Kyligt men ändå skönt

Jag vägrar plocka fram långkalsongerna igen och därför måste jag vänta tills termometern visar åtminstone någon plusgrad innan jag går ut. I går blev det en promenad genom skogen bort till Sommarhagen och jag hittade en vit blåsippa. Här är variationen av färger inte lika stor som den var i Mjölby men det finns i alla fall många blå nyanser och en del vita.

Det börjar hända saker i häggen. Det är långt kvar till blomning men den visar i alla fall god vilja.

Björktrastar hoppar omkring lite överallt och det hörs att de är här.

I morse kom jag iväg vid niotiden och det var Bynäset som var mitt mål. En kylig morgon med lite kalla vindar i början av promenaden men efter ett tag kom jag in i lä och det var bara skönt. Förutom långkalsingarna så har jag även plockat undan vinterskor och vinterjackor men mössa och fingervantar får hänga med ett tag till.

Jag hörde en trumvirvel och tittade upp och en bit åt sidan. Där satt hackspetten och gjorde det som hackspettar gör.

Det var ganska bra sikt så jag testade att fota Åreskutan, som ligger väldigt långt bort men som ändå gorde sitt bästa för att vara till sin fördel på bilden.

Oviksfjällen ville också vara med.

Jag hade varit förutseende nog att ta med en macka och något att dricka, bara för säkerhets skull, och det var jag glad för. Jag var superhungrig när jag kom hit och jag satte mig på stenen, på sittunderlaget som jag också hade tänkt på att ta med mig, och njöt av min goda macka.

Jag fick se en kanot, eller kanske en kajak, passera medan jag stillade min hunger.

Jag har visat den här kartan förut men som en liten påminnelse får den vara med igen. En lagom runda på sju km. Men det kändes lite både här och där i kroppen ändå. Trots det var det en toppenfin dag som gav mig massor med glädje 😀


13 comments

 1. Underbara bilder och naturen hos er är verkligen vacker! Det är den här med men jag tycker det är intressant att se vyer från vårt avlånga land.

  Kram och god kväll!

  Gillad av 1 person

  • Tack! Det är vackert här men jag ser mycket fram emot att komma ner till Skåne och Österlen. Det bästa med den resan är att hela resan är målet, inte bara destinationerna 😀 För det är precis så som du skriver att hela vårt land bjuder på massor av sevärdheter.
   Kram och detsamma!

   Gillad av 1 person

 2. Jag njuter av fina foton och av att få följa med på din vandring. Det är underbart med alla vackra vyer. Vilken tur du tog med smörgås. Jag måste bli bättre på att ta med mig en lite att mumsa på då jag är på vift. Inatt är det frost hos mig. även om jag inte har plockat undan mina vinterkläder så åkte vårjackan på då jag gick till jobbet. Det kommer jag att ångra när jag strosar hemåt vid sjutiden. Får värma upp mig med min vetekudde när jag kommer hem.

  Kram

  Gillad av 1 person

  • Visst är det bra att vi kan få njuta av olika sorters natur genom de bloggar vi följer. Jag är glad för att du bjuder på så mycket fint från din del av Sverige. Det är bra att ha med sig något som kan ge lite energi när utflykten närmar sig lunchtid. Dessutom är det hur mysigt som helst att slå sig ner på en fin plats och plocka fram något gott ur ryggsäcken 😀
   Snart slipper vi både frost och vinterkläder och förhoppningsvis kan vi slippa dem till långt in på hösten.
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. En härlig runda! Så fina bilder över fjällen långt där borta. Jag har fortfarande en souvenir från Oviksfjällen – en liten sak som jag använder nästan varje dag, En provsticka till potatisen, men ett litet ”handtag” av renhorn 🙂 Roligt att du hittade en vit blåsippa … jag brukar hitta såna här också, men i år har jag kommit av mig och bara varit på de mest variationsrika lokalerna en enda gång – och då var det nästan för tidigt – och nu är det för sent. 🙂
  Ha en fin lördag!
  Solsken här just nu 🙂
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Ja, det är en fin runda och det är kul att kunna hitta tillbaka till mina favoritutflyktsmål efter vintern 😀 Jag har sett sådana provstickor men har inte någon själv. Jag har så många stickor efter min mamma så jag har inte behövt någon mer. Men de är fina och vad roligt att du har ett minne från ”mina” fjäll 😀 Ja, jag blev glad när jag hittade den vita blåsippan och i dag hittade jag en mörkrosa. Men nu börjar jag leta efter vitsippor. De är inte lika vanliga här men förra året hittade jag en hel del.
   Tack detsamma! Här har det varit fin dag med växlande molnighet och som mest 7 grader.
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Vilka fantastiska omgivningar det är där du bor! Jämför med mina egna promenader som är i stan med bara bilar. Visserligen ser jag blommande körsbärsträd och kanske en ekorre men det går inte att jämföra med dina vyer.
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Tack! Ja, jag tycker att det är fantastiskt vackert här men jag vet att du också har många fina platser i din närhet. Städer kan också bjuda på mycket fint och du har inte långt till havet och annan natur. Jag tror att jag är lite mer en naturmänniska och du kanske gillar städer mer än jag gör, även om du verkligen tycker om naturupplevelser också. Huvudsaken är att man trivs där man är och det tror jag att vi båda gör 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s