Lite flummiga tankar

Jag har inte lidit av den lite kyliga våren. Så länge det är uppehåll och gärna så lite vind som möjligt så är det helt ok. Men igår, på eftermiddagen, var det riktigt skönt ute och jag tog en promenad bort mot Sommarhagen men svängde ner mot sjön innan jag kom dit. Jag fortsatte västerut en bit innan jag gick ner till den gångväg som följer sjön tillbaka. Det var där jag för ett tag sedan hittade skylten med budskapet att allt kommer att bli bra. Jag letade inte aktivt efter vårtecken men några såg jag i alla fall.

När jag passerade den brunn jag skrev om i samma inlägg som skylten om att det blir bra, stod två små killar där och de pumpade upp lite vatten och drack ur en skopa som någon hade hängt dit. De ropade ”hej” på långt håll och när jag kom närmare frågade den ena om jag tror att det är en helig brunn. Nu i efterhand undrar jag var de fick den idén ifrån men kanske var det något de läst eller från något spel. Jag svarade i alla fall att det tror jag inte och då övergick killarna till att berätta om hur gott och väldigt kallt vattnet var. Kul med barn som tar kontakt och samtalar när man träffas ute i naturen.

De lite flummiga tankarna, som rubriken hänvisar till, kom när jag lite senare plötsligt såg en välbekant fågel komma flygande. Jag har inte sett några storspovar på Frösön men nu kom en seglande rakt över mig. Den var helt tyst och den landade bara en liten bit framför mig. Där stod den en kort stund och sedan lyfte den och försvann bort och då kom den härliga sången. Jag kände att jag blev väldigt rörd, glad och varm. Ni minns kanske att jag skickade en hälsning med storspovarna i Optand till min man för några dagar sedan (jag brukar göra det, bara för att det känns bra). Nu kom tanken till mig att min man skickade en hälsning tillbaka till mig med den här storspoven och efter uträttat uppdrag flög den vidare. Jag väntade ett tag men den kom inte tillbaka. Det är lätt att se efterlängtade tecken om man letar efter dem och jag skulle önska att jag verkligen trodde på det jag tänkte och kände. Men riktigt så flummig är jag inte och det kanske är synd. Det är ju en trevlig tanke, även om den inte är trolig.

Storspoven styrde ut över sjön och passerade över två fåglar, som jag tror kan vara storskrakehanar. Men rätta mig gärna om jag har fel.

Jag trodde först att jag kom lite för nära och att de flydde från mig. Men när jag kom hem och tittade på bilderna såg jag att den ena ilsket verkar jaga bort den andra och efter det simmade de åt varsit håll.

Längst ner till vänster i bilden ser ni den argaste av dem och kanske var han på jakt efter en hona. Kanske simmar hon lite längre ut där borta. Här är det bara rester kvar av isen och i morse, när jag vaknade, var all is borta och små vågor hade taigt över.

Visst ser det ut som om det är en blivande mor som står här och tittar tillbaka på mig. Jag undviker att komma för nära den här tiden. Jag vill inte skrämma rådjuren när de nog behöver lite lugn och ro.

Jag är extra glad i dag, trots trist väder. Jag, min lillasyster och hennes son ska göra en liten resa neråt landet innan vi får komma till vår bokade stuga i Småland. En stuga i Skåne och en i Blekinge är bokade och det blir totalt sex nätter. Vi är ute efter naturupplevelser och det ska vi få. Sedan bär det av upp till Motala för att min syster ska kunna klippa gräset innan vi far vidare mot stugan vid den småländska sjön. Jag kommer att vara hemifrån i minst tre veckor och ska naturligtvis träffa barn och kanske svärmor längs vägen. Förhoppningsvis blir det några promenader med en och annan vän också. Naturligtvis med hänsyn till de restriktioner som då råder.


21 comments

 1. Härligt att kunna se så många storspovar, den häckade ju frekvent här nere förut, men antalet häckande storspovar i mellan- och södra Sverige har minskat kraftigt sedan 80-talet. I Norrland verkar dock beståndet vara tämligen konstant.

  Gillad av 1 person

  • Det är ju bra att det inte bara är jag som ser små tecken i naturen och hos djur och fåglar 😀 Det är lite flummigt men om det ger tröst och glädje så får det väl vara så 😀
   Ja, det blir en rejäl resa härifrån men det ska bli så kul.
   Tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 2. Inte omöjligt att det var ett tecken från din man ❤
  Vad roligt det låter med både besök i Skåne och Blekinge! Har ni bestämt var ni ska bo?
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Det är en fin tanke men tyvärr är det bara ett önsketänkande och inget jag tror på.
   Ja, det känns jättekul att ha planerat en så lång resa genom drygt halva Sverige 😀 Vi har bokat en stuga nära Stenshuvud i fyra nätter och en stuga i Saxemara, vid Ronnebyfjärden, i två nätter. Du känner säkert till båda platserna och vet att det är fint.
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Flummigt eller inte, ja det är upp till var och en att avgöra. Sådana upplevelser är inte ovanliga men sedan är det olika hur man tolkar dem och vem vet…

  Så härligt att ha en sådan lång resa att se fram emot i sommar! Skåne är ett fint landskap och här finns mycket att se.Det samma gäller självklart Blekinge. En av sakerna som jag gillar med vårt avlånga land är att naturen skiftar så mycket och att det alltid finns något nytt att upptäcka.

  Kram och god kväll!

  Gillad av 1 person

  • Jag tycker om att tänka att jag har den kontakten med min man men jag tror inte på det. Så ja, det är lite flummigt men samtidigt ett behov hos mig.
   Det ska bli härligt att få komma iväg och semestra med min forna sysbo och hennes son, som jag ju också delade hus med 😀 Självklart ska det bli kul att även Roddy ska med. Att resa med en hund är jag ju van vid och något jag saknar. Vi ska besöka diverse fina naturreservat och stränder och det ska bli såå roligt 😀
   Kram

   Gillad av 2 personer

 4. Noh var den storspoven en hälsning från din man. Det vill då jag tro.
  Vilken härligt resa du har att se fram emot. Det betyder mycket att få träffa sina syskon, barn och andra släktingar… om man nu kommer bra överens med dem. Och samtidigt få fina minnen. Jag tror att man väerdesätter möten än mera nu än tidigare.

  Gillad av 1 person

  • Jag skulle gärna vilja tro det också men tyvärr kan jag inte göra det. Men det är ändå fina tankar och det ger mig en bra känsla att tänka så 😀
   Det ska bli så himla kul att åka ner och träffa barn, släkt och kanske någon vän. Det var länge sedan nu och jag längtar. Visserligen träffade jag min svägerska i åre i januari så helt utan kontakt med släkten har jag inte varit. Den här resan ger mig säkert många fina nya minnen 😀

   Gillad av 1 person

 5. Men vilka härliga semesterplaner du har! Låter verkligen toppen!
  Och storspoven den har jag aldrig sett, inte finns några skrakar i våra små sjöar heller, kul att få se dem här hos dig!
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Jag längtar och väntar på att det ska bli dags och om en månad är jag en bit på väg 😀
   Jag saknade verkligen storspoven när jag bodde i Mjölby och glädjen är stor varje vår när jag får se och höra den. Skrakarna har jag inga sådana känslor för men de är ändå kul att se.
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Ja, och det är spännande att fundera kring allt som man inte vet. Jag gillar att tänka att jag kan ha den här kontakten med min man men mitt förnuft säger att det inte fungerar så. Det gör inget för det känns ändå bra 😀

   Gillad av 1 person

 6. Jag tillhör ju den där skaran som tror på detta där med tecken. Jag skulle kunna skriva många inlägg om just det. Jobbar man på ett sådant ställe som jag gör så får man uppleva ett och annat, det gjorde jag i och för sig innan också.
  Jag läste att storspoven även håller till på Öland någon stans, jag ska kolla upp detta. Vad trevligt att ni ska på tripp, när åker ni?. Vart i Blekinge kommer ni att bo då? Alltid trevligt att ha lite att se fram emot och att åka runt i vårt trevliga land ger ny energi även om man bor vackert.
  Jag tror som du att det finns något i magen på rådjuret, hoppas att den vill bli fotograferad av dig då.

  Kram

  Gillad av 1 person

  • Jag skulle gärna också vilja tro på att det kan fungera så men jag har alldeles för mycket skepticism inom mig. Men det hindrar inte att jag gillar att tänka de tankarna ibland.
   Tänk om du också får se storspoven hos dig. Det vore jättekul och då kommer du säkert att tänka på mig 😀
   Först ska jag göra en liten tripp via sonen i Uppsala och några fler stopp innan jag kommer till min syster 8/6. Nästa anhalt blir en stuga alldeles i närheten av Stenshuvud och där stannar vi i 4 nätter. Sedan bär det av till Saxemare, söder om Ronneby, och där ska vi bo två nätter. Efter det åker vi tillbaka till Motala, stannar där en dag medan min syster klipper gräset och pysslar om det som behöver pysslas om. Sedan åker vi till Målsånna till den stuga vi ska hyra i en vecka. Efter det är min rutt inte helt färdig men det bär av hemåt och jag ska förbi Örebro för att träffa mina döttrar. Jag hinner hem i god tid tills jag får besök av dig och Eddie 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Klart att det var en hälsning från din man. Det är jag hDet äelt säker på. Här snöar det igen och igår kom det snö som ligger kvar och förstör. Det är nollgradigt och ruggigt ute. Trodde att det äntligen skulle bli vår men icke.

  Gillad av 1 person

  • Jag tycker om den tanken men kan inte tro att det kan vara så. Det spelar inte så stor roll för jag blir glad av det i alla fall 😀 Det är kallt här också men i dag har det varit skönt ändå. Jag gick en skön promenad runt Bynäset och det var härligt.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s