Fokus på våren

Beroende på åt vilket håll man riktar blicken kan man få det att se ut som antingen vinter eller vår men nu väljer jag att fokusera på våren. Jag tänkte först gå ut före kl sju i morse, bara för att det är så speciellt att få gå genom ett folktomt landskap. Men jag kände inte för att ha på mig långkalsingar, mössa och vantar så jag ändrade mig. Det var ett lyckat beslut. Jag fixade lite här hemma, tränade, satt i solen en stund på balkongen och åt lunch innan jag gjorde mig i ordning för en promenad. Och vilken härlig promenad det blev. 10 grader, ingen vind och alldeles underbart soligt. Det gjorde ingenting att jag fick gå genom snö, slask, lera och på isigt underlag en del sträckor eftersom andra delar av stigarna och gångvägarna var torra och fina. Lite här och där längs stranden satt människor ute och njöt och en del av dem hade gjort upp små eldar där de grillade korv och kanske något annat. En dag då de flesta ville ut och ha det skönt.

När jag kom hem träffade jag på en del av mina grannar. De passar också på att utnyttja sina uteplatser en sådan här dag och eftersom det är mest äldre personer i det här huset så handlade konversationen mest om väder och sprutor. Det kändes trevligt att kunna instämma i att det är skönt att vara vaccinerad. Jag kan inte räkna mig till de ungas skara men i det här gänget är jag yngst. När jag gick in till mig tänkte jag med glädje att jag har det bra som ”bara” har en balkong och att den är helt insynsskyddad när jag sitter ner. Det är trevligt att prata bort en stund men jag vill inte att förbipasserande ska kunna titta in till mig.

Jag satte mig med en kopp kaffe och ringde till de enda av de grannar vi hade i Optand som bor kvar där. Omständigheterna har gjort att båda grannarna på sidorna om ”vårt” hus också har blivit änkor och de har också valt att sälja sina hus. Jag ville veta om storspoven har hörts än men de var inte riktigt säkra. Men de ska lyssna och rapportera till mig så fort de ser eller hör den och då ska vi gå på gemensam storspovsjakt (med kamerorna). Lite fika på deras mysiga uteplats, så nära där vi bodde, blev jag också lovad. Det är bra med fastboende spanare så att jag vet när det är dags.


10 comments

 1. Våren har verkligen satt fart hos dig, det avslöjar bilderna.
  Även om grannarna är trevliga så känns det ändå skönt att inte behöva bli uttittad när man sitter på balkongen.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Ja, den gör sitt bästa 😀 Men i väderappen ser det ut att komma mer snö i slutet av veckan så än ger inte vintern upp.
   Jag är väldigt nöjd med att jag kan vara ifred på min balkong, även om jag gärna har en liten pratstund när jag lämnar lägenheten.
   Kram

   Gilla

 2. Det är som bäst när man själv får välja när man vill umgås med grannar, sitta en stund på balkongen med kaffe i sin ensamhet kan vara nog så njutbart. Vilka fina foton på hur våren ter sig hos dig. Underbar tid vi har framför oss.
  Kram

  Gilla

  • Precis och jag sitter dold men kan ändå höra mycket av det som avhandlas på uteplatserna under mig. Vill jag så kan jag ju alltid gå ner och delta i samtalen 😀
   Våren är här men det blir säkert minst ett bakslag till. Det är som det ska vara och vi är vana vid det 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Ja, nu har våren verkligen tagit fart, även hos dig! Härliga bilder! Skönt med insynsskyddad uteplats.
  Perfekt med spovspanare som rapporterar – hoppas ni både får se och höra dem – och fota med såklart!
  Ha en fin söndag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, den kämpar på och försöker hålla vintern borta 😀 Men det ser ut att bli mer snö i slutet av veckan så än är inte vårvintern klar med sitt växelvisa väder.
   Haha, ja det är bra att kunna få spovrapporter. En vän i Svenstavik brukar berätta för mig när storspoven syns där eller hos dottern i Marieby men än så länge har jag inga rapporter därifrån heller. Den brukar komma omkring den 15:e så nu borde den vara på plats.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Fina bilder! Visst är det skönt att välja själv hur mycket kontakt man vill ha med sina grannar. Att byta några ord men sen kunna vara för sig själv är det bästa.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Jag skulle inte trivas med att ha en uteplats med full insyn så jag är väldigt nöjd med min balkong. Den räcker till för det jag vill ha men vill man ha en liten trädgårdsplätt så ska man bo på bottenvåningen. Jag pratar gärna med grannarna en stund när jag går ut men sedan räcker det.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s