Årets första besök på Andersön

I morse hade jag tid för däckbyte och när jag ändå var ute och luftade bilen ville jag ta mig till något område där jag inte har promenerat på länge. Jag chansade på att stigarna på Andersön skulle vara relativt snöfria och styrde bilen dit. Men jag tänkte inte gå samma runda som vanligt utan stannade mycket tidigare, där ön är som smalast, för att undersöka hur det är att gå där. Jag började på den östra delen och blev glatt överraskad över att det fanns en så fin stig och att det bara fanns enstaka snöfläckar. De gav mig inga problem och jag njöt av att hela tiden gå längs sjökanten och se nya vyer från den plats som är så full av minnen.

De två första bilderna är dock från västra sidan eftersom jag såg svanar där när jag stannade bilen.

Det var verkligen upplyftande att få se något annat än mina vanliga rundor hemma på Frösön och att dessutom få gå på helt nya stigar fick mig att le inombords. Hela två plusgrader var det och inte särskilt mycket blåst. En fin dag och en härlig runda. Vattennivån är fortfarande väldigt låg och en stor del av de stränder som syns kommer snart att vara täckt av vatten. Jag såg en liten klippa, som under sommaren är en liten ö, och kunde inte motstå att gå ut till den och ställa mig på toppen.

Men då skrämde jag herr och fru kanadagås och jag ville inte störa dem mer än det tog att ta några bilder.

Därför vände jag genast om och lämnade dem ifred.

Lite hotfulla moln tornade upp sig i alla väderstreck men hos mig var det ganska mycket sol. Här har jag korsat vägen och följer stigen på västra sidan tillbaka till bilen.

Färjan mellan Isön och Norderön går sin rutt fram och tillbaka och jag tror att den har varit tvungen att göra det hela vintern. Vanligtvis brukar en isväg för bilar gå här men den här vintern har isen inte varit tillräckligt säker.

Efter en och en halv timme var jag tillbaka vid utgångsläget igen och där väntade min lilla bil på mig.

Jag skulle ha klarat mig tills jag kom hem innan ett trängande behov blev alltför stort men jag tittade ändå in genom dörren till utedasset vid parkeringen. Ett välskött och helt luktfritt dass, dessutom försett med toapapper, fick mig att tänka om. Det hör inte till vanligheterna att det inte ens luktar i dessa bekvämlighetsinrättningar. I bilen hade jag desinficerande våtsavetter så det löste sig också.

Jag kan inte förstå varför vi aldrig har gått den här rundan förut. Men nu har jag två olika, lagom långa promenadalternativ på Andersön och det är ju finemang.


18 comments

   • Tack! Ja, det kanske är ett annorlunda landskap ur ditt perspektiv men för mig är det här ”hemma” och det jag är van vid 😀 Jag blir alltid glad när någon annan gillar mina omgivningar också 😀
    Kram

    Gilla

 1. Vilken härlig promenad och nog ser man att det är vår hos er också även om isen anas. En del offentliga toaletter överträffar faktiskt förväntningarna och dessutom är det så att nöden har ingen lag 😉

  Kram och god kväll!

  Gillad av 1 person

  • Ja, det stämmer säkert och det är nog bara att acceptera. Trist för alla som brukar kunna ta sig dit de ska på ett snabbare sätt än med färja.
   Jag blev mest förvånad över att det inte luktade från dasset men det kanske blir värre när fler folk hittar ut dit.

   Gilla

 2. Underbart! Jag är där med dig och njuter. Jag vara bara tvungen att googla för att se hur de här öarna ligger i förhållandevis till varandra och till dig. De här öarna är jag intressera av att besöka när jag kommer till dig i sommar. Fina foton på allt det vackra. Vilket fantastiskt land vi lever och bor på.
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Haha, när du kommer får du vara där på riktigt och njuta 😀 Allt ligger ganska nära mitt hem men det är ju vatten lite här och där så jag måste ta en del omvägar. Jag håller helt med om att vi lever i ett vackert och fantastiskt land och kanske dyker jag upp på din ö vid tillfälle. Öland är en av mina favoritdestinationer men nu är det länge sedan jag var där.
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Hej, jag blir så imponerad av dina härliga foton med fåglar i flykt! Det blir så mycket mer liv i de bilderna. Och så vacker promenad du tog, minns inte om jag sett foton från den platsen förut men du återvänder kanske dit när det grönskar. Härligt att hitta ett rent och fint dass! Kram

  Gillad av 1 person

  • Tack! Men ärligt talat är det mer tur än skicklighet de gånger det blir bra. Men när jag lyckas blir jag glad 😀 Den här promenaden ska jag gå fler gånger. Superhärligt och inte lika mycket folk som längre ut på ön där vi brukade gå och där jag har gått sedan jag flyttade tillbaka. Du har sett foton från den rundan flera gånger men nu blev det lite nytt. Ett luktfritt och välskött dass använder jag gärna.
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Den här rundan ska jag återkomma till och kanske är den t o m lite trevligare än den vanliga rundan. Det är den här karga och steniga naturtypen som jag tycker mest om men det är variationerna som gör det bra och jag uppskattar andra naturtyper nästan lika mycket.
   Tack Anki!
   Kram

   Gillad av 2 personer


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s