Från Ytteråträsk till Råneå

Som vanligt kom vi iväg ganska tidigt på morgonen och strax efter åtta passerade vi Burträsk. Vid sjön Burträsket stannade vi och tittade tillbaka på orten som låter så välbekant. Förmodligen för att västerbottensost tillverkas där.

Dagens naturupplevelse fick vi när vi följde en led i naturreservatet Bjuröklubb. Jag hade aldrig hört talas om det men min son kände igen namnet från en av Lalehs tidiga låtar. Den spelade han för mig och naturligtvis kände jag igen den. Jag hade bara inte lyssnat så noga på texten. Hur som helst så var det återigen en väldigt skön dag och då är inte en vandring längs kusten så dumt.

Ute vid fyren finns en väderobservationsplats.

Vi åt vår medhavda matsäck på en klippa med utsikt över havet. En väldigt fin plats att njuta av goda mackor och storslagen natur 😀

Vi var både trötta och varma och orkade inte med några fler äventyr den dagen utan fortsatte mot nästa bokade hus i Råneå. Värmen gör sitt till för att orken tar slut och min hjärna kändes som om den höll på att smälta. Men vi var båda två väldigt nöjda med dagen.


10 comments

 1. Det er liksom ikke noen mellomting, enten så regner det eller så er det 30+ liksom. Greit at det er sommertemperatur, men det trenger ikke være syden varme akkurat. Jeg har ferie neste uke, så da håper jeg på litt levelige temperaturer. Jeg pleier heller ikke høre så nøye etter på teksten når noen synger, kanskje vi burde bli bedre på det? Kos dere videre på tur.

  Gillad av 1 person

  • Ett riktigt åskväder med skyfall och många blixtar kan vara mysigt när det inte håller på för länge. Vi har haft tur med vädret nästan hela tiden så lite regn klagar vi inte på. Just nu är vi utanför Narvik och vi är alldeles hänförda. Vilken natur! Men det ser ut som om det ska bli ganska mycket regn de kommande dagarna. Hoppas att du får härligt semesterväder när det är dags för din ledighet.

   Gilla

  • Ja, jag känner ibland att jag inte hinner ta in allt vi ser men det använder jag bloggen till. Den är väldigt bra när man vill friska upp minnet när intrycken har blivit lite för många. Men både jag och min son känner den där härliga lyckokänslan när vi får se de vackraste vyerna 😀

   Gilla

 2. Värmen är skön men ska man göra något så blir man lätt trött, märks att man inte är 20 längre. Man måste verkligen fylla på med vatten hela tiden. Bilderna är jättefina!
  Kram

  Gilla

 3. Tänkte precis fråga om ni har det svalare än vi här neråt landet, o svaret blev förmodligen nej, om jag tolkade din bloggtext rätt. Helt fantastiska landskap ni rör er i, jag läste ju en bok om fyrar i Sverige för inte så länge sen och fick lust att besöka en och annan…
  Läser vidare i dagboken

  Gilla

 4. Första delen av resan var det väldigt varmt men nu är det lite humanare temperaturer. Jag ska inte spoila mer eftersom jag ligger efter ganska mycket med inläggen. Men vi har hunnit med både Kilpisjärvi och lite mer sedan jag skrev senast.
  Kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s