Garanterat fästingfritt

Vi har nästan inga fästingar alls här uppe, inte ens under sommaren, men medan de har vaknat till liv söderut är det absolut garanterat fritt från fästingar här just nu. Det är det mest positiva med måndagens och tisdagens väder. Jag har egentligen inget negativt att säga om att vintern kom tillbaka. Den försvinner snabbt igen. I morse var det bara att plocka fram dubbskorna igen efter först snö och sedan tö. Det var ett klokt beslut eftersom det bitvis var väldigt mycket tjock is längs min promenadväg.

På eftermiddagen var det dock mest bara blött och lite sörjigt på vägarna när jag tog bilen till sjukhuset. Jag hade en bokad tid hos min ”leverläkare”. Det blev ett lite underligt möte. Jag började med att säga att jag hade blivit lite förvånad när kallelsen kom redan efter tre månader sedan förra kontakten. Min läkare sa att han också hade blivit förvånad men att den inhoppande läkaren jag pratade med sist hade skrivit in att vi skulle träffas nu. Efter att ha konstaterat att min lever mår lika bra som vanligt och att de vita blodkropparna är tillbaka i en bra nivå fick jag också med mig att jag är den piggaste av deras patienter. Det är väl inte bara bra utan lite trist att andra transplanterade inte mår lika bra. Jag får ta till mig att jag har haft tur och bra grundförutsättningar. När jag ändå var där passade vi på att förnya några recept och sedan var mötet avklarat. Det hade kunnat vänta eller avhandlas per telefon men nu är det gjort och nästa kontakt blir om ett halvår.


22 comments

 1. Blött och sörjigt lär det bli, jag vill i alla fall inte ha vintern tillbaka efter dagens lunchpromenad när jag kunde njuta av såväl solen som vårblommorna.

  Gilla

 2. Våren kommer till er också men den är bara lite mer svårstartad.
  Så skönt att allt var bra hos läkaren men visst kunde det avhandlats per telefon. Bättre i alla fall att de inte glömmer bort dig.

  Kram

  Gilla

 3. Vintriga bilder minsann. Jag trodde att den nya snön skulle smälta bort under dagen, men så blev det inte. Ännu ligger snön kvar på taken och inte heller är trottoarerna fria från knölig snö och is.
  Ang. läkarbesöken så tycker jag ändå att det är bra att de håller koll på dig. Hellre en gång öfr ofta än en gång för lite.

  Gilla

  • Det har smält en del men det tar nog några dagar, kanske mer, innan det är dags för lågskor igen.
   Ja, jag tycker självklart också att det är bra. Men när både jag och läkaren är undrande till varför vi ska träffas så känns det som om tiden kunde ha använts bättre. I alla fall för hans del. Men jag hade inget bättre för mig.

   Gilla

 4. Ja ikke sant, været kommer og går og snøen om våren… er det noe som er sikkert så er det at den går igjen veldig raskt. Det frisker opp med litt snø på våren, den tar med seg mye pollen ned fra trærne. Nå er det bare å glede seg til helga!

  Gilla

  • Det kommer säkert något mer bakslag. Det hör liksom till den här perioden. Nysnön tar inte bara med sig pollen utan när den smälter drar den med sig den gamla snön så att den försvinner snabbare. Ganska bra med lite ny snö alltså 😀
   Ja, det verkar bli riktigt skönt vårväder ett tag nu 😀

   Gilla

 5. Fästingfritt och just nu även myggfritt – men onödigt mycket snö!
  Bättre med en extra koll än att du ”glöms bort” – skönt att allt verkar OK!
  Kram

  Gilla

  • Du ser, det finns massor av fördelar 😀 Men jag skulle också helst vara utan snön nu även om jag är både inställd och förberedd på mer längre fram.
   Ja, visst är det så. Men när både jag och läkaren sitter där och är lika frågande båda två, då kunde nog åtminstone hans tid användas bättre. Men jag fick samma bra besked som alltid och det känns alltid bra 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Inga fästingar!! Ännu en anledning att flytta norröver. 😉

  Jag är som du – har inget emot aprilväder och bakslag. Det hör liksom till och jag har inte bråttom. . .
  Väderrapporten säger att vi nu ska få 10 grader och kanske mer, i flera dagar framöver. Så kanske kommer våren på riktigt nu.

  Gilla

  • Nej, det är bra att acceptera att vädret blir som det blir och sedan får man göra det bästa av det. Det är inte alltid det fungerar för alla och det har jag förståelse för men för oss, som inte har några direkta måsten, går det bra att anpassa oss efter förutsättningarna.
   Här väntas riktig mycket sol och ett antal plusgrader också så nu ska vi njuta 😀

   Gillad av 1 person

 7. Men oj!! Har ni fått vinter igen? Här är faktiskt sol och 10 grader varmt, äntligen börjar häckar grönska. Men vinden är kall.
  Skönt ändå att du får höra att du är deras piggaste patient, men såklart ledsamt om andra mår dåligt.
  Kram

  Gilla

  • Ja, den kom och tog över några dagar men nu är det våren som ser ut att vinna. Vi ska få massor av sol och en hel del plusgrader den närmaste tiden så det ser lovande ut 😀
   Jag är glad för att jag inte har hamnat i gruppen som mår sämre och jag är medveten om att min resa har gått otroligt bra. Jag önskar att alla kunde få uppleva samma förbättring.
   Kram

   Gilla

 8. Tyvärr är det nog en tidsfråga innan både fästingar och älgflugor når även norrut till er. Ju varmare klimatet blir ju längre norrut kryper de…dessvärre. Älgflugor är samerna oroliga över, för de förstör ju djurens skinn totalt. Jag har sett hur älgskinnen ser ut, de kan ha tusentals bett och fästingarna är ju inte roligare. Men nu pratar vi om något trevligare. Som att ni trots allt fått mycket längre dagar nu och då kommer ni snabbt ikapp oss längre söderut! Skönt att höra att du mår alla tiders, men självklart tråkigt att alla inte blir lika friska efter transplantation. Kramen

  Gilla

  • Ja, så är det nog tyvärr. Jag har läst i tidningen att fästingarna är här nu men jag har inte sett till någon. Och jag går ofta genom högt gräs och blomsterängar på sommaren. Älgflugor vill jag helst också slippa och förhoppningsvis kommer de inte hit under min livstid 😉
   Jag kollade i min väderapp och vi ligger ganska lika till vad gäller dagslängd. Ibland kan jag tycka att det nästan är för ljusa sommarnätter här. Det blir aldrig riktigt mörkt. Men det är tack och lov inget som påverkar mitt humör eller min sömn.
   Ibland tänker jag lite bittert att det är ju bra att någon del av mig mår bra 😉 Men det är inte så illa som det låter. Totalt sett tycker jag att jag mår ganska bra och har ett väldigt bra liv. Det är inte så illa att ha det så 😀
   Kram

   Gilla

 9. Här kryper jag runt i gräsmattan och plockar ogräs och du har fortfarande snö. Men det ser vackert ut när solen skiner.
  Fästingar har Eddie haft på sig sedan i februari. Han har ju bot för detta men de kryper runt i pälsen och de som tror sig kunna få sig ett mumsigt blogsug faller snabbt till golvet. Jag har sluppit ännu så länge i alla fall.
  Blir glad av att läsa att allt är bra och att de tycker att du är pigg. Men så är du ju duktig med din hälsa 🙂

  Trevlig lördag!

  Kram

  Gilla

  • Det finns snö kvar men nu smälter den allt snabbare i det sköna och soliga vårvädret 😀
   Det är nog mest hundarna som får fästingar men sista sommaren i Mjölby hade jag två som satt fast och flera som kröp på mig. Då hade jag ingen hund längre så jag fick för mig att fästingarna valde bort mig när hundarna var med och att jag fick duga när jag kom ensam 😉
   Min lever är den del av mig som mår bäst 😀 Men det är ändå den som ger mig så bra vård och koll på alla värden. Det är bara att tacka och ta emot 😀
   Tack detsamma!
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s