Nu vågar jag mig ut på isen

När det finns ledkryss och en gångväg över isen, då vågar jag. Helst skulle jag ha velat se en traktor där först men något slags fordon har åkt här och gjort skidspår och det får duga. Jag har dessutom sett många människor vandra här redan innan Årevistelsen.

Jag skjutsade min svägerska till tåget igår morse och passade därefter på att ställa bilen på Frösösidan och gå på isen mot Badhusparken. Inte en människa syntes till denna tidiga lördagmorgon men när jag kom till fast land igen mötte jag några få personer.

Från det här hållet skyltas det med att man kommer till Vinterparken men andra sidan av skylten talar om att bl a Medvinden går där (den upplogade väg som går förbi utanför mitt bostadsområde och ibland även mot kalkbrottet vid Marieby). Ännu syns inga spår av Medvinden men i vinterparken är nu borgen, isbanor, snurrkälken, grillplats och en del annat på plats.

Det är fritt fram att leka och klättra i borgen och senare på dagen, när det var invigning av parken, var det betydligt större trängsel här. Kanske inte så bra men jag hoppas att folk tänkte sig för.

På tillbakavägen gick jag gångbron över sjön och jag var glad för att ryggen inte protesterade alltför mycket efter den relativt korta promenaden.

När jag kom till Älgen hade belysningarna nyss släckts men den ser ganska ståtlig ut i alla fall.

Min son hade sett fram mot flera inlägg från Åre och han var nog lite besviken när det bara blev två, i hans tycke lite korta, inlägg. Han hade planerat att vara där med oss men avstod pga pandemin. Jag hoppas att han blir lite kompenserad av de här välbekanta vyerna.


16 comments

 1. Så vackra bilder du bjuder på även i dag! Bilden in mot bebyggelsen är alldeles fantastisk! Även här har vi isar som bär nu så vi såg en hel del som åkte skridskor i dag. Väldigt kul för vintersport är vi in te bortskämda med i Skåne.

  Kram och god söndagskväll!

  Gilla

  • Tack så mycket! Fina motiv ger fina bilder 😀
   Som jag minns det var det ofta snö när vi bodde i Halmstad och det är ju inte väldigt långt norrut från dig räknat. Men man minns ofta det man vill minnas och kanske är både mitt minne och de mer snörika vintrarna söderut lite förskönade i min hjärna. Det är i alla fall kul att ni kan ägna er åt diverse vinteraktiviteter 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Det är synd att de inte kan ploga upp skridskobanan. De är så att all den snö som kom gjorde att isen inte kunde frysa till ordentligt och det blev s.k. dubbelis. Inte för att jag skulle ha åkt skridskor (gav bort mina för ett par år sedan) men för alla andra som åker, så är det lite tråkigt. För övrigt är det fint ordnat för alla som vill njuta av vintern.

  Gilla

  • Ja, jag läste att det är dubbelis men jag trodde att den kyla, som var innan snön kom, skulle utgöra en bra grundis. Jag åker inte heller skridskor men jag skulle gärna promenera längs Medvinden. Men visst är det bra att det ordnas en del möjligheter till aktiviteter 😀

   Gilla

 3. Fantastiskt fina bilder! Det är ett otroligt vackert vinterlandskap hos dig. Så vackert blir det aldrig i södra Sverige.
  Kram

  Gilla

 4. Jag beklagade mig i dagens blogginlägg om oplogad sjöis. Man kunde åka spark, promenera och åka skidor. Nu finns bara enstaka skoterspår som sicksackar sig överallt och man sjunker ner en bra bit om man ger sig på att promenera. Vinterpark är ju en höjdare för både unga och gamla.
  Din morgonbilder är så fina, tagna då jag ännu sussar gott. Kramen

  Gilla

  • Här är inte heller isen plogad förutom just inne i vinterparken. Men något slags fordon har gjort skidspår och dessutom så brett så att vi fotgängare också får plats 😀 På de lokala nyheterna berättades det att inte bara är vinterparken som bjuder på aktiviteter och trevligheter. Även Stortorget görs nu i ordning med backar för både snowboard, skidor och pulkor. Ett skidspår runt torget ska också finnas. Kul att det fixas och satsas lite.
   Tack Paula! Morgonstund har guld i mun…
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s