Åre – något lugnare än vanligt

Jag och min svägerska kom hit igår vid fyratiden på eftermiddagen och det kändes riktigt roligt att återigen komma in i lägenheten. Inne i Holiday clubs reception var det mycket lugnare än det brukar vara. Det brukar samlas massor av folk i restaurangen och i sofforna vid den stora brasan men den här gången kunde jag gå rakt fram till disken och genom plexiglaset be om att få checka in. Sedan körde vi bort till ”mitt” andelshus” och lastade in all den redan inköpta maten och övrig packning. Efter middagen ville vi gå ut en runda och vi bestämde oss för att gå genom centrum och en bit till. Åre centrum är nämligen inte stort och passeras ganska fort.

Mitt emot järnvägsstationen var det jul i en slags stengrotta. Ganska trevligt men kanske lite uttjatat tema sista dagarna i januari. Runt torget var det svårt att undvika folk men vi gjorde så gott vi kunde och jag märkte hur jag höll andan och vände bort ansiktet flera gånger när det inte gick att gira bort från de vi mötte. Men det var ingen stor trängsel ändå och jag kunde inte se att det var överfullt inne i de restauranger vi passerade.

Vi tog det lugnt i morse och väntade tills det hade ljusnat innan vi tog dagens första promenad. Den här vyn från lägenheten är i år mer begränsad än vi någonsin har sett tidigare. Mycket snö har resulterat i höga snövallar och parkeringen utanför fönstret är helt dold. Det gör absolut ingenting och ännu bättre är det att insynen är nästan obefintlig.

Efter en period med temperaturer ner mot -27 grader kändes det varmt och skönt att gå ut i bara 7 minusgrader och nästan ingen vind. Vi gick en runda bakom sjukhuset och upp till Hotell Tott och där vände vi neråt och efter en dryg timme var vi tillbaka.

Vi varvar idrott på tv med egna aktiviteter och det blev en promenad till lite senare. En skön tillvaro utan stress och krav men med mycket trivsel. Det är inte lika vackert med rimfrosttäckta träd här jämfört med hur det ser ut hemma men å andra sidan så är vi mitt i fjällvärlden.


18 comments

  • Det är precis så avkopplande som det låter 😀
   Ja, det är en vattenrutschbana som börjar och slutar inne i Holiday clubs badavdelning. På utsidan finns även en pool som man når genom en passage inifrån. Man kan alltså simma direkt ut dit. Jag har inte heller provat vattenrutschbanor och jag är inte direkt sugen på att göra det. Men den här brukar vara välanvänd.

   Gilla

 1. Underbart! Då är ni på plats. Det låter väldigt avkopplande. Lite skillnad där på temperaturen, för mig är det kallt oavsett, men du är ju van vid att kvicksilvret sjunker. Nästa helg ska vi får -15 grader här sägs det. Vi får väl se hur det blir med det. Helgen har varit fantastisk här, perfekt på många sätt.
  Fortsätt njut, för det gör jag av dina fina foton.

  Kram

  Gilla

  • Ja, nu är vi här och det är jätteroligt att ha sällskap. Det är avkoppande på alla sätt utom för rösten. Jag är redan lite hes av allt pratande 😀
   Jag tycker att jag har klarat kylan väldigt bra men det är en väldig lättnad när det plötsligt blir ca 20 grader varmare.
   Härligt att din helg har varit så fin. Hoppas det fortsätter så 😀
   Kram

   Gilla

 2. Det låter som trevliga men också avkopplande dagar. Så bra att du fick sällskap med dig också. Det vore ju nästan konstigt om där var lika mycket folk som vanligt tänker jag. Men vinter det har ni verkligen 😀

  Kram och njut av veckan!

  Gilla

  • Det är precis så det är. Vi känner varandra och är bekväma med att vara oss själva. Då blir det oftast bra 😀
   Det är tydligen fler svenska turister här än vanligt men det känns inte lika trångt som det brukar vara. Jag tror att de flesta följer restriktionerna så gott de kan. Vintern kan vi inte klaga på 😀
   Kram

   Gilla

 3. Åh vilka härliga bilder och mysig utsikt från lägenheten! Så härligt att komma iväg och få lite miljöombyte och sällskap. Jag blir riktigt avundsjuk.
  Kram

  Gilla

  • Det är kul att vara här och det är mysigt och härligt. Men jag hoppas ändå att det är sista gången vi kommer hit och att min andel blir såld. Men visst är det en skön känsla att få både sällskap och miljöombyte 😀
   Kram

   Gilla

 4. Det låter förfärligt med -27 men, det känns inte lika kallt uppe i fjällen, tack o lov. Men ensiffriga köldgrader räcker mer än väl, Så fin utsikten är från fönstret över skidbacken! Och jag tror ni inte lider av att det är lugnare än vanligt? Mer utrymme är ju bara positivt. Här i byn har vi ovanligt mycket folk, inte bara uppe i stugbyn utan även vandrarhemmet är knökfullt. Att gå o handla efter tre är inte att tänka på,. Man har fått ploga upp flera parkeringar i backen då platserna tog slut. För ortens överlevnad bra men men…hur ska det bli när sportloven börjar!
  Njut och ha det skönt, trevlig helg däruppe och kram från pörtet

  Gilla

  • Det är lite väl kallt med -27 men när det inte är någon vind är det ändå ganska ok. I Åre har vi inte haft så kallt men det har varierat mellan -7 och -20. Det är trevligt att sitta inne i lägenheten och se ut över backarna. Man kan ju inte vara ute hela tiden själva och då är det bra med fin utsikt över andra som rör på sig 😀 Vi led absolut inte av att det var färre människor än vanligt men vi var inte direkt ensamma ute. I alla fall inte i de mer centrala delarna av byn.
   Jag hoppas att turister och lokalbefolkning kan samsas bra om utrymmet även hos dig. Man får vara glad för turistnäringens skull om det kommer många men det gäller att de sköter sig.
   Nu är jag hemma igen och min svägerska sitter på tåget på väg hem. Det har varit en väldigt trevlig vecka 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s