Takdropp

Det droppade från taket och tack vare solen var det fem plusgrader enligt termometern på balkongen. Men på norrsidan var det sju minusgrader så det är nog den temperaturen som gäller. Synd att jag inte kan komma ut på min balkong och sitta där en stund. Kanske det går att öppna dörren i april om solen fortsätter att visa sig om dagarna. När ni som bor långt söderut hittar vårtecken, som t ex snödroppar, är jag helt nöjd med att se några droppar som faller från istappar.

Veckan har varit omtumlande och reaktionerna har förvånat mig en del. Det blir något för psykologen att bita i i morgon och från att det kändes som om jag aldrig ville gå dit igen, tycker jag nu att det ska bli spännande att höra vad han säger om det här. Jag har gjort min uppgift men jag vet att det inte blev optimalt. Slutet förvånar säkert psykologen också. För inget kan väl vara värre än ett dödsbud? Jo, enligt mig kan det vara så. Men det märks inga känslor i det jag skrev för dem lyckades hjärnan blockera totalt.

Promenaderna gör mig inte glad längre. Så fort jag kom ut genom dörren i dag kände jag mig ledsen och så har det varit varje promenad nu. Det är precis som om det är då någon känsla vågar sig fram och i stället för den vanliga glädjen känner jag mig ledsen. Förstår inte varför men det finns säkert en bra förklaring. Jag vill gärna ha tillbaka den glädje som promenader under de här förutsättningarna brukade ge mig. När jag kommer hem stoppas känslorna undan igen. Visst är det märkligt?

I fredags ringde min kontaktsköterska för att berätta att jag ingår i fas 2 gälllande covid -19 och att jag skulle få ett brev om det samt ett intyg att visa vid behov. Ingen har tidigare kunnat svara på frågan om ifall jag tillhör en riskgrupp men bättre sent än aldrig. Nu är det bara att vänta på vaccinleveranser och sedan kan jag boka tid. Hos mig finns det ingen som helst tvekan om att ta sprutan (eller sprutorna). Möjligen känner jag lite tveksamhet till om jag verkligen behöver komma före andra mer utsatta grupper. Jag kan ju välja att hålla mig undan och det är inte alla som har den möjligheten. Men självklart tackar jag ja och är glad för att jag har den här förmånen.

Jag beställer nästan alltid min mat med hemleverans numera och när jag såg att Ica Maxi kunde leverera veganska semlor är det klart att jag beställde sådana. De ser inte alls lika goda ut som ”vanliga” semlor men bullarna och mandelmassan var väldigt goda och havregrädden helt ok. Jag brukade alltid ta bort den mesta kogrädden på den tiden jag inte var vegan så det är inte konstigt att jag skrapade bort det mesta av den här varianten också. Men det lilla gräddlager jag lät vara kvar smakade bra tillsammans med allt det andra.


18 comments

 1. Jag hoppas verkligen att du återfår glädjen över promenaderna för att vara ute i naturen gör gott för kropp och själ. Hoppas att det kommande psykologbesöket blir givande på många plan.
  I morse kunde jag se påskliljorna sticka upp men nu snöar det igen. Det känns nästan onödigt eftersom det ska bli plusgrader i morgon. Tö och slask direkt alltså. Så bra att det fanns veganska fastlagsbullar. Det får inte vara för mycket grädde men inte för lite heller så det är ju enklare att ta bort lite om man inte vill ha så mycket. Får se om det blir en bulle för vår del i morgon…
  Så skönt att veta vad som gäller kring vaccinationen för det har ju hattats hit och dit kring det.

  Kram och god kväll!

  Gillad av 1 person

  • Ja, det hoppas jag också och jag tror att det blir så igen. Psykologen blev lite konfunderad och funderar på hur vi ska gå vidare.
   Härligt med påskliljor men det där snöandet kunde ju låta bli att komma i det här läget.
   Enligt min son finns det veganska semlor nästan i alla butiker nu och det är ju en bra utveckling 😀 Jag hoppas att ni fick varsin bulle i skolan.
   Jag är inte orolig för att själv drabbas av covid -19 eftersom jag håller mig undan platser med mycket folk. Men visst känns det bra att veta att jag snart kan bli vaccinerad, även om jag är fullt medveten om att det inte är fritt fram sedan.
   Kram och detsamma!

   Gillad av 1 person

 2. Då tillhör vi samma vaccingrupp, eftersom jag är över 65. Jag tycker lite synd om dem över 70 som nu ska tävla om vaccinationstid med fem årskullar till, men för min egen del är jag glad.
  Det ser fint ut på isen. Måste nog ta en längre promanad där i morgon förmiddag… tror det blir för kallt för skidåkning. Min termometer visar skuggtemperaturer.

  Gillad av 1 person

  • Ja, vi hamnade visst i samma grupp 🙂 Det är klart att man gärna tar den erbjudna vaccineringen men jag tror att det finns de som behöver den mer än jag.
   Det var kallt, ca -20, när jag gick iväg i morse så du kanske väntade lite längre in på dagen med ispromenaden. Men då kanske du fick snö på dig i stället.

   Gillad av 1 person

 3. Så nydelig det høres ut med drypping fra taket og varmegrader. Her har det blitt mildere, holdt seg rundt 8-10 kuldegrader i dag og det har snødd. Litt dumt for skøyteaktiviteten, men da er det bare å ta fram skiene igjen.

  Gillad av 1 person

 4. Mycket intressant med psykologbesöken, men det är ju din privata sfär. När det gäller vaccin så ställer jag mig sist i kön, har haft covid och klarat mig bra. Du tillhör dock dom som borde placeras så långt fram i kön som bara möjligt är med tanke på din historik, hoppas att du hamnar långt fram om inte först.

  Gillad av 1 person

  • Ja, det är intressanta besök och idag blev han lite förbryllad. Tänk att jag är så problematisk 😉
   Det är nog bra att du i alla fall ställer dig i kön men enligt nya studier har du säkert ett skydd som räcker gott och väl tills du får vaccinet. Jag känner inte att jag har jättebråttom men det är klart att jag gärna tar sprutan när jag får möjlighet.

   Gillad av 2 personer

 5. Det är många graders skillnad hos dig, jag föredrar din plussida. Synd att du har snö på din balkong, kan tänka mig att där är skönt när solen tittar fram. Mamma berättade att hon haft -21 inatt. Jag hade endast -10 på ön. Det var lite kyligt inne när jag steg upp idag, men jag hade det varmt och skönt under täcket. Några vedträn i spisen så är det snart varmt igen.
  Även om du inte känner glädje så är det mycket bra att du tar dig ut för promenad, det är annars lätt att låta bli. Vi vet ju både du och jag att de där promenaderna gör gott oavsett. Hoppas dit besök hos psykologen går bra.
  Jag som förut älskat semlor fråga inte efter det längre. Vet inte varför, det bara hände, suget försvann. Hoppas bara det gäller semlor för tänk om jag skulle tappa sugen för kladdkaka eller chokladboll. Det hade varit illa!

  Kram

  Gillad av 1 person

  • Jag gillar båda sidorna med en fin mix av plus och minus 😀 Så fort det går att öppna balkongdörren så att jag kan klämma mig ut så ska jag fixa till en lite sittplats åt mig där ute. Vårvintersolen är den allra bästa 😀 Ni har haft kallare än vi några dagar men i morse var det -20 när jag gick ut. Men nu tror jag att det långsamt ska gå åt det mildare hållet. Underbart att tända en brasa och känna den sköna värmen på morgonen.
   Jag går ut och går varje dag och hoppas på att glädjen ska hitta tillbaka. Till sist gör den säkert det för jag tror att mitt rätta jag hittar fram igen så småningom. Psykologen blev lite förbryllad och ska nu konsultera en kollega innan vi fortsätter. Jag är nog inte så lätt att hantera och följer inte riktigt protokollet 😉
   Jag längtar inte heller efter semlor men när jag såg att de fanns så ville jag smaka. Men några fler blir det nog inte. Hemska tanke att du skulle tappa sugen för kladdkaka eller chokladboll. Det är nog inte möjligt 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Det gör mig ont att din glädje för promenaderna är borta … men jag hoppas det snart vänder.
  Spännande med dina samtal med psykologen och med uppgifterna du får … blir intressant att läsa vad han tyckte om din lösning på den senaste.
  Klart att alla som är transplanterade tillhör en riskgrupp som absolut bör vaccineras så fort som möjligt!
  Just det ja … idag blir det semlor!
  Önskar dig en bra dag!
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Tack för omtanken Anki och jag vill gärna tro att det här är övergående. Min rätta personlighet borde ta överhanden och ge mig glädjen tillbaka.
   Psykologen tyckte att jag hade skrivit väldigt bra men insåg snart att det inte var riktigt rätt väg att gå. Nu funderar han och ska konsultera en kollega och sedan får vi se hur vi ska fortsätta.
   Det har inte varit helt klart tidigare att levertransplanterade ingår i någon riskgrupp men nu har de tydligen bestämt att det är så. Jag känner mig inte särskilt utsatt men det är klart att jag gärna tar emot vaccinet.
   Hoppas semlorna smakade bra 😀
   Tack och detsamma!
   Kram

   Gillad av 2 personer

 7. Oj, jag har ingen aning om vad du går igenom med kuratorn/psykologen men det sätter onekligen igång reaktioner hos dig. Att det kommer fram negativa känslor är kanske inte så konstigt men märkligare att det sker då du normalt sett mår som bäst, dvs. utomhus. Sorg och saknad måste det ju vara som på något vis kommer till ytan. När ska du till honom nästa gång, hoppas det inte dröjer för länge ifall du har det riktigt jobbigt.
  Varmaste kramar från pörtet, även här har vi tinat upp, idag bara minus två grader, så skönt så mössan flög i luften!

  Gillad av 1 person

  • Det är nog bra att det händer saker och det är ju det som är meningen. Men allt sammantaget fick psykologen att bli tveksam om fortsättningen och nu ska han konsultera en kollega och sedan höra av sig. Jag var hos honom i dag och ska förmodligen dit nästa vecka igen. Det rör sig bl a om en pågående situation och det är svårare att komma tillrätta med.
   Skönt att du fick lite varmare om öronen. Nu kanske vi kan hoppas på en skön vårvinter snart 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. Det var tråkigt att höra att du inte blir glad över dina promenader. Nånting måste det vara som gör att den ledsamma känslan kommer fram? Förra året när jag hade mina hemska migränanfall ofta fick jag en obehagskänsla av mitt sovrum. Jag gick nästan och väntade på ett nytt anfall så jag skulle få tillbringa ett eller två dygn helt utslagen i min säng. Tack och lov gick det över. Det kommer säkert att gå över med att du känner dig ledsen när du ska gå ut.
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Det kan vara så att min hjärna nu associerar promenader med att jag är ledsen och då fortsätter det att bli så. Ungefär som för dig med migränen och känslorna för att gå in i ditt sovrum. Förhoppningsvis går det över även för mig men resten av problematiken verkar vara svårare att lösa.
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s