Lågskor och tunnare jacka

Redan i morse, när jag gav mig av in till sjukhuset för min andra coronaspruta, var det sex plusgrader och jag bestämde mig för att det var dags för lågskor och en tunnare jacka. Jag planerade att ta en promenad efter sjukhusbesöket så jag stoppade ner både mössa och tunna fingervantar i väskan. De behövdes inte. Det är fortfarande isigt på en del kortare vägavsnitt och där hasade jag mig fram med mina sommarsulor men jag lyckades ta mig fram dit jag ville utan att halka omkull.

Men innan jag går vidare vill jag berätta att jag dag för dag går mot att bli mitt gamla jag igen. Glädjen är nästan helt tillbaka och jag har fått hjälp att hitta knep för att mota undan känslan av att vara ledsen. Egentligen var det dissociationen jag skulle försöka mota bort men det funkar inte alls än så länge. Men genom det som kallas ”medveten närvaro” lyckas jag ganska bra med att hålla kvar glädjen. Den är otroligt mycket välkommen tillbaka.

Jag var en kvart för tidig till mottagningen där vaccineringen skulle ske. Men det spelade ingen roll och jag var nästan helt ensam. Det var samma procedur som förra gången förutom att det nu fanns två sköterskor i den sal där vi skulle vila en stund efter att ha fått sprutan. De frågade om vi som satt utspridda där mådde bra och om vi kände av någon biverkan av sprutan. Jag kände ingenting men jag satt i alla fall kvar den kvart som jag hade blivit ombedd att vänta. Jag är glad för att jag inte behöver använda munskydd i min vardag men kanske vänjer man sig efter ett tag. Men det här munskyddet åkte raskt av när jag kom ut.

Det smälter och töar bra om dagarna nu men än så länge är det ett vinterlandskap här.

Något litet vårtecken kan jag i alla fall se men just de här brukar vakna till liv väldigt tidigt på året.

Nu, när dagen börjar gå mot mörker, känner jag att armen har blivit lite öm och enligt vad jag har hört är det ett bra tecken. Det tyder på att vaccinet börjar verka och att immunsystemet reagerar. Jag hoppas att produktionen av antikroppar sätter rejäl fart.


21 comments

  • Jag såg en demonstration på tv om hur munskydden ska användas och jag gjorde som de visade. Jag tog av mig glasögonen, satte munskyddet på plats långt upp på näsan och var noga med att trycka till metalltråden över näsa och kinder. Det fungerade bra och ingen utandningsluft tog sig upp till glasögonen.
   Det känns väldigt skönt att nu vara fullvaccinerad. Men jag fortsätter att vara försiktig i alla fall.

   Gillad av 1 person

 1. Så skönt det måste vara att vara fullvaccinerad nu. Tyvärr går ju inte vaccinationen som på räls så det är bara att vänta och se. Riktigt roligt dessutom att höra att du börjar känna glädjen igen så fortsätt nu på den inslagna vägen.
  Jag har vant mig vid att ha munskydd och klämmer man till metallskenan är det inga problem när man har slasögon.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Ja, jag känner mig privilegierad och försöker låta bli att känna att jag går före i kön. Eftersom det inte går som det var tänkt med vaccinationerna är jag väldigt glad för att jag har den här förmånen. Men just nu är glädjens återkomst det absolut bästa 😀
   Det var inga problem att få munskyddet att sluta tätt under glasögonen men det var ändå väldigt skönt att kunna slänga det när jag gick därifrån.
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Jag var också i stan idag för att göra min tandoperation. Visst hade ni bart och vår i stan och precis som du så tog jag på vårskorna och tunnare jacka. Jag åkte ju bil med brorsan så jag hade inte många steg att gå. Nu sitter jag här och försöker få i mig lite soppa bland stygn i munnen och öm i hakan. Här är det snö kvar överallt men luften är varm och det blåser inte så lite vår känns det som

  Gilla

 3. Så skönt! Både med tunnare kläder och med vaccinationen. Tunnare kläder hade jag också idag men jag väntar fortfarande på att det ska bli min tur att vaccineras. Vi får se hur det lir med AZ – vaccin… lite oroväckande är det allt med de allvarliga biverkningarna. Men om det blir det som jag erbjuds så kommer jag att lita på att forskningen har sagt att det är säkert.

  Gilla

  • Ja, det är skönt att slippa vinterkläderna och att nu vara fullvaccinerad 😀
   Det är fruktansvärt trist att vaccinen inte kommer som det var utlovat och hemskt att människor dör i väntan på dem. Jag skulle inte heller ha tvekat om jag blev erbjuden det vaccinet men jag förstår att det finns en rädsla.

   Gilla

 4. Det merkes at våren kommer dag for dag. I går var det 15 varmegrader i skygge da jeg kom hjem fra jobb. Det er herlig å kunne gå i tynne sko og ikke ullgenser under tykk jakke. Vi går en herlig tid i møte nå framover. Så bra at du har funnet igjen noe av gleden så du kan fryde deg over våren og alle de små tingene som gjør at vi har en god dag. Det er mye sant i det at man kan ”lage seg en bra dag”. Nå er det snart helg igjen og så er det påske, så nå er det bare å nyte. Håper sola har fått med seg at jeg har fri fra jobben hele påsken, slik at den innfinner seg.

  Gilla

  • Oj, så varmt har vi inte haft men i dag ska det bli ca 7 plusgrader. Kanske kan det stiga till 8 😀 Visst har vi mycket att se fram mot när våren gör framsteg men det blir nog några bakslag innan våren helt har vunnit. Jag är superglad för att kunna känna glädje igen. Den var som tur är inte borta så många veckor. Nu har jag hjälp av det knep jag lärde mig men snart behövs inte den hjälpen och jag blir mitt vanliga glada jag igen 😀
   Jag håller tummarna för att solen ska fatta att det är i påsk den ska värma riktigt skönt hos dig 😀

   Gilla

 5. Jag verkar ha kommit på rätt metod när det gäller glasögon och munskydd – har inga problem med imma. Får nog ta och lära upp de andra runtomkring mig som också har glasögon och pratar om den där imman. 😉

  Gläds med dig och din återfunna glädje.

  Gilla

  • Det är inte så svårt att få till munskyddet på rätt sätt och, förutom att det hindrar imma på glasögonen, sitter munskyddet kvar där det ska sitta om man är noga med att trycka till metalltråden ordentligt.
   Tack Barbro. Det är en stor lättnad att kunna vara lika glad som förut igen 😀

   Gilla

 6. Såå härligt att läsa att glädjen åter börjat infinna sig i ditt medvetande – och bra att du är färdigvaccinerad!
  Våren kommer så sakteliga även till dig – ljuset är tillbaka, vårdagjämningen passerad och snart kommer vårvärmen!
  En härlig tid, om än lite jobbig för många med pollenallergier.
  Ha det gott!
  Kram

  Gilla

  • Tack Anki! Det är superhärligt att vara mig själv igen. Nu är jag tillbaka som jag var när jag först kom till psykologen och det är kanske en framgång 😀 Men vi fortsätter att försöka lösa det andra problemet också. Det är en lättnadens glädje och en stor förmån att ha fått båda vaccindoserna. Jag önskar att alla skulle kunna få den förmånen snart så att vi alla kan återgå till ett lite mer normalt liv. Jag kommer att fortsätta vara försiktig fortsättningsvis även om jag själv troligtvis är skyddad.
   Våren gör små framsteg även här och nu är jag redo för den. Om en månad har jag förhoppningsvis lyckats se och höra storspoven och då är våren här på riktigt 😀 Vi kan vara glada för att vi slipper pollenallergier och att vi kan gå ut i naturen och bara njuta.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Härligt att läsa att du återfått din glädje. Den var nog inte så långt borta. Nu ser jag vad långt hår du fått. Det växer i en rasande fart.
  Grattis till din andra spruta, skönt att ha det gjort. Lite öm i armen blev jag också, andra sprutan var det snabbt övergående för min del. De där munskydden hade jag gärna velat vara utan på jobbet, det kliar och jag nyser. Jag ska inte beklaga mig egentligen eftersom jag slippa använda det hela tiden.
  Jag hade 12 plusgrader hos mig idag trotts att solen inte var framme, ljuvligt skönt. Jag behåller vinterskruden ett tag till, våren ska svettas in 🙂

  Kram

  Gilla

  • Tack Lotta! Det är ännu härligare att känna att den är tillbaka 😀 Jag var inte jätteorolig men det var så klart inte roligt att vara mer ledsen än glad. Haha, håret har väl inte den allra roligaste frisyren just nu men jag ger inte upp än. Jag ska låta det bli så långt att jag kan ha en hästsvans innan jag klipper av det igen 😀
   Vad skönt för oss båda att vi är helt vaccinerade. Jag blev också lite öm i armen men mer än så har det inte blivit. Nu hoppas jag bara att mitt immunsystem ska klara av att bilda antikroppar. Men så är det säkert. Munskydden är ett nödvändigt ont för många nu och jag är väldigt glad att jag inte behöver använda dem. Du får visst beklaga dig för det är jobbigt att ha munskyddet på.
   Härligt med sådan värme som du har. Men här ska inte våren svettas in utan nu ska jag njuta av att vara lite lättare klädd. Jag ska inte ropa hej än. Det blir säkert bakslag med både snö och kyla och då kommer vinterjackan fram igen.
   Kram

   Gilla

 8. Vad skönt att du börjar hitta tillbaka till ditt glada jag! Det glädjer mig.
  Jätteskönt också att du är vaccinerad. Munskydd är lite jobbigt, man blir så varm och glasögonen immar igen.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är skönt att jag nu känner mig som mig själv igen 😀 Jag tillhör nu den knappa halvmiljonen svenskar som är fullvaccinerade. Det känns märkligt men väldigt skönt. Jag är glad för att jag slipper ha munskydd i vanliga fall.
   Kram

   Gilla

 9. Hej sötnos! Tänk idag på min bloggrunda har jag sett flera kompisar med munskydd på en o samma gång än jag gjort under hela pandemin tidigare! Jag tycker det är vettigt att använda dessa, de kan ju liksom inte bli sämre…man ska ju fortfarande hålla avstånd, men eftersom man kan vara smittad innan man har symptom så är det bra att använda dessa när man är inomhus…Jag använde skydd när jag var inne i stan senast, fast inte hos veterinären, däremot på Systemet! Så skönt att du är klar nu! Då kan du andas ut….även om kanske inte skillnaden känns så stor. Själv vet jag varken ut eller in, Astra Zenecas vaccin ska återupptas till +65 trots att jag har haft blodpropp och har ett täppt kranskärl och äter maxdos blodförtunnande…Tänker bara så här att om jag skulle få en propp finns det inte något mer läkarna kan göra…Men livet är ett lotteri, jag väljer att inte oroa mig för mycket.-
  Kramen

  Gilla

  • Haha, tack 😀 Jag har använt munskydd totalt tre gånger under pandemin. Båda gångerna jag har fått vaccination och i dag på mammografin. Tack och lov att jag inte behöver munskydd oftare än så. Jag är aldrig nära någon annan och jag beställer mat med hemkörning så jag tar inga risker. Så kommer jag fortsätta göra ett tag till även om jag bör vara skyddad snart. Om din läkare säger att Astra Zenecas vaccin är ofarligt för din del så får vi verkligen hoppas att det är så. Jag skulle inte ha tvekat men om jag hade haft din problematik hade jag också funderat en del. Knepigt och svårt att inte kunskapen är större än den är så att man kan få ett säkert svar.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s