Ett inlägg nästan bildlöst och innehållslöst

Sommaren har varit så intensiv med massor av upplevelser och samvaro att jag nu, när allt är gjort, inte tycker att det finns något vare sig att berätta om eller visa. Det är tomt, men även till viss del skönt, att lugnet och vardagen åter tar över. Under drygt två sommarmånader har jag antingen varit på resande fot eller haft besök. Några dagar för mig själv har jag haft mellan besöken och resorna men jag har hela tiden haft något att förbereda mig inför och se fram emot. En helt fantastisk sommar då jag har varit ända nere i Skåne och högst upp vid Treriksröset och dessutom träffat vänner och släkt. Jag har njutit och varit lycklig. Jag har även förundrats över hur bra framför allt min ländrygg har mått och jag har tacksamt tagit vara på det och varit mer aktiv än på väldigt länge.

Nu är ryggen som vanligt igen men innan sommaren tyckte jag att den här nivån var ett bra mående. Det är det jag måste komma ihåg och fokusera på. Jag anpassar promenaderna efter det men det blir ändå rundor på runt en timme. Den träning jag har slarvat med hela sommaren kör jag på med för fullt nu och jag känner hur bra den är för mig.

Det passar mig ganska bra att jag inte hittar särskilt många fotomotiv nu. Det känns bra att låta kameran stanna kvar hemma och bara gå mina promenader utan tankar på bilder eller blogginlägg. Jag har inställningen att bloggen ska finnas för min skull och uppfylla mina behov och inläggen kommer när jag känner för att skriva. Ibland har jag något att säga men då och då kommer skrivlusten utan att det finns ett ämne eller ens en röd tråd. Just nu har jag en period då jag känner mig glad (som vanligt alltså 😀 ) men dissociationen tar en del plats och då orkar varken hjärnan eller jag förmå oss att hålla fokus på något som verkar genomtänkt. Jag hade inte tänkt skriva något nu men när jag tittade in till bloggen kom plötsligt skrivlusten och då blev det så här.

Jag kan ju i och för sig berätta att min son inte har fått nog av fjälltoppar och om en vecka kommer han hit igen. Vi är helt överens om att vi ska försöka hitta en fjälltopp som vi inte har varit uppe på förut. Kul och spännande ska det bli och jag hoppas att vädret kommer att vara snällt mot oss.

Jag vet inte när jag senast skrev ett inlägg utan ett enda foto men så höll det på att bli nu. Det kändes inte riktigt likt mig och när jag tittade ut genom fönstret fick jag en ingivelse. Det finns något jag ser väldigt mycket fram emot nu och det är dagar som på bilden nedan.

Här kommer ett litet tillägg och ett förtydligande. Bilden nedan är från förra hösten. Jag längtade efter höstfärger och letade upp en gammal bild.


25 comments

 1. Med mina mått mätt tycker jag att du har haft en alldeles fantastisk sommar med härliga resor och fantastiska intryck. Nästan så att jag blir lite avis men jag unnar dig det verkligen!
  När det gäller bloggen så tycker jag att man lägger ribban själv. Det finns inga måsten eller rätt eller fel. Jag skriver varje dag även om jag inte har så mycket att komma med. När det gäller bilder är det klent med det för mitt öga har gjort det svårt att fotografera vilket känns tråkigt men jag hoppas på att kunna ta nya tag. Är den fantastiska vyn den du har från ditt fönster?

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Tack snälla Znogge! Jag är så glad och tacksam för den här sommaren som har varit helt underbar på flera sätt 😀
   Visst är det så att var och en utformar sin blogg efter eget tycke och smak och det är ju det som är så bra. Hos dig händer det mer än hos mig eftersom du har familj, hundar och ett arbete så det är inte underligt att du har mer att skriva om. Men vänta bara till höstfärger eller ett vinterskrudat landskap dyker upp här. Då lär mina inlägg bli både många och omfattande igen 😀
   Tyvärr har jag inte riktigt den här vyn utanför min lägenhet. Men om en del träd huggs ner så skulle jag kunna se fjällen och inte bara sjön. Bilden är inte heller tagen nu utan förra hösten. Jag blev bara så sugen på att få höstfärger så jag letade upp den här bilden.
   Kram och detsamma!

   Gilla

   • Jag ser fram emot dina inlägg och speciellt vinterbilder! Den skånska vintern är ju mer en förlängd höst och inte mycket att skryta med 😉

    Kram och god lördag!

    Gillad av 1 person

 2. Din sommar har verkligen varit fullmatad på alla sätt och vis. Jag tycker att du har varit otroligt ”duktig” som har klarat av det. Och jag kan förstå att du behöver vila lite från både fotograferande och skrivande.
  Min egen inspiration till bloggskrivande ligger lite lågt just nu. Jag tycker helt enkelt inte att jag har något av intresse att förtälja. Så nu kommer inläggen lite sporadiskt… men jag gillar ju att skriva så helt tyst blir det nog inte.
  Tänk, när hösten ser ut som på bilden! Nog längtar jag dit.

  Gilla

  • Den här sommaren kunde inte ha varit bättre och att även kroppen skötte sig bra var en stor bonus 😀 Men jag blev så bortskämd med spännande och storslagen natur att jag tappade lite av foto- och berättarlusten när jag kom hem. Du verkar känna något liknande och det är nog så att den här perioden är en mellanperiod. Snart finns det nya, färgglada och fina motiv och då kommer säkert inspirationen tillbaka till oss båda 😀

   Gilla

 3. Glömde skriva att jag verklugen tycker att det är roligt att du och din son ska ut på ytterligare en fjälltur. Hoppas att de värsta regnmolnen befinner sig någon annanstans än där ni är då.

  Gilla

  • Tack Anna-Lena! Jag har kollat lite runt Vålådalen och kanske Ottfjället är en bra utflyktsaspirant. Jag hoppas verkligen att vi åtminstone slipper regn. Blåst får vi förmodligen stå ut med men det klarar vi 😀

   Gilla

 4. Jeg er hjemme etter bare ei uka og kjenner på at jeg faktisk kunne vært borte mye lengre. Jeg har storkost meg på tur og alle opplevelsene som har blitt tatt litt etter innfallsmetoden til tider. Det er bare nettene som har vært bestemt, akkurat som deg. Så i år har jeg tatt en ”Ingridvariant” og det tror jeg jammen det skal bli neste gang også.

  Gilla

  • Välkommen hem igen! Kul att resan blev så bra och att du fick mersmak. Jag skrattar lite åt att du kallar det för ”Ingridvariant” men om det är jag som har inspirerat dig så är jag glad för det 😀 Det blir kul att läsa om din resa och jag ser fram emot många fina bilder.

   Gilla

 5. Ja jag tänkte på dig och allt du varit med om denna sommar. Att det kan kännas lite tomt och att tid nu finns för återhämtning.
  Ibland tänker jag på VM och OS-idrottare som tar medalj, kanske till och med guld, och sedan efter ett par tre veckor ska delta i SM.
  Äldste sonen med sällskap har bilat upp till nordligaste Sverige denna sommar och han var väldigt nöjd. Bilderna som han bjöd oss på kände jag väl igen – efter att ha tittat på dina. Vyerna, landskapet…♥

  Gilla

  • Det blev en väldig skillnad när allt var över och jag hamnade i min vanliga vardagslunk. Men hur fantastiskt det än var är jag väldigt nöjd med att nu ha en betydligt lugnare tillvaro. En dagstur till ett fjäll tillsammans med min son känns som en alldeles lagom och rolig aktivitet men sedan räcker det med äventyr för ett tag.
   Vad roligt att er son gillade sin Norrlandstripp och att du kände igen dig i en del bilder 😀 Kanske inspirerar det till att du och din man gör en egen resa norrut 😀

   Gilla

 6. Vilken underbar bild och man får konstatera att det är dit vi går även om jag gärna hade haft några sommardagar till. Jag känner igen det där med att vara sugen på att skriva men inte ha något direkt att berätta.
  Du har verkligen haft en fantastisk sommar och så roligt att din son kommer igen.
  Kram

  Gilla

  • Hösten kan vara otroligt vacker och när det är grått ute känns det bra att kunna titta på förra årets härliga höstdagar i bildarkivet 😀 Jag är redo för den årstiden men det lär dröja några veckor innan färgerna börjar visa sig.
   Ibland har man hur mycket som helst att skriva om och ofta blir det lite bloggtorka efteråt. Men bloggen finns där när vi får lust igen och något brukar man alltid komma på att skriva om.
   Min sommar kunde inte ha varit bättre och kanske kan jag räkna även nästa helgs äventyr till denna sommar 😀
   Kram

   Gilla

 7. Så fin den bilden var. Du bor ju vackert annat kan man inte säga. Så roligt för dig att få vara ut på resa åt alla möjliga håll och få se nya saker hela tiden. Jag kommer nog inte någonstans i sommar möjligen till Östersund till tandläkaren och det är väl inte direkt rolig resa. Sämst är att det inte är någon dans alls och två hela somrar utan dans känns inte bra varken i kroppen eller hjärtat.

  Gilla

  • Tack Anita! Jag bor och du bor vackert båda två men kanske vinner du eftersom du har sjötomt 😀
   Nej, tandläkarbesöket känns nog inte så lockande men det är kanske nödvändigt. Jag kunde aldrig tro att jag skulle få se mig om så mycket som det blev och jag är så glad för att jag kunde ta mig runt nästan hela Sverige 😀
   Jag saknar också dans och tyvärr lär det nog inte bli så mycket mer av den varan. Helst skulle jag vilja börja på en buggkurs men det gick ju inget vidare sist jag försökte. Jag brukar tänka att så länge jag kan gå ut i naturen och orka vandra en bit så är jag glad och nöjd.

   Gilla

  • Tack Hanna! Ofta blir det någonting av ingenting bara man sätter sig ner och börjar skriva 😀 Jag hoppas att vi kommer upp på en fjälltopp. Vädret ser lovande ut så det ska i alla fall inte hindra oss.

   Gilla

 8. Jag har tänkt mycket på dig och allt du fått uppleva denna sommar! Helt fantastiskt, unnar dig denna upplevelserika sommar av hela mitt hjärta. Samtidigt har jag tänkt att jag nog inte orkat med så mycket intryck under kort tid. Det tar så lång tid att bearbeta det man sett och varit med om. Men nu har du fantastiska minnen att plocka fram och minnas när november ligger som en grå filt över oss. Och inte är det slut än läser jag. Har ni sett ut vilket fjäll ni ska utmana, vet inte riktigt hur många som finns inom rimligt avstånd? Hur som helst så önskar jag en minst lika trevlig resa som ni fick förra svängen. Da Capo! Kram

  Gilla

  • Det har verkligen varit en fantastisk och intensiv sommar 😀 Tack Paula för att du är glad för min skull. Jag var lite tveksam till hur mycket jag skulle orka men av någon underlig anledning så valde min kropp att göra mig till viljes hela sommaren. Tack vare bloggen har jag kvar minnena av allt fint vi såg. Vi ska ta oss till Ottfjället, nära Vålådalen, har vi tänkt och där får vi se hur långt vi kommer. Med lite envishet hamnar vi nog på en topp för man kan ju inte ge upp halvvägs 😀 Det blir bara en dagsutflykt och det känns som om det räcker den här gången. Vädret ser ut att bli väldigt fint så vi ska nog få en bra dag 😀
   Kram

   Gilla

 9. Åh så underbart att ha en fjälltur att se fram emot. Här sitter jag och är så sugen så jag knappast inte kan sitta still. Ska bli mycket spännande att se vart ni kommer att hamna i för någon topp.
  Vilken sommar du haft med så mycket trevligheter, jag hade ju turen att få ta del av både dej och det vackra du har runt dig. Mycket spännande och härliga dagar.
  Visst är det trevligt när fingrarna börjar dansa över tangenterna och vipps så har man fått till ett inlägg.
  Underbart foto från förra året. Snart kan du ta ett nytt 🙂

  Kram

  Gilla

  • Ja, det var ju så länge sedan nu 😉 Synd att du inte lite snabbt kan ta dig hit och hänga med men du fick ju lite fjällupplevelse när du hälsade på i Semlan. Vi ska troligtvis försöka ta oss upp på Ottfjället och förutsättningarna vädermässigt ser väldigt bra ut.
   Det har varit en helt otroligt bra sommar och du och Eddie var en del av allt som var så bra. Jag hoppas att ni kommer tillbaka.
   Det brukar alltid kunna bli några rader när man sätter sig med ett blankt inlägg framför sig.
   Tack! Jag hoppas på en supervacker och härlig höst men färgerna dröjer nog ett tag till.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s