Väder, promenader och katter.

I lördags morse gick jag åt det här hållet och hade turen med mig vad gäller vädret. Det blev sämre senare.

I går var det det mest fantastiska väder man kan tänka sig den här tiden på året och jag vandrade iväg åt andra hållet. Om sanningen ska fram så blev det först en avbruten promenad före sju på morgonen, då jag var tvungen att vända hem efter ca 20 min för att hinna till toan. Men det gjorde inte så mycket. Jag fick på så sätt uppleva både en promenad i 6 minusgrader och full vintermundering och en senare promenad med 5 plusgrader, ingen vind och helt annan klädsel. Återigen en bild med både vår och vinter. Ni ser väl de gula små solarna i det torra gräset.

Idag var det dags för ett pass på katthemmet igen och när jag var klar där hade snövädret kommit. Ett blött, trist snöfall som inte lockade till promenader. Jag hade ingen lust att fota det men en söt kisse får vara med i stället. Det här är Mikkel, kallad räven, och honom vågar jag inte klappa än så länge. Jag får röra mig omkring honom utan problem men han är inte pigg på någon närkontakt. Det kommer kanske så småningom men jag tvingar mig inte på någon som inte vill. Men visst ser han ganska snäll ut med sin hjärtformade teckning vid nosen. Lite rädd ser han ut också och han bevakar mig väldigt noga. I samma rum finns Vilde, kallad Stålis (vet inte varför), som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Han har gått från otrygg och farlig till trygg och väldigt kelig. Jag lät Mikkel vara ifred och satte mig hos Vilde en stund i stället. Varje gång jag ägnade mig åt Vilde kom en liten svart katt farande och ville vara med. Hon strök sig både mot sin kattkompis och satte sig i mitt knä och båda katterna spann högt. Gissa om jag trivdes. Min volontärskompis ägnade sig också åt en hel del kattmys.

Snöfallet ska fortsätta i morgon också men trots att det snöar ganska ymnigt så blir det bara blött på gångvägar och andra hårda ytor. Det är ca en minusgrad och förmodligen blir det vitt överallt under natten. Jag har, som vanligt, bokat tid för däckbyte i slutet av april och det är nog bra. Här uppe protesterar inte polis eller andra myndigheter om däcken sitter på så länge utan det är snarare så att de uppmuntrar oss att göra så. Men jag hoppas på sol och vårvärme och ännu fler vårtecken.


14 comments

 1. Så härligt med fint promenadväder och jag ser att det finns små vårtecken hos er med.
  När det gäller djur så är det helt rätt att inte tvinga sig på dem utan de får avgöra var ribban ligger och när det är dags. Katter är ju personligheter, det vet jag av egen erfarenhet.

  Kram och god måndagskväll!

  Gilla

  • Ja, det var sköna dagar men nu är det inte alls lika fint. Men visst finns det en del vårtecken 😀
   När det gäller djur eller barn tränger jag mig aldrig på. Om de vill närma sig så är de välkomna men det ska vara på deras initiativ.
   Kram och detsamma.

   Gilla

 2. Nu när det blev det här snövädret så var det nog klokt att vänta med däckbytet. Jag har ju redan bytt, men jag tänker inte använda bilen innan snön har töat bort. Om det snöar hela natten som det gör just nu så hoppas jag att många låter bilen stå i morgon.

  Gilla

 3. Men vilken lustig nosteckning kisse hade, den gör liksom hela nosen större på något vis. Han ser ….skeptisk ut! Nu ser jag på dina foton att du befinner dig i en annan växtzon än jag, vi har inga isar kvar alls. Men snö har vi också fått inatt och idag, tack o lov smälter det undan för nu har nästan alla bytt till sommardäck. Kramen

  Gilla

  • Ja, han är jättesöt med sin fina nos 😀 Som om han har doppat ner den i något gott och kletigt. Han var beredd på antingen flykt eller attack, vet inte vilket, men jag ville inte testa.
   Jag befinner mig en del mil längre norrut så att isen ligger kvar är nog bara som det ska vara. Här har nog de flesta vinterdäcken kvar eftersom det alltid kommer snö ganska sent.
   Kram

   Gilla

 4. Oj så många solar du har hos dig. Nu ska du se att snö och slask försvinner fort som tusan. Vi skulle också fått slaskväder men det stannade nog kvar hos dig. Här har varit lagom vårväder idag. Kallt om nätterna men det är bara bra så våren stannar länge. Vad häftigt med istapparna som bildats på grenen
  Sötaste hjärtekatten, jag håller med dig lika bra att ta det i kattens takt. Du har ju funnit andra vänner som gärna vill gosa med dig.
  Kramar

  Gilla

  • Haha, ja i gräset och på himlen 😀 Nu har det snöat i två dagar men solen tittade fram för en stund sedan och i morgon hoppas jag på en skön och solig promenad. Istapparna bildades av att det skvätte upp vatten från en forsande bäck. Det var fint och kul att se 😀 Han är så söt men inte tillräckligt trygg för att vilja vara nära…ännu. Det kommer nog och det finns gott om myskatter som jag kan få mysa med.
   Kram

   Gilla

 5. Härliga bilder från dina promenader – och så mysigt att få kela med katterna! Han ser lite avvaktande ut … men förhoppningsvis går det över.
  Gula solar i fjolårsgräset blir man glad av 🙂
  Här är det en blå himmel och solsken, men fortfarande minusgrader … som snart övergår till plus hoppas jag 🙂
  Ha en bra tisdag!
  Kram

  Gilla

  • Tack Anki! Det är verkligen en stor glädje att få komma och träffa alla fina katter 😀 Nu har jag sett många katter gå från rädda till trygga och jag tror nog att Mikkel också ska nå dit.
   Tussilago lyser upp rejält där de tittar upp i allt det brungråa 😀
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s