Veckan i Åre

Jag fick iväg ett inlägg från förra helgen i Åre men eftersom jag bara hade med mig en liten extradator, med ett antal år på nacken, blev det problem. Den gick helt enkelt inte att ladda och då tyckte jag att det var bäst att använda den batteritid som fanns till att hänga med lite i era bloggar och vänta med att skriva egna inlägg tills jag kom hem.

Vädret i Åre var mestadels fantastiskt. Lite kallt men ändå skönt med väldigt lite vind och oftast soligt. Någon snöby virvlade förbi ibland men fjällvädret kan vara ombytligt och snart var det sol igen. Lite värre var det med uppvärmningen inomhus. Där är det bara golvvärme och den är otroligt seg. När vi kom dit var det drygt 26 grader i ena sovrummet och nästan 22 grader i det andra. Ingen av oss ville sova i det varmaste rummet så vi använde samma rum till att börja med. Vi satte ner värmen i det varma sovrummet på lägsta nivå och tre dagar senare blev det äntligen lagom temperatur där. Men den lilla justering vi hade gjort i det sovrum vi sov i resulterade i att morgontemperaturen resten av veckan låg på lite drygt 16 grader. I storstugan var det också lite upp och ner men inte värre än att vi kunde lösa det med extra tröjor och täcken. Men det var småsaker som inte påverkade veckan särskilt mycket.

Vi promenerade två gånger om dagen, vilade, åt god mat, pratade och hade kul ihop. De sista dagarna hade tyvärr min ländrygg pajat så då fick min svägerska (M) gå ut på egen hand medan jag stannade kvar på värmedynan. Lite trist men det är inte mycket man kan göra när det blir så. Jag skötte i alla fall min styrketräning och under den timme det tog mådde jag mycket bättre. Då är det lätt att hålla träningen igång.

Det blir en bildsammanfattning av tiden efter första inlägget. Någon kanske kommer ihåg att jag har skrivit om att kabinbanan skulle läggas ner och rivas men som ni ser är den fortfarande kvar. Planen är fortfarande att den ska rivas men det är inte riktigt klart när. Jag läser på hemsidan att den är i drift även i vinter och tar ett litet antal passagerare per tur. Vi visste inte att det var möjligt att åka med den men vi hade nog ändå valt bort det alternativet om vi hade vetat det. Vi höll oss på avstånd från alla andra och inte en enda butik fick besök av oss. Bergbanan var stängd och det är nog bra.

Nu är det lördag igen och i morse skjutsade jag M till tåget. Jag passade på att promenera lite över isen men det inlägget kommer senare.


12 comments

 1. Det är verkligen jättefint i Åre! Vilken mysig vecka ni verkar ha haft. Trist med din rygg så jag hoppas det känns bättre nu.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är en fin och mysig by som bara växer och växer. Den växer lite väl mycket men så är det när efterfrågan på boende ökar. Jag skulle inte vilja bo där men vi hade en jättemysig vecka.
   Tack, ryggen är bättre och i morse kunde jag gå en liten promenad D
   Kram

   Gilla

  • Det var verkligen mycket snö och när det inte snöröjs på vägar och gångbanor är det fullt upp med att lasta snövallarna på lastbilar för bortforsling. Även om ni inte har lika mycket snö så har ni, av vad jag har sett, en ordentlig vinter i Stockholm också. Hoppas det håller i sig ett tag 😀

   Gillad av 1 person

  • Det är kul att komma hemifrån ett tag men allra bäst var det att få sällskap av en person som jag kan vara mig själv med 😀 Nu hoppas jag att min andelsvecka blir såld till nästa säsong men blir den inte det åker vi dit igen.

   Gilla

 2. Nu håller Eddie och jag tummarna för att din rygg frisknar till fort som bara den. Vad härligt att läsa att ni haft det bra. Vilka fina foton, Åre är så vackert. Den med traktorn var häftig. Det varma sovrummet hade passat mig bra 🙂
  Önskar dig en trevlig söndag!

  Kram

  Gilla

  • Tack för alla hållna tummar. Skulle vara kul att se hur Eddie håller sina 😀
   Vi hade en superfin och jättetrevlig vecka och visst är Åre vackert. Jag vinkade till Semlan och tänkte på dig när vi åkte hem 😀 Värmen var inte skön utan mest tryckande, lite som bastukänsla, i det ena sovrummet. Det kändes lite svårt att andas där men det löste sig på annat sätt.
   Tack och detsamma till dig!
   Kram

   Gilla

 3. Hej, nu har jag stillestånd i hjärnan, vad heter den häftiga sporten därute på isen. Är det något med kite? Svävar man iväg en bit eller hur funkar det? Ser roligt ut! Miljön med de gamla husen, kyrkan allt är så vackert o inlindat i vit bomull.
  Så skönt att allt funkade även om värmen kunde varit jämnare inomhus. Jag mätte igår att jag har 15 grader på mitt kalla golv, då är det inte lätt att hitta tillräckligt varma tofflor. Fryser fötterna fryser resten också. Då får jag önska dig välkommen hem även om du redan hunnit vara hemma några dagar. Kram

  Gilla

  • Hahaha, då är vi två med stillestånd för jag kan absolut inte komma på vad den sporten heter. Men kite kan säkert ingå i namnet. Nu googlade jag och jag tror att det kan kallas både snowkiting och kite skiing. Du hade så rätt 😀 De som höll på med det på Åresjön fick fart med hjälp av drakarna och seglade omkring på skidorna.
   Åre har mycket vackert att erbjuda och kyrkan passar så bra in i den vintriga miljön.
   15 grader är inte mycket och jag skulle nog ha både tjocksockor och tofflor. Inte skönt att frysa om fötterna och min högra fot måste jag absolut hålla varm för att inte hela benet ska ge mig stora värkproblem. Jag går alltid omkring med en toffel på höger fot. Men nästan aldrig på den vänstra 😀
   Tack! Det är alltid skönt att komma hem, även om man har trivts borta.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s