Äntligen på väg

Och vilket fint resväder det blev. I bilen fixade AC:n en lagom temperatur och när jag stannade så gjorde de svalkande vindarna att den ca 24-gradiga värmen kändes alldeles lagom. Jag har för säkerhets skull bett en granne att ha koll på min brevlåda så att den inte blir överfull. Men det är nog ingen risk eftersom det sällan hamnar någon post i den. Jag har fortfarande kvar tre levande växter och dem har jag ställt in i ett rum där solen inte kommer åt dem och sedan har jag dränkt dem med ca två liter vatten var. Om de överlever i 25 dagar så är det bra men annars ersätter jag dem med konstväxter. Två veckor har fungerat bra förut men nu blir det ju lite längre. Jag vill inte ta död på mina växter med flit men jag blir inte ledsen om de inte klarar det här. När de inte finns längre har jag ingenting som hindrar mig från att lämna lägenheten en period. Men så är det förstås redan eftersom jag inte bryr mig särskilt mycket om dessa växter.

Ni vet att jag har förberett mig i god tid med packningen och jag hade väldigt bra koll på allt…trodde jag. Jag hann bara åka några mil innan jag kom på att brödet låg kvar hemma. Som tur var i frysen så ingenting blir förstört. Men jag som inte hade tänkt gå in i en butik på hela resan fick nu tänka om. Jag stannade vid Ica i Bräcke och där var det så gott om plats i butiken så det kändes helt ok. När jag satte mig i bilen igen kom jag på att det finns stolpar att hitta där så jag kollade hittauts karta i mobilen och såg att jag kunde låta bilen stå kvar där den stod och gå på en stolpletarpromenad. Jag hade ingen tid att passa och jag var ute i väldigt god tid så då blev det stolpjakt i Bräcke. Bräcke är en egen kommun, vackert belägen vid Revsundssjön. Jag har inte hört många positiva ord om den här orten men jag gillade det jag såg och upplevde. Först en tur ner till sjön och där fanns det två stolpar. Sedan fortsatte jag upp i samhället och kom så småningom in i en väldigt mysig skog med massor av torra, fina stigar. Det blev fler stolpar än jag hade tänkt men efter två timmar var jag så slut av både värme och ansträngning så jag nöjde mig med de 14 jag hade hittat och lät de 11 kvarvarande förbli ohittade. Men om jag inte hade haft vägarna förbi så hade jag nog inte åkt de sju milen till Bräcke för att leta efter stolpar.

Det var skönt att få sätta mig i bilen igen och nu hade jag ca 18 mil kvar till målet som var Simeå, några mil norr om Bollnäs. Där välkomnades jag av Mille och Kitty, två fina Jämthundar som gärna ville komma så nära som möjligt. Först ignorerade jag dem när de skällde inifrån hundgården, precis som jag hade fått instruktioner om. Då tystnade de ganska snabbt och jag kunde gå dit och hälsa. Man ska inte belöna beteendet att skälla och jag ville så klart inte gå emot ägarnas önskan. Men det var inte så lätt att komma åt genom hönsnätet och då kom ägaren ut och släppte ut dem. Efter en glädjefnattsrunda kom de och lät mig kramas och lite senare gick jag ut och kramades igen. De har fått vara i löplina sedan de blev utsläppta så jag har haft fri tillgång till vovvemys 😀

Här bor jag i natt och det är helt ok för drygt 400 kr.


22 comments

 1. Vilken bra första resdag det blev. Ditt boende ser helt ok ut för 400 kronor per natt. Blev det lite dart kanske?
  Kram och ha det fortsatt gott på resan!

  Gilla

  • Ja, det började bra och förhoppningsvis fortsätter det i samma stil 😀 Sängen känns skön och allt annat som behövs finns så det här är prisvärt. Men dart vill varken jag eller mina armar hålla på med så jag låter både darttavlan och det ihopfällda pingisbordet vara ifred. Men det är säkert uppskattat om man är flera i sällskap.
   Tack Znogge!
   Kram

   Gilla

  • Tiden går, som bekant, fort och nu är det dags 😀 Bräcke behöver lite upprättelse och det ska jag stå till tjänst med. Men jag har inte bott där så jag vet egentligen inte hur det är.
   Tack så mycket och detsamma!

   Gilla

 2. Tur du glömde det där brödet, för annars hade det inte blivit någon stolpjakt i Bräcke. Jag skrattar för mig själv över dina infall. Hoppas dina blommor klarar sig, du får ta en bild på de sedan när du kommer hem så att vi får se hur det gått. Tänk att du ska var på resande fot så länge, kära nån vad trevligt. Hyggligt boende du fick tag på för de pengarna.
  Önskar dig en fortsatt trevlig tripp.
  Väntar med spänning på nästa inlägg 🙂

  Kram

  Gilla

  • Hahaha, ja eller hur 😀 Ibland kan misstag eller glömska leda till något bra.
   Mina blommor gillar nog inte mig särskilt mycket men de har vant sig vid att bli rejält vattnade högst en gång i veckan. Växter som inte klarar den behandlingen ska inte vara hos mig. Men den här gången kanske jag begär lite för mycket av dem. Vi får väl se. Visst kan jag visa bilder på hur de mår när jag kommer hem 😀
   Ja, det blir en lång och rolig resa men jag kommer nog att tycka att det är skönt att komma hem efteråt. Airbnb erbjuder ofta bra boenden till skapligt pris. Men det finns alla prisklasser så lite tur ska man ha.
   Tack Lotta! Det blir nog inte inlägg varje dag men lite då och då dyker det upp något här.
   Kram

   Gilla

 3. En bra start på resan! Klart du ska leta lite stolpar när tillfälle ges! Bräcke … där har vi varit med husbilen – ett trevligt litet samhälle, har ett inlägg från den resan här: https://ankistankar.blogspot.com/search?q=br%C3%A4cke
  Resans första boende ser helt OK ut – hoppas du sovit gott!
  Ha en fortsatt bra resa! Hoppas nu inte det blir något som hindrar vårt möte på måndag … jag är orolig för Lasses del – han är väldigt sjuk just nu …
  Kram

  Gilla

  • Ja, en väldigt bra start och det blev ju lite bonus med stolpjakt också 😀 Kul att få se inlägget om er resa men jag hoppas att Östersund har blivit bättre på att ta emot husbilar. De brukar få stå vid sjön nedanför Jamtli men, som jag har skrivit i ett inlägg, de får inte campa utan bara stå. Vi har ofta stannat med husvagn på samma rastplats i Bollnäs. Det var en bra sista plats på väg hem där toan kunde tömmas bl a. Vi gick ofta med hundarna runt den lilla sjön. Jag tror att jag ska stanna till där när jag åker härifrån och kanske blir det några fler stolpar 😀
   Jag har tänkt att det nog kan bli svårt att träffas under de här omständigheterna. Men det är klart att Lasse måste komma i första hand. Så länge jag inte får ett meddelande om annat så kommer jag att följa planeringen och hoppas på att både du och Lasse mår så bra att vi kan få till vår promenad. Annars blir det någon annan gång. Jag är med er i tankarna hela vägen ❤
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Å så bra du endelig kan ta fatt på sommerferien i et ferietempo. Stoppe litt og plukke noen stolper og bare nyte naturen langs veien. Gleder meg til å følge deg videre nedover i landet.

  Gilla

  • Ja, ett skönt sätt att resa på genom att stanna och ta god tid på mig när jag vill. Nu är jag inte ensam längre men det blir i alla fall samma tema. Njuta av natur och ibland stadsnatur och i ett lugnt och skönt tempo 😀 Kul att du hänger med.

   Gilla

 5. Vilka fina bilder! Det ser jättefint ut där du ska sova och ett väldigt bra pris. Roligt att få följa dig på dina äventyr!
  Kram

  Gilla

 6. Tur att det bara var brödet du glömde hemma! Lätt att ersätta…
  Nu läser jag ikapp här, det har lugnat ner sig något på flyttfronten även om mycket återstår

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s