa, alltid kul att prova något nytt. Vilka vackra färger det börjar komma hos dig. Hos är det behagligt shortsväder fortfarande.
  Vad trevligt med en tripp till Uppsala. Det tycker jag absolut du ska göra.

  Kram

  Gilla

  • Ostbågar kan lätt bli ett beroende och när man öppnar en påse är det svårt att lägga ifrån sig den. Jag tror att du kanske kommer fram till att du föredrar de du är van vid men att även de veganska är väldigt goda.
   Färgerna är på gång här och nu väntar jag bara på de soliga, lite kyliga dagarna som är så härliga 😀
   Klart jag ska till Uppsala och om knappt två veckor bär det av dit 😀
   Kram

   Gilla

 6. Det finns alltmer veganvaror för den som så vill – och det är ju verkligen bra! Själv äter jag fortfarande både kött och fisk, men i allt mindre utsträckning. Att som du bli vegan tror jag inte jag skulle klara, men att äta mer vegetariskt … det gör jag redan nu om jag jämför med bara något år tillbaka i tiden.
  Klart du ska ta en tur till Uppsala!
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram!
  PS Instämmer med Paula – snyggt hösttema på bloggen! DS

  Gilla

  • Det är bra med valfrihet vad man än vill ha för inriktning och jag är så klart glad för det växande veganutbudet 😀 Det tog tid för mig att ta beslutet om kosten men nu känns det helt rätt. Men du vet att jag inte har åsikter om andras kostval och vi människor är ju i grunden allätare.
   Ja, det blir en tur till Uppsala om ca två veckor och det ska bli jätteroligt 😀
   Tack detsamma och tack för fint omdöme om temat 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Jag har fått en crush på ostbågar, det började med att min son hade med sig en påse hit och sen var jag fast. Har inte ätit ostbågar på många år.
  Ja det börjar synas i naturen att det går mot höst. Vi har haft strålande väder en tid men nu ser det ut att bli mer regn.
  Kram

  Gilla

  • Ostbågar är säkert mångas favorit 😀 Om du köper en påse nu skulle du säkert fastna igen.
   Här är det slut på finväder verkar det som. Men jag hoppas att solen ska komma tillbaka lite längre fram.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s