Babylycka

Ibland är det inte så dumt att vara katthemsvolontär. Det är i och för sig alltid trevligt att komma till katterna men i morse var det extra roligt. En överraskning inne i karantärsavdelningen väntade. Jag har inte tagit några pass på ett tag och kände inte igen de två honor som delar ett bås och som enligt skylten utanför skulle vara dräktiga båda två. Jag såg bara den ena när jag kom in till dem men när jag satte mig ner för att göra rent i kattlådan såg jag den andra. Och nu var hon inte ett dugg dräktig. Under natten har hon fått tre ljuvliga små ungar och skött sig perfekt i sin modersroll. Jag och min nya volontärskollega, som är mycket mer erfaren än jag, hittade inga spår efter förlossningen så den nyblivna mamman har städat ordentligt. Alla verkade må bra men det blir förmodligen snart veterinärkontroll.

Fredagen den 13:e beställde jag en ny bil och jag hoppas att det datumet ger mig tur. Försäljaren hade även en bunt nycklar på bordet så det är nog bra att jag inte är skrockfull. Jag hade innan jag kom dit bestämt mig för att inte kosta på mig några som helst extra tillval men så fort jag kom innanför dörrarna vacklade jag i mitt beslut. Ni som kommer ihåg när jag bokade privatleasing av min nuvarande bil vet att jag väldigt gärna ville ha en blå bil och så blev det. Nu stod jag framför den bilmodell jag ville ha och den hade en mycket snyggare blå lack. Den ville jag verkligen ha. Men jag stålsatte mig. Det är inte värt att betala extra för färgen och därför var jag väldigt bestämd när jag och försäljaren gick igenom alla alternativ. Jag var inte ens beredd att betala 50 kr extra/månad för att få eluppvärmd ratt eller regnsensorer på vindrutetorkarna. Men till sist gjorde jag ett avsteg från min hårda linje. Av någon konstig anledning ingår inte längre gummimattor i priset. Det som följer med är mattor av tyg och då gick jag med på en extrakostnad på 15 kr/mån för att få det som jag tycker borde ingå. Det slutade med att jag hamnade på nästan exakt samma månadskostnad som jag har nu. I slutet av december får jag min nya privatleasade bil och den här gången blir den vit. Tråkigt men förnuftigt.


18 comments

 1. Så mysigt med kattungar och vilken duktig kattmamma. När allt går bra så är det fantastiskt vad de klarar själv.
  Grattis till nya bilen! Gummimattor hade jag tyckt varit ett måste och betalat extra för. Förmodligen hade jag velat ha regncensorer också men färgen hade jag inte betalat extra för. Vitt fungerar väl bra tycker vi så det blir säkert bra.

  Kram och god måndagskväll!

  Gilla

  • Jättemysigt och särskilt när det går bra 😀 Det finns fler dräktiga honor så snart fylls barnkamrarna på. Alla katter kastreras när det är lämpligt så några fler kullar kommer inte dessa duktiga mammor få.
   Tack så mycket. Det är ganska lång tid kvar tills jag har den hos mig. Jag kan följa den via nätet hela vägen från tillverkning till leverans och just nu har fabriken fått beställningen. Vid årsskiftet ska den förhoppningsvis levereras till mig. Vitt är förmodligen den vanligaste färgen på bilar och jag kommer säkert att trivas med att ha den. Men jag suktar fortfarande lite efter den otroligt snygga blå lack jag såg i bilhallen. Regnsensor har jag nu och det är bra men jag ska nog klara mig med de vanliga intervallinställningarna.
   Kram

   Gilla

  • Undrar varför jag alltid måste godkänna dina kommentarer. De som kommenterar för första gången måste jag alltid godkänna men efter första godkännandet, och när det inte ingår länkar i kommentarerna, brukar inte mitt godkännande behövas längre. Jaja, eftersom jag inte förstår varför så kan jag inte göra så mycket åt det men konstigt är det.
   Det är supermysigt med kattungar och särskilt när allt går så bra som den här gången. Alla katter kastreras innan de lämnar katthemmet men då och då kommer dräktiga katter dit och det händer att kattungar kommer in utan sin mamma. Jag är bara en väldigt liten kugge men jag är väldigt glad över att få vara den lilla kuggen i det stora maskineri som verkligen månar om alla katter och tar väldigt väl hand om dem.
   Gummimattor borde helt klart ingå i köpet men av någon anledning är det inte längre så.

   Gilla

 2. Det låter ju som en hel diversehandel! Snart får du bara ett chassi och en motor, resten får du plocka ihop tills den blir körbar, haha
  Du stålsatte dig bra, grattis till din tråkiga vita bil, jag tycker vit är den absolut vanligaste bilfärgen, åtminstone i mina trakter. Nu finns en populär färg som kanske kallas gyllenbrun som jag tycker är bajsbrun och ful. Det blir nog bra med den vita som matchar dina vita vidder i vinter.
  Och katterna, vilka ljuvliga små varelser! Sju år (eller åtta) sedan Astrid fick ungar, det finns inget mysigare! Det är nog därför många har på tok för många katter, små kattungar är så ljuvlig, men sen växer dom upp och då vill man ha nya kattungar…
  Kramen

  Gilla

  • Det finns många tillval men jag kan även tycka att det ingår mer än jag behöver. Jag behöver t ex inte en inbyggd stor skärm med GPS och diverse andra finesser. Jag använder ändå mest mobilens GPS eftersom den hittar bra och aldrig behöver uppdateras. Men tydligen ska jag kunna koppla samman mobilen och google maps med bilens system och använda röststyrningen för att hitta till allt som jag inte har en adress till utan bara vet namnet på. Visst var jag duktig 😀 En vit bil är helt ok men jag var väldigt sugen på den fina blå lacken.
   Kattungar är bland det finaste man kan se men när mammorna är redo blir de kastrerade. Inga fler kullar alltså och förhoppningsvis får de så småningom även bra foreverhomes.
   Kram

   Gilla

 3. Men åh så gulligt med små kattungar!
  Roligt att du vill ha just en blå bil! Blåa bilar har jag haft och en vit liten bubbla med blåa fartränder.
  Kram

  Gilla

  • Ja, vilken tur jag har som får se små, nyfödda kattungar ibland och att jag senare kan få gosa lite med dem är ännu bättre 😀
   Jag har alltid velat ha en blå bil så det kändes bra att jag det blev så med den jag har nu. Men nu är jag inte beredd att betala extra för ett färgval så jag får nöja mig med en vit bil. Det blir nog bra det också. Huvudsaken är ju att bilen fungerar som den ska 😀
   Kram

   Gilla

 4. Jättefina kattungar och duktig kattmamma.
  Spännande med ny bil. Väntar du alltså på en sprillans ny bil? Vilken känsla av lyx, måste jag säga.
  Jag skulle inte heller betala för eluppvärmd ratt och regnsensor. Inte heller för en viss färg. Men troligen för gummimattor, som jag som du, verkligen tycker att de borde ingå som standard.

  Gilla

  • Ja, ursöta små varelser som blev väl omhändertagna av sin mamma 😀
   Ja, jag privatleasar och då får jag ha en ny bil i tre år. Nu är det tredje gången jag gör så och det är jätteskönt att veta vilka kostnader jag kommer att ha varje månad. Det är bara om jag klantar till det och t ex kör in i något som jag själv får stå för en extra kostnad. Nu ingår service, vinterdäck och assistans och jag tycker att det är värt det. Visserligen kanske det vore skönt med elupvärmd ratt och jag vet att regnsensor är bekvämt men jag är inte beredd att betala extra för det. Gummimattor däremot vill jag ha.

   Gilla

 5. Åhhh nesten så du ble jordmor! Det er godt du er bevisst på hva du vil ha og ikke ha. det er så lett å bli lurt på med noe man slett ikke hadde tenkt på forhånd når man kommer inn til slike selgere.

  Gilla

  • Haha, jag hade varit fullständigt panikslagen och inte vetat hur jag skulle göra om jag hade kommit lagom till födseln. Tur att kattmamman visste vad hon skulle göra 😀
   Säljaren jag pratade med hade infört fast månadslön och ingen provision när han blev försäljningschef och det tror jag var bra för förtroendet från kunderna. Han försökte inte övertala mig till något och hade han gjort det så hade jag sagt ifrån, eller kanske gått därifrån. För min del räckte det med att se hur fin den nya blå nyansen var för att bli frestad men jag lyckades övertyga mig själv om att det var onödig lyx. Bilen fungerar troligtvis lika bra även om den är vit 😀

   Gilla

 6. Va du menar inte att det igår gummimattor i bilen. Det borde väl vara självklart. Det har ju alltid funnits i till och med dom gamla bilar som jag har haft. Nog är det hemskt vad man ska roffa åt sig och värre blir det. Menar du att du måste byta bil vart tredje år. Jag har mina bilar tills dom rasar ihop och nu behöver jag nog ingen fler bil för jag hoppas min går länge. Om det nu inte blir så att man inte får köra bensinbilar längre. Man vet aldrig vad dom hittar på.

  Gilla

  • Nej, tydligen är de tillval som man får betala lite extra för. Nya påfund för att tjäna lite extra och de flesta väljer nog att ha gummimattor.
   Jag har valt att privatleasa bil för att veta vad jag har för månadskostnad. Det blir inga stora överraskningskostnader (om jag inte själv är klantig och t ex krockar) och service, vinterdäck och assistans ingår. Man leasar tre år och sedan kan man skriva på ett nytt leasingkontrakt om man vill ha en ny bil. Det är ett bekvämt sätt att ha bil på och jag tror inte att det är så mycket dyrare än en bil där det behövs en del utbyten och verkstadsbesök. Innan jag började leasa hade jag en bil som kostade mig massor i verkstadsbesök och det var det som fick mig att bestämma mig.

   Gilla

 7. Men så söta kattbebisar. Jag smälter. Vilken underbar färg. Hoppas att någon av dessa var hankatt, för de brukar bli så där underbart stora och fina.
  Grattis till ny bil. Känner igen det där med att stålsätta sig över onödiga tillval. Det är inte min starka sida. Tycker att du var väldigt duktig över att kunna låta bli. Men gummimattor, vad tusan det ska väl ingå kan man tycka. Men å andra sidan om du köpt egna så hade du kunnat ta med dessa till nästa byte av bil sedan. Du som sällan har någon som åker bak hade bara behövt gummimattor fram.
  Hade jag inte kört så mycket som jag gör så hade jag också privatleasa. Det hade jag tjänat på i längden.

  Kram

  Gilla

  • Visst är de söta 😀 Och ännu fler små sötnosar har fötts sedan i mångdags. Det blir spännande att komma dit igen nu på måndag.
   Tack så mycket! Det finns alldeles för många val och jag lyckades även säga nej tack till motorvärmare. Jag har bilen i ett varmgarage så det en sådan behövs inte. Det verkade som om försäljaren också tyckte att gummimattor borde ingå. Lite löjligt att spara in på den detaljen. De jag valde till ingår i leasingen och ska följa med bilen tillbaka om tre år och jag tror inte att det var möjligt att välja bara två st.
   Jag vet inte vad en köpt bil skulle kosta mig men förmodligen skulle jag inte då har råd att köpa en helt ny bil. Nu får jag en ny bil och vet vad jag kommer att ha för månadskostnad. Inga överraskningar och det känns bra 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s