Hit men inte längre

Vårskorna må sitta på men det betyder inte att våren har nått överallt. Nu är vi inne i vårvintern och det är den period då man måste välja mellan vårkänsla och dubbskor. Jag väljer vårkänslan och lågskor. Men då är det klokt att inte ge sig ut på stigar som den här. Det syns inte ens att det är en stig men den finns där under snön. Förmodligen är snön så hårt packad att den skulle hålla för mig men med stor risk för halkolyckor. Jag väljer att vänta tills snön har smält bort och tills jag kan gå på stigarna med den vackra utsikten mot fjällvärlden. Det här var en återvändsgränd så jag vände tillbaka och gick på de vinterunderhållna gångvägarna i stället. Det blev ändå en väldigt skön promenad en tidig lördagsmorgon då jag nästan var helt ensam ute.

Jag såg i ett tidigare inlägg att jag hittade den första tussilagon den 6:e april förra året. Det borde alltså bara vara någon vecka kvar tills jag kan börja spana efter sådana vårtecken. Nu längtar jag efter våren och känner att den fina vintern gärna kan få dra sig tillbaka helt. Tänk att det är lite drygt två år sedan jag flyttade tillbaka hit till Jämtland. Som alltid när man tänker tillbaka undrar man vart tiden tog vägen. Men det har hänt mycket under de två åren så egentligen borde jag inte vara så förundrad. Som ni redan vet ångrar jag mig inte ett dugg men jag är väldigt glad för de år jag fick tillsammans med min ”sysbo” i Mjölby. Den tiden hjälpte mig väldigt mycket på min väg mot ett nytt liv.

Ännu en gång har jag fått höra av min psykolog att jag, eller rättare sagt min problematik, är både spännande och bra för hans utveckling. Det kanske inte är det som är huvudsyftet men det gör mig ändå glad. Så länge han är villig att söka nya vägar och även ta hjälp av andra så är jag nöjd. Jag ställer gärna upp på allt medan vi letar oss fram till något bra. Om det sedan kan leda till att psykologen, med hjälp av de här erfarenheterna, kan hjälpa andra så är det också bra.


12 comments

 1. Mer snö på din bild än som finns kvar i hela Stockholm, vi har en liten snöhög kvar ute på gatan, men den är täckt av grus och smälter långsamt. Idag lämnade jag vinterjackan hemma och tog på mig vårjackan för första gången, ca +10 idag. Bra att psykologen är intresserad och är beredd att prova nya saker.

  Gilla

  • Ja, det lär ta ett tag innan snön här har smält undan helt. Det kan dessutom mycket väl bli påfyllning men kanske blir det bara regn. Min vinterjacka åkte av häromdagen men kom fram igen i morse 😀 Det är nog lika bra att låta båda hänga framme ett tag.
   Psykologen ser mig nog lite som ett forskningsobjekt och jag är gärna försöksperson.

   Gillad av 1 person

 2. Att halka och falla känns väldigt onödigt så det är nog klokt att hålla sig till säkrare underlag.
  Tänk att du har bott där redan i två år. Jag kommer så väl ihåg när ni skulle flytta.
  Så bra med en engagerad psykolog som faktiskt inser att ni båda kan lära något av detta. Det finns säkert psykologer som hade följt gängse metoder men din verkar uppskatta att bli utmanad.

  Kram och god lördag!

  Gilla

  • Ja, det är bäst att undvika att halka så det var nog ett klokt beslut 😀
   Det känns underligt att det är så länge sedan jag lämnade Mjölby men tiden har ju en vana att gå fort.
   Psykologen vet att jag också tycker att det är spännande och att jag gillar att han tänker flexibelt. Det kanske är därför han är så öppen med att han tänker så. Vi får väl se vart det tar vägen 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 3. Jag kan inte låta bli att le när jag läser att din psykolog är ivrig över att ta sig an just dig och din problematik. Förstår hans entusiasm, men det kanske hade varit bättre med en mer erfaren som hade varit med om din problematik förut, vad vet jag. Men viljan saknas ju inte, och den betyder nog mycket. Ibland blir jag lite sugen att testa att prata med en psykolog, jag har ju inte haft så höga tankar för deras yrkesroll utan upplevt dem ganska flummiga.Det kanske också ska ses som en brist hos mig själv, jag borde ju ha lärt mig att allt inte är svart eller vitt… Kramen

  Gilla

  • Jag ler också, både inombords och utanpå 😀 Jag har tydligen en viss benägenhet att bjuda på lite ovanliga diagnoser och tillstånd. Leversjukdomen var också spännande och ovanlig enligt flera läkare. Jag har också funderat på om det kanske vore bättre med en erfaren psykolog men min psykolog har faktiskt jobbat inom psykiatrin och stött på dissociation där. Men då har det ingått i någon diagnos, typ dissociativ personlighetsstörning eller PTSD. Jag är väldigt glad för att jag inte har en diagnos utan ”bara” det här symptomet. Det räcker och blir över att handskas med det. Det finns inte jättemycket forskning eller klara behandlingsvägar så jag är glad att jag fick en psykolog som engagerar sig så mycket. Både han och jag lär oss längs vägen som förhoppningsvis leder till något bra.
   Jag tycker att du ska höra av dig till din vårdcentral, eller hälsocentral om det heter så där du bor, och ställa dig i kö för att träffa en psykolog. Du kan ju mycket väl ha turen att få träffa en som du känner förtroende för och kanske kan du få hjälp att må lite bättre.
   Kram

   Gilla

 4. Ja våren är verkligen på intåg. Tänk att det gått två år sen du flyttade till Jämtland.
  Hoppas att du och psykologen kommer fram till något bra och som du känner hjälper.
  Kram

  Gilla

 5. Jag har också tagit morgonpromenader den hrä helgen.Fått vandra skönt ensam… de enda få människorna som jhar varit ute har haft hund med sig. Har inte ens försökt att gå på stigar i skogen utan har hållit mig på snöfria gångbanor. sista skidturen den här vintern är nog avklarad. Ävern om det finns snö och skidspår ett tag framöver så täcker det nog för min del nu. Jag är en lagom skidentusiast.
  Någon tussilago har jag inte sett än, inte heller någon annan vårblomma. Om några veckor kan jag nog hänga tvätten utomhus, och då känns det riktigt som vär. Men än är det för mycket nöö att komma fram till tvättlinorna…

  Gilla

  • Just på helger brukar jag komma ut ganska tidigt eftersom det ibland kan vara ganska skönt att få vara nästan ensam ute. Men om jag möter någon då så blir det ett glatt leende och ett ”hej” och det är också trevligt.
   Våren verkar göra ett litet uppehåll men vi får hoppas på att den snart har hämtat styrka till en riktig comeback 😀

   Gilla

 6. Jobbig årstid att vara mitt emellan vinter och vår, både då det gäller kläder och skor. Men när det väl sätter fart hos dig så brukar det gå undan med våren. Jag hittade en remsa med snö när jag var ute och gick med Eddie igår, jag var bara tvungen att göra några snöbollar som jag kastade iväg.
  Bra att din psykolog inte ger upp, du får snart börja ta betalt av honom 🙂

  Kramar

  Gilla

  • Ja, det är lite trist att vara begränsad i var jag kan gå men promenaderna är sköna i alla fall. Snart kan jag ta mig fram på mina favoritstigar igen 😀 Precis som du skriver så brukar det kunna gå undan när våren har bestämt sig för att komma. Men det kan komma snö många gånger innan det är klart och då är det bara att gilla läget. Eddie skulle säkert uppskatta alla snöbollar som skulle kunna kastas här.
   Hahaha, ja kanske det vore en idé. Ersättning för att jag är en försökskanin 😀 Men jag betalar inte så mycket. Det ingår i högkostnadsskyddet och den gränsen kommer jag alltid snabbt upp till.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s