Det kommer att bli bra

Det är en fras som väcker minnen hos mig. Ord som mina barn sa till mig och som jag bestämt protesterade mot. Men det var då och nu vet jag att de hade rätt. Att denna fras fick mig att i tankarna gå tillbaka till det tillfället, för snart sju år sedan, beror på en lite annorlunda skyltkombination längre ner i inlägget. Några tröstande ord på en oväntad plats som säkert många ler åt när de ser dem.

I morse var det precis noll grader när jag gick iväg och den här vattendroppen hade inte tinat än.

Jag testade att gå på stigar som jag har undvikit ett tag och valde så småningom en för mig ny stig ner mot sjön. Som ni ser är det fortfarande snö kvar bitvis och med hala lågskor fick jag ta det lite försiktigt om jag inte kunde gå på sidan av den hårda och hala snön. Långt där nere kan man skymta en brunn med en pump som får mig att tänka på Optand och en likadan pump där. I många år, ändå tills min man fixade dricksvatten in i huset, bar vi hinkar med just dricksvatten från denna pump och in i huset. Det var en viss teknik att få den att fungera och till slut la den av helt. Men då hade vi redan renoverat stugan, fixat renat vatten från sjön och flyttat dit permanent. Pumpen fick så klart stå kvar ändå, som ett minne från många somrar.

Den här vägen har jag bara gått två gånger tidigare och har då kommit från andra hållet. Därför har jag missat att Härke konstcentrum ligger här. Det är säkert värt ett besök någon gång. Ett konstcentrum där konstnärer kan hyra en ateljé. Huset var först ett ålderdomshem, som det hette på den tiden, och blev senare ett studentboende. Nu har alltså konstnärer tagit över och om de vill ha inspiration från naturen så har de hamnat på en bra plats.

Här kommer alltså de tröstande orden och enligt mig är det den bästa bilden i det här inlägget. Jag undrar varför och när den har placerats där.

Vid skylten var det dags att vända hemåt och jag njöt av härligt väder och diverse fåglars sång. En fågel har jag försökt identifiera och med hjälp av min fågelkunniga svärmor har jag landat i att den låter som en göktyta. Men den ska inte komma förrän i maj så jag har förmodligen fel. Storleken stämmer och om det ändå är den så har den varit här i minst en vecka. Tranor hörde jag i alla fall för första gången i år men trots att jag passerade stora fält varken hörde eller såg jag någon storspov. Jag måste nog åka iväg för att hitta den.

Temperaturen gick upp till 13 grader och även i dag blev det en skön fikastund på balkongen.


16 comments

 1. Även hos dig börjar uppenbarligen vintern släppa sitt grepp, ”Allt kommer att bli bra” eller ”Tiden läker alla sår” stämmer på sikt, men när man står mitt i det oavsett vad det nu är så är det svårt att ta till sig det.

  Gillad av 1 person

 2. Vilken härlig promenad!
  Jag har sett en sådan skylt på fler ställen om jag inte missminner mig. Kanske är det helt enkelt ett budskap som vi behöver få höra i tider som dessa.

  Kram

  Gillad av 1 person

 3. ”Allt kommer att bli bra” – ja det kan ibland kännas lite provocerande när man är mitt uppe i en svår situation.
  Med perspektiv blir det lättare. OM det inte har blivit värre förstås…
  Precis så som Melker också resonerar.

  Gillad av 1 person

  • Det är en sådan sak som är lätt att säga för den som inte befinner sig i svårigheter men i många fall stämmer det. Tyvärr finns det många som inte får uppleva att det blir bra och då kan det nog bli som ett hån. Jag hoppas ändå att en tröstande skylt ska uppfattas som välmenande.

   Gilla

 4. Det är så olika hur man upplever budskap med uppmuntrande ord, jag för min del uppskattar det även om det ibland inte känns så för stunden. ”Det kommer att bli bra”, hoppas att alla kunde få uppleva det. 🙂
  Vilken härlig promenad i vårvädret. Hoppas det inte blåste hos dig. Vi har haft kanonväder hos mig också. Jag hann ta en runda mellan sovpassen.
  Ny vecka, nya möjligheter!

  Kram

  Gilla

  • Jag tog inte illa upp när mina barn sa så utan förstod att de försökte trösta sin mamma samtidigt som de själva sörjde. Men jag trodde inte på det då. När jag såg den här skylten blev jag bara glad. Men det finns säkert många som uppfattar det som ett hån i en svår situation. Däremot reagerar jag och åtminstone ett av mina barn starkt på när någon säger oj, vad pigg du ser ut (med undermeningen att då är man frisk). Man ska helst se ut som man mår men det vore väldigt trist att gå omkring och se ut så hela tiden 😉
   Nej, här har det inte blåst mycket och i dag är det nästan för varmt för att sitta på balkongen (13 grader). Söderläge och lite lä gör att jag hellre går en promenad och njuter av det härliga vädret 😀
   Kram

   Gilla

 5. Allt kommer att bli bar. Den skylten har jag också sett norr om Umeå, nära kusten på en ganska avlägsen plats nära en mindre by.
  Härke konstcentrum brukar ha öppet för allmänheten ett par dagar om året. Jag har besökt dem två gånger, tror jag. Det finns många fina saker där, med stor variation av konstverk. Tillverkarna är där, visar upp sig och säljer sina alster samtidigt. Förra året tror jag att de var tvungna att hålla stängt, kanske blir det lika i år. På skylten du visar verkar det dock som om de har öppet nästan varje dag.

  Gilla

  • Jag har fått en kommentar om att den finns i Skåne också så tydligen är det en skylt som försöker trösta oss i hela landet 😀
   Jag skulle gärna besöka Härke konstcentrum någon dag och se vad de har för spännande konstverk att visa. Skylten borde visa det som gäller så de har nog mer öppet i år.

   Gilla

 6. Härliga bilder!
  Jag har sett en skylt med samma budskap i centrala Stockholm. Känns som ett bra tecken att läsa den.
  Kram

  Gilla

 7. Våren är allt på G även hos dig! Den fina pumpen är bekant, vi hade en sådan vid torpet där vi bodde för några år sedan.Dock slapp vi använda den, men en vacker prydnad var den, och när sedan hästarna flyttade in på tomten så hämtades dricksvatten till dem till viss del där. Så den fungerade. Tranor lyckades jag se när vi var ute på vift, då på en åker, men här runt byn har vi inga åkrar alls o därmed är det många fågelarter som bara drar vidare utan att rasta.
  Det fina budskapet om att allt blir bra har jag sett lite överallt, men trott att de varit fejk! Där ser man! Kramen

  Gilla

  • Ja, den har gjort några framstötar och de har varvats med snöfall. Nu väntas snö i morgon igen men det kanske bara blir regn, vem vet.
   Likadana pumpar finns nog lite överallt och många har säkert minnen förknippade med dem. Visst är de fina även om de inte används.
   I dag såg jag en trana komma flygandes och jag tyckte att den såg lite ensam ut. Jag hoppas att den hittade en kompis någonstans 😀
   Det skyltas tydligen med det hoppingivande budskapet från norr till söder enligt flera kommentarer här. Det finns nog en tanke bakom att sätta upp de skyltarna och för en del kanske de kan höja stämningen lite.
   Kram

   Gilla

 8. Vet du igår när jag åt lunch hos Broder B så kom en sädesärla trippande. Alldeles för tidigt egentligen för tranorna har inte kommit ännu. Snön ligger djup men igår var det jättevarmt 27 grader i solen på altanen. Det har varit minusgrader på nätterna och det är skare och hård snö som det tar tid att smälta. Idag byter jag till sommardäck så det lär väl bli snö igen då.

  Gilla

  • Men, vad roligt! Sädesärlan har jag inte sett än men tranor har jag både hört och sett. Snön försvinner nog snart och den nederbörd som ska komma i morgon blir förhoppningsvis bara regn.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s