Omväxlande

Det här såg jag utanför mitt fönster när jag drog upp rullgardinen i morse.

Lite senare sken solen…men bara en kort stund. Plötsligt kom en snöby och strax efter det såg jag hur det regnade. Minusgraderna blev till plusgrader och på eftermiddagen kom solen igen. Aprilväder i slutet av mars alltså men jag hade is i magen och väntade tills solen kom. Det blev en väldigt skön promenad i dag också och mössan fick ligga kvar i väskan, bredvid kameran, hela vägen.

När jag och min lillasyster delade hus hittade vi en fin liten stuga i norra Småland som vi hyrde två somrar i rad. Första gången fyra dagar och sommaren därpå en vecka. När min syster frågade om jag har lust att hyra en stuga där igen i sommar tvekade jag inte en sekund. Klart jag vill det och nu är den bokad. Inte samma stuga men en som ligger nästan lika nära sjön och även den här har en egen liten strand. Veckan före midsommar vill jag sitta på den här gräsmattan och ha lika fint väder som på bilden. Kanske hinner inte min syster bli vaccinerad innan vi ska träffas där men jag är i alla fall skyddad och vi behöver ju inte vara precis på varandra. Men en som jag hoppas komma riktigt nära är min systers hund Roddy. Det ska bli otroligt kul att komma dit och återuppleva gamla minnen samtidigt som vi skapar nya.


16 comments

 1. Så fint det ser ut och det kommer säkert att bli hur bra som helst. Det måste kännas väldigt trevligt att ha något planerat inför sommaren för numera är vi inte bortskämda med något större nöjes- och sällskapsliv.

  Kram och god måndagskväll!

  Gilla

  • Vi känner ju väl till platsen men ska bo en liten bit ifrån den stuga vi har hyrt förr. Om bara vädret är skapligt så kommer vi få en härlig vecka 😀 Och, precis som du skriver, vi är inte bortskämda med sällskapsliv eller resor och det gör det extra kul.
   Kram

   Gilla

 2. Aftonrodnad vacker natt, morgonrodnad slask i hatt! Det verkar stämma bra! Vilken härlig Smålandsvy! Ni kommer att få en toppenvecka! Det är så kul när man hittar något ställe där man verkligen trivs och gärna återvänder till. Jag har ett par sådana smultronställen. Mattila i norra Värmland och Malingsbo-Kloten här i Bergslagen. Jag ska hyra samma lägenhet till ungarna som de hade när de kom hit i somras, men förhoppningsvis något tidigare, kanske redan i maj. Då kan vi umgås utomhus och de har sitt eget hushåll, OCH jag får träffa Noelle…Nu har vi båda något att se fram emot, så härligt positivt
  Kramen

  Gilla

  • Det stämde väldigt bra men sedan kom ju solen också och den värmde skönt 😀 Den här stugan är nog t o m snäppet trevligare än den vi har hyrt tidigare. Nu hoppas vi bara att vi får skapligt väder under den vistelsen.
   Jag håller alla tummar för att ni ska kunna samlas och ha några underbara dagar redan i maj. Kanske mår du bättre bara av tanken på vad som väntar. Så är det i alla fall för mig 😀
   Kram

   Gilla

 3. Verkar jättetrevligt. Och roligt att ha något att se fram emot. Jag ska också träffa mina syskon i sommar… om nu alla har hunnit få sprutorna. Jag blir glad bara av att tänka på det.

  Gilla

  • Ja, vi har trivts bra där förut. Visserligen i en annan stuga men den här ser minst lika fin ut. Ja, visst behöver vi något att se fram mot och jag hoppas att du ska kunna träffa dina syskon. Det är härligt att ha roliga planer att se fram mot 😀

   Gilla

 4. Underbart! Vilket bra förslag av din syster. Spännande och trevligt att ha härligheter att se fram emot. Jag hoppas och tror att ni kommer ha minst lika fint väder som på bilden. Det kommer att bli många nospussar den veckan 🙂

  Kram

  Gilla

  • Det ska bli så himla kul och jag hoppas att vädret blir fantastiskt…eller i alla fall skapligt 😀 Roddy är inte så mycket för att pussas men jag kan pussa honom på nosen och hoppas att han accepterar det 😉 Men gosa ska vi i alla fall.

   Gilla

 5. Jag minns era somrar där vid sjön – härligt att ha något att se fram emot! En annan stuga bara, men miljön ser underbar ut med sjön nära!
  Fina bilder från din horisont också, men på ett annat sätt 🙂
  Ha det gott!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det var härligt och jag tänker ofta på hur Nalle försökte jaga bort änderna vid ett flertal tillfällen 😀 Den stuga vi ska hyra nu ligger bara någon minuts promenad närmare campingen och jag tror att den är minst lika fin. Jag vet inte om jag kommer förbi Norrköping före eller efter den veckan men jag hör av mig i god tid och hör efter om du har möjlighet att gå en gemensam promenad 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Så roligt att komma iväg lite grann och se något nytt och få träffa syrran. Jag önskar att jag också kom bort någonstans för att få lite nya intryck. Det är så tråkigt

  Gilla

 7. Jättefina bilder! Bilden på stugan såg också härlig ut. Så roligt att hyra en stuga ihop och även få träffa Roddy! Härligt att ha något att se fram emot. Jag har inga planer alls för sommaren. Jag har bestämt mig för att jag vill vara vaccinerad innan jag åker iväg lite längre.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Det är jättekul att ha något att längta till och jag ser verkligen fram mot det 😀 Jag hade också funderat lite mer om jag inte hade varit vaccinerad. Jag är fortfarande försiktig men det känns lite lättare att ta beslut om att resa lite.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s