Ändernas återkomst

De har inte varit helt borta men under vintern har jag bara sett dem närmare stan där det har funnits lite öppet vatten. Nu håller isen på att spricka upp i kanterna även här och då kommer änderna som på beställning. Jag såg några måsar också men på de här bilderna, som är tagna i motljus, kan jag inte avgöra om det bara är änder och i så fall om det bara är gräsänder. Några av dem kom jag lite för nära och precis när jag skulle ta en bild flög nästan alla iväg, nästan exakt samtidigt. Jag promenerade på stranden och vad jag såg kan ni ser här. Inget som ni inte har sett förut.

I dag slapp jag promenera. Det är inte ofta jag känner att jag inte har någon lust men så kändes det just i dag. Visserligen var det växlande molnighet med en hel del sol men blåsten och kylan fick mig att helst vilja stanna inne. Vilken lycka att jag då, enligt mig själv, inte fick tid över för att gå ut. Först ringde min son och det blev ett långt samtal. Efter lunch var jag nära att ta ett beslut om att gå ut men då ringde min yngsta dotter. Sedan var det dags för kaffe och jag funderade på om jag skulle gå ut efter det men kom på den goda idén att ringa min svärmor. Det var ju faktiskt en vecka sedan vi pratade senast. När vi hade pratat i ca en timme skulle middagen förberedas och efter middagen brukar jag aldrig ha lust att gå ut och promenera. Bara en massa bortförklaringar och naturligtvis hade jag kunnat klämma in en promenad men jag ville helt enkelt inte. Men i morgon ska jag inte tillåta mig själv att vara lika lat och när jag väl kommer ut brukar det oftast kännas bra.


20 comments

 1. Vilka härliga och fina bilder! Våren är verkligen på gång hos er också. Så mysigt att få prata med nära och kära. Det betyder mycket och kan gärna ersätta en promenad 😀

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Tack Znogge! Jadå, snart är den här men det ska vara kallt och blåsigt ett tag först. Ibland är det bra att kunna skylla på något för att rättfärdiga att man är lat 😀 Det var bara väldigt trevliga samtal så det var mysigt 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Bild nr 4 är helt underbar. För några veckor sedan såg jag sothöns i Badhusparken. Tillsammans med änder och en hel massa skränande måsar.
  Rätt gjorde du som som stannade inne idag. Trevliga samtal kan betyda så mycket mera än promenader…. Det blåste verkligen isvindar, inte så njutbart som förra helgen.

  Gilla

  • Tack! Jag är ganska nöjd med den bilden utifrån omständigheter och min förmåga 😀
   Kanske borde jag ta en promenad till Badhusparken lite senare för att se om det kommer små sothönor eller andra små dunbollar. Synd att måsarnas skränande tar över och hörs över allt annat men det hör till att det är så. Jag tycker väldigt mycket om samtal med mina nära men jag hade nog hunnit med en promenad också om jag hade velat 😉 Men i dag ska jag ut i alla fall.

   Gilla

  • Jag har alltid varit en morgon- och förmiddagsperson och efter middagen vill jag helst göra så lite som möjligt. Ofta såg jag till att hundarna hade fått sina promenader innan dess och på kvällen släppte jag bara ut dem i trädgården. Nu har jag inga andra att tänka på och har blivit ännu latare på kvällarna 😀

   Gilla

 3. Så är det ibland … inte alltid man har lust – det var det där med att prokrastinera igen – hög igenkänningsfaktor! 🙂
  Vackra och härliga bilder! Mysigt att stanna inomhus och använda dagen till trevliga samtal.
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

  Gilla

  • Haha, ja jag skrev ju att jag gillar det ordet och att agera så 😀 Jag skulle helst ha tagit en morgonpromenad i dag men det är fortfarande någon minusgrad och en del blåst och jag har tvättat och lagt undan mina långkalsonger. De ska inte fram igen så jag väntar lite. Men ut måste jag i dag. Jag kan inte sitta inne mer än en dag när det inte finns verkliga anledningar att göra så. Gårdagen telefonsamtal gjorde min dag väldigt bra och visst är det skönt att vara lat och bara slappa ibland 😀
   Tack Anki och detsamma till dig.
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Jättefina bilder! Visst är det skönt att kunna avgöra själv om man ska gå ut och om barnen ringer är det såklart en god anledning att stanna inne. Jag ska försöka ta upp min rutin igen med morgonpromenader men jag tycker man ska lyssna på kroppen när det inte känns bra.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Det är jätteskönt att få bestämma helt över mina dagar men jag tänker ibland att jag skulle behöva något som motiverar mig när lusten inte är så stor. Som t ex en hund. Men det skulle inte fungera så jag får försöka vara min egen peppare. Det funkar oftast…i alla fall än så länge 😉 När barnen ringer är det väldigt lätt att ta det som ett skäl att inte gå ut och så får det vara någon gång då och då.
   Självklart ska du lyssna på kroppen och inte överanstränga dig innan du har fått ordning på både värden och ork. Det är ett måste att tänka så för att snabbare kunna komma tillbaka. Ta hand om dig.
   Kram

   Gilla

 5. Jag har knappt varit ut på två dagar. Visserligen gick jag bort till Kinabror igår kväll för att äta middag men med den hemska kalla blåsten vill man helst vara inne. jag gör ju som jag vill så att sitta inne och elda i min nya kamin är mycket trevligare. Broder B med fru och tjuvhunden Nalle kom en stund. Nalle hann smyga in i köket och äta upp kattmaten som stod uppe på arbetsbänken. Han rör sig tyst som en indian och lyckades äta upp hårdmaten utan att det hördes. Han är så stor så han når lätt upp på både bord och bänkar. Annars är han så snäll och gulligt och vacker.

  Gilla

  • Det är en envis blåst och den viner omkring oss och drar i oss när vi går ut. Men det är ändå skönt att komma ut en liten stund och din promenad till Kinabror gav dig i alla fall frisk luft så att det räckte för en dag. Du kan i alla fall glädja dig åt din fina nya kamin och det är säkert väldigt skönt att sitta i värmen från den när du kommer in efter en promenad 😀

   Gilla

  • Haha, du är snäll som tycker så men så nöjd är jag inte själv med bilden. Beskär man den lite till så är den inte alls skarp och om jag ska skicka in en bild så ska den vara mycket skarpare. Men jag blir glad av din kommentar 😀

   Gilla

 6. Vilka coola fågelfoton! Speciellt det första där de flyger lågt över vattnet…
  Vilken rolig sällskapsdag på avstånd! Jag pratar helst inte i telefon, har lite telefonskräck faktiskt. Men jag utmanar mig själv genom att då o då lyfta luren..
  Ibland önskar jag att slippa gå ut, bara loda runt i morgonrocken hela dagen, men men, det går ju inte utan rastgård! Kramen

  Gilla

  • Tack Paula! Ibland blir det inte riktigt som det var tänkt och där flög de iväg precis när jag tryckte av 😀
   Jag överkom min telefonskräck när jag testades för ett jobb som sekreterare. Min blivande chef gav mig ett nummer och ett namn i Italien och bad mig ringa upp den personen åt honom. Jag hade ingen aning om hur man ringde till utlandet men tog fram telefonkatalogen (som var det som stod till buds då) och lyckades läsa mig till hur man gör. Sedan var det skräcken jag behövde hantera men i det läget fanns det inget alternativ om jag ville ha jobbet. Mitt självförtroende växte när jag hade lyckats koppla samtalet till min chef och efter det gick ringandet lättare. Men helt borta är inte obehaget när jag ska ringa till någon okänd. Däremot har jag absolut inga problem med att ringa och prata med familj och vänner.
   Kram

   Gilla

 7. Trevliga samtal är inte heller så dumt, så du gjorde ett bra val och ibland är det bara så att man inte har lust med promenad. Tänk så skönt att få bestämma själv. Hade jag inte haft Eddie hade jag haft många sådana dagar, helst mellandagar då jag jobbar mycket. Annars så gillar jag att vandra. Pratar i telefon gör jag däremot gärna. Mamma ringer flera gånger om dagen, hon pratar och jag lyssnar ibland 🙂
  Så fina foton på fåglarna. Jag gillar den näst sista fågelbilden, så vackert med vingarna mot himlen.

  Gilla

  • Nej, sådana samtal muntrar upp så jag pratade hellre än tog mig i kragen för att komma ut. Det valet har jag aldrig haft förr och det är fördelen med att inte ha hund. Men det är nog kanske den enda fördelen också.
   Tack! Det är kul när man får något så när skapliga bilder på fåglar och andra djur 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s