När dimman lättar

Ja, vad händer då? Ofta väntar solen på att få lysa från en blå himmel och det blir vanligtvis en skön och fin dag. Igår var det nästan helt klart när jag gick ut strax före sju på morgonen. Men jag hann inte gå särskilt länge innan dimman snabbt rullade in och dolde allt som låg en liten bit bort. Men det gjorde ingenting. Jag gillar även dimma och jag vet att den brukar kunna försvinna lika snabbt som den kommer.

Jag har konstaterat att det blir väldigt mycket rönnbär i år. Vad det innebär för den kommande snömängden i vinter vet jag inte och jag tror inte att det har ett dugg med varandra att göra. En del säger att gott om rönnbär ger en snörik vinter och en del säger precis tvärtom. Det blir som det blir och jag hoppas att det åtminstone blir någon dm snö.

Solen finns där bakom allt det grå och den gör sitt bästa för att få övertaget.

Rätt som det var kunde man ana att det fanns en sjö där nere.

Dimman lättar mer och mer.

Det är något underligt med den här platsen. Det är ofta här jag ser lite ovanliga varelser och efter att tidigare ha sett en storspov, en strandskata och en hare kom det den här morgonen fram en fin kisse och ville hälsa. Katter hör väl i och för sig inte till ovanligheterna men det var ändå lite underligt att den dök upp just här. Jag satte mig ner på huk och den kom fram och strök sig mot mig. Sedan gick den vidare åt ena hållet och jag fortsatte åt det andra.

Blå fläckar i allt det grå började synas.

Men borta i fjällvärlden låg dimman riktigt tjock.

Det ser ut som om kampen snart är över.

Solen hade inte riktigt vunnit matchen när jag kom hem men från min balkong såg jag att det inte skulle dröja länge innan dimman helt gav upp.

Jag gillar de här morgnarna som växelvis bjuder på sol och dimma. Och det lär bli fler sådana ju mer hösten närmar sig. Ja, jag vet att många av er inte vill tänka på hösten än på ett tag men jag har redan börjat se fram emot den.

Jag tänkte att jag äntligen skulle göra något åt min coronafrisyr. Inte klippa av den helt men vårda den lite. Jag ringde min frissa och fick veta att hon är hos sina barn och barnbarn på Ibiza och kommer hem i början av oktober. Åh, vad härligt för henne och vad glad jag blev för att hon äntligen kom dit. Min coronafrilla kan få fortsätta vara vildvuxen ett tag till men nu har jag i alla fall bokat en tid i oktober. Skönt med långt hår som inte kräver så mycket och även skönt att jag inte behöver bry mig.

När jag ändå var i fixartagen ringde jag även och bokade in en tid för att titta på en ny bil. Det är inte klokt vad tiden går. Det är snart tre år sedan jag fick den här bilen och i december går leasingperioden ut. Det blir förmodligen en likadan men den här gången tänker jag inte betala 169 kr extra i månaden för att den ska vara blå. Nu har jag haft en blå bil ett tag och är nöjd med det.

Jag fortsatte med nästa samtal som gick till min kontaktsköterska. Tidigare i somras blev jag uppringd av sköterskan på infektionsmottagningen i Linköping, som gav mig alla vaccinationer inför transplantationsutredningen. Enligt henne hade jag fått en rejäl reaktion efter pneumecockvaccinet för drygt fem år sedan. Hon sa att jag hade blivit röd och att hela armen hade svullnat och att jag därför måste kontakta min nuvarande läkare för att han ska kunna bedöma hur vi ska göra med nästa vaccindos. Tänk, jag kommer inte alls ihåg att jag fick en sådan reaktion. Men jag gick tillbaka i bloggen och hittade ett inlägg där jag skrev om hur jag hade vaknat med en svullen arm och att det strålade upp i nacken och ner till handen. Hur kan man glömma något sådant? Ja, nu vet jag ju att jag troligtvis har dissocierat bort det minnet och att även en del annat totalt har försvunnit. Jag vet att det har hänt men jag har inget som helst minne av det. Inte ens när jag blir påmind av någon. Tur att vaccinet tog slut i höstas innan jag hann få det. Med immunnedsättningen kanske det inte hade varit så bra och jag skulle, som vanligt, ha intygat att jag aldrig har reagerat på ett vaccin. Nåja, nu löser sig det också och jag ska tydligen bli kallad till ett besök i början av september för att diskutera det här.

Jag hade två samtal till att ringa men semestrarna är inte helt slut än så det får vänta. Men tre av fem är inte så illa.


22 comments

 1. Så vackra bilder och visst är det något visst med dimma. Det förmedlar liksom en speciell och trolsk känsla.
  Du var riktigt effektiv med dina telefonsamtal. Själv har jag fortfarande en coronafrisyr och det får nog vara så ett litet tag till. Så spännande med ny bil men jag hade nog inte betalat extra för en viss färg faktiskt. Dessutom så lär omväxling förnöja 😉

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Tack Znogge! Dimma under en begränsad del av dagen gillar jag men en helt grå och genomdimmig dag vill jag helst inte ha. Det är nog mycket just den lättande dimman jag gillar. Som om den dansar omkring och förändras över mark och sjö 😀
   Jag har skjutit upp dessa samtal så länge och kände att nu var det dags. Men några får vänta en vecka till och det kunde jag inte påverka. Skönt ändå att ha klarat av majoriteten. Jag ville så gärna ha en blå bil att jag förra gången var beredd att betala extra. Men den här gången blir det ingen extrautrustning eller någon annan lack än den som ingår. Förmodligen blir det en vit eller grå lack.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Jag gillar höst, jag gillar dimma OCH regn – varför inte liksom..? Varför begränsa sitt korta liv med en massa dagar som man går och är missnöjd med (eller i alla fall vädret).
  Tänk att du har ett magiskt ställe där du får små meddelanden – kanske från en annan dimension. Inte för jag vet om de finns men man kan ju alltid fantisera lite, om inte annat.

  Gilla

  • Vilken himla bra inställning till livet 😀 Jag känner direkt att det är precis så jag tänker och känner men jag har bara inte satt ord på det. Tack för det 😀
   Ja, visst är det spännande med min magiska plats 😀 Varje gång jag går förbi där spanar jag efter om det ska dyka upp något jag inte har sett förut. Fantisera kan man göra även om förnuftet är motsträvigt 😀

   Gilla

 3. Så kjekt å skrive blogg, da er det bare å gå tilbake og kikke for å få vite hva som har skjedd. Jeg synes du kler langt hår jeg. Ikke minst er det veldig praktisk og varmt i nakken nå som det går mot vinter igjen. Jeg er i alle fall glad i mitt hår, da er det bare å sette i en strikk om man ikke vil ha det i ansiktet, ellers kan det bare henge. Spennende i naturen med tåke om man har med seg fotoapparatet. Det kan bli ganske trolske motiver med litt fantasi.

  Gilla

  • Ja, visst är det så. Jag trodde att sköterskan hade ringt till fel person och kunde inte riktigt tro på det hon sa innan jag hade kollat med min blogg.
   Tack Lilian! Jag trivs ganska bra med lite längre hår men å andra sidan var det väldigt skönt med väldigt kort frisyr också. Men nu får det vara så här ett tag. Jag kan sätta upp det i en hästsvans om jag vill men då är det alltid problem när jag ska sätta mig (jag måste ha högt ryggstöd för att inte få väldigt ont). Men jag använder diadem som håller bort håret lite grann från ansiktet.
   Dimma ger ofta spännande effekter och särskilt om den är på väg att lätta.

   Gilla

 4. Underbara bilder! Precis sånt väder som jag älskar att strosa runt i med kameran – så härligt att vara med när dimman först rullar in och sen med solens hjälp lättar och landskapet åter kommer fram!
  du var verkligen effektiv och det mesta du tänkt blev fixat … bra jobbat!
  Ha en fin torsdag!
  Kram ♥

  Gilla

  • Tack Anki! Jag tänkte nog att du skulle gilla dimman och nu när hösten närmar sig får vi säkert mer av den varan. Det är i alla fall någon mer än jag som gillar hösten 😀
   Jag har skjutit upp alla samtal och allt som ska tas itu med alldeles för länge och nu kände jag att jag måste sätta igång. Att några har semester kan jag inte göra något åt men resterande två samtal kan vänta lite till.
   Tack och detsamma!
   Kram

   Gilla

 5. Skrev också om rönnbär imorse utan att veta att du skrev om samma sak igår. Kul ju! Jag gillar dimma och det ger mig alltid en lite mystisk känsla. Skönt att checka av några samtal. Ja, ibland har man verkligen selektivt minne eller vad man ska säga. Men det var ju bra att det var dokumenterat ordentligt iallafall.

  Gilla

  • Det är säkert fler som skriver om och fotar rönnbär nu. Det verkar bli väldigt mycket av dem i år och de är så vackra och effektfulla 😀
   Dimman är ofta både vacker och spännande så länge den inte är alltför tjock och stannar kvar för länge.
   Ibland är bloggen extra bra att ha. Hade jag inte kunnat titta tillbaka bland inläggen så hade jag haft svårt att tro på att jag fick en sådan reaktion. Jag kan fortfarande inte minnas att det var så men nu tvivlar jag inte längre.

   Gilla

 6. Hela världen blir så spännande och trolsk där dimman får råda! Otroligt vackra foton, jag brukar bli så avundsjuk på morgonpigga som får se dimman till skillnad från mig som gärna ligger kvar till minst nio. Då finns inte mycket till dimma kvar- Och kissen, så fin, blyertsgrå skulle jag kalla den! Vissa platser är magiska, där pirrar det alltid lite i kroppen.
  Jag har ett mycket selektivt minne och kan ibland svära på att något aldrig har hänt eller att jag aldrig sagt något som andra påstår att jag gjort….Men så bra att det finns dokumenterat i ditt fall, när det gäller hälsan ska man helst ha ett hästminne.
  Jag håller med angående rönnbären, har slutat tro både på tomten och på bondepraktikan!
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag gillar att vara morgonpigg och att komma ut och se sådant som man kan få syn på då. Men å andra sidan så är jag väldigt trött på kvällarna och kanske missar jag en del då i stället. Jag håller helt med om att den fina kissen var blyertsgrå. Superfin och mjuk var han 😀 Det är nästan som en magisk plats för mig precis där. Nu har jag börjat förvänta mig fina möten med olika varelser när jag kommer dit.
   Bloggen är bra till mycket och kanske allra mest när man behöver friska upp sitt minne. Jag har väldigt svårt att förstå hur jag kan ha glömt min svullna och bultande arm.
   Haha, men du får kanske låtsas att du tror på tomten om det blir julfirande ihop med någon av småttingarna 😀
   Kram

   Gilla

 7. Vackra bilder! Jag gillar hösten men först vill jag ha sensommar ett tag till. Älskar verkligen den tiden på året och är det fint väder gillar jag övergången till förhösten.
  Kram

  Gilla

 8. Magiskt vackert med dimma och känslan som kommer när solens värme löser upp den är befriande. Jag gillar verkligen dessa stunder när de kommer till ön och jag råkar vara där samtidigt. Det är spännande det där med djuren som kommer till dig, ska bli kul att se vad som dyker upp nästa gång du vandrar just där.
  Rönnbärsträden är så fulla av bär att grenarna hänger, tänkte på det då jag gick till jobbet igår kväll. Ska fota när jag går hem i morgon bitti. Jag tror nog i och för sig att det kommer bli rikligt med snö i år eller början på nästa år. Bra att det finns bär till fåglarna då 😀
  Jag har beställt tid hos frisören i september, jag är väldigt trött på mina spetor. Får se vad hon hittar på den här gången.
  Jag har också lite samtal som jag måste ringas, hoppas jag tar tag i det på måndag.

  Kram

  Gilla

  • Visst är det vackert och särskilt när man ser att den börjar släppa fram solen lite i taget. Jag gillar när den ligger som en rök över sjön eller i en dal.
   Jag undrar också vad jag ska få se nästa gång jag går den vägen. Det är inte så ofta jag kommer förbi där men jag kommer att spana lite extra varje gång 😀
   Jag hoppas att du har rätt i att det blir mycket snö. Januari i år var otroligt vacker här uppe med tjock rimfrost i träden och många dagar med sol. Visserligen var det kallt också men det kan man ha kläder som skyddar mot. Vad än rönnbären har för betydelse så är det bra för alla hungriga fåglar att de finns 😀
   Jag hoppas att du blir nöjd med frisörens idéer men annars finns det ju mössor eller kepsar 😀 Lycka till med dina samtal. Jag väntar nog till tisdag. Jag ska till katthemmet på måndag och man ska inte fylla dagarna med alltför mycket.
   Kram

   Gilla

 9. Precis som du så gillar jag dimma. Det är något magiskt och spännande med den och när den lyfter och allt blir klart så är det också härligt. Precis som du har det hänt så mycket magiska saker här hos mig nu på sista tiden och det ska jag berätta för dig när vi ses. Hoppas att du kan komma och hälsa på mig nu när det blivit lite lugnare. Kanske när du fått din nya bil?

  Gilla

  • Dimman är allra finast när den visar tecken på att lätta lite eller när den dansar som rök över en sjö eller i en sänka. Ibland rullar den ihop sig som en lång korv också och det är väldigt fint. Spännande att få höra om dina magiska upplevelser 😀 Jag kommer förbi lite senare men min nya bil får jag inte förrän i slutet av december så jag kommer nog i min lilla blå bil 😀

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s