Ny diskmaskin

För några veckor sedan ville inte min diskmaskin diska längre. Den visade olika felmeddelanden och jag tänkte att det kanske var ett problem som var lätt att åtgärda. Men jag har lagt bruksanvisningarna till alla vitvaror på ett väldigt bra ställe som inte ens jag själv hittar. Jag har letat precis överallt…känns det som. Men förmodligen kommer de fram när de inte behövs längre. Jag handdiskade några dagar i förhoppningen att jag skulle hitta bruksanvisningen och kanske kunna fixa problemet. Men till sist gav jag upp och satte mig vid datorn för att klicka hem en ny diskmaskin. Jag hade lite tur eftersom det var i sista stund innan mellandagsrean slutade (i mitten av januari). Drygt 3000 kr billigare än några dagar senare var den maskin jag beställde. Men i stället kostade det ca 1300 kr att få den hemlevererad och installerad samt att de tog med sig den gamla.

I dag levererades min nya diskmaskin av två trevliga och serviceinriktade män. Den man som skötte installationen var inflyttad från Rumänien så vi samtalade alla tre på engelska. Installatören var så glad för att han kanske kan åka och hälsa på sina föräldrar i Rumänien om någon månad. Han har precis återhämtat sig från covid 19 och såg mycket fram mot den resan. Men han och hans familj har bott här på Frösön i två år och trivs bra, förutom att de tycker att vintern är för lång. Den andra mannen är infödd jämte och bor också på Frösön. Vi var alla tre överens om att Frösön är ”very beautiful”.

Det var ett riktigt slitgöra att bära båda maskinerna, få loss den gamla och sätta dit den nya. Jag konstaterade att det var värt pengarna och inte alls särskilt dyrt i förhållande till arbetsinsatsen. Hela tiden var det dessutom bara glada miner. När de var klara tog de med sig allt emballage och skräp och for vidare mot Åre. De beräknar vara klara med arbetsdagen vid ca 20.00 i kväll.

Någon promenad blev det inte i dag eftersom jag var tvungen att vänta på leveransen. Efteråt hade promenadlusten försvunnit men jag tar med bilderna från gårdagens promenad i strålande solsken i stället. Jag gick ut en liten bit på sjön för att se efter om det fanns några gångbara skoterspår men det var bara spår efter människofötter och skidor och spåren var inte tillräckligt hårda för att det skulle bli en skön promenad. Jag tog några bilder och vände sedan tillbaka upp till fast mark.

Hur diskmaskinen fungerar och hur bra den diskar får jag kanske veta i morgon. Jag vill fylla maskinen först och egentligen är det ju ingen brådska.


19 comments

 1. Grattis till din nya diskmaskin som jag hoppas ska göra ett gott jobb. Så skönt att det fixade allt för vissa saker kan man helt enkelt inte göra själv. Numera hittar man många bruksanvisningar på nätet men någon sådan behöver du inte längre.

  Dina vinterbilder är så magiskt vackra och jag inser hur tråkig den skånska vintern är.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Tack! Den gamla hade minst 10 år på nacken så det var kanske inte konstigt att den inte ville diska mer. Jag tar för givet att det ska fungera nu men det upptäcker jag snart.
   Det har varit en fantastisk vinter i januari men så här fint är det inte alltid. Det är bara att njuta medan det varar 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Åh så fina bilder!
  Har man vant sig vid diskmaskin vill man inte gärna vara utan. Det är smidigt också när de tar med sig den gamla och allt emballage så man slipper det jobbet.
  Kram

  Gilla

  • Tack!
   Vissa arbetsställningar tar ganska hårt på min kropp och dit hör att diska. Det går bra om jag diskar ofta och lite men det underlättar att ha en diskmaskin. Det var väldigt skönt att slippa ta hand om allt skräp efteråt 😀
   Kram

   Gilla

 3. Jag skulle så gårna vilja ha diskmaskin, men den fanns inte i mitt kök när jag flyttade in. Och så har jag länge funderat på att göra om köket och i den vevan sätta in en diskmaskin. Men jag drar mig för kostnaden… så än har ingenting hänt.

  Gilla

  • När jag flyttade från Optand och bodde tillfälligt i en lägenhet, innan vi hittade vårt hus, köpte jag en bänkdiskmaskin. Har man plats på bänken och kan koppla vattenslangen till kranen och låta spillvattenslangen gå ner i vasken så är det en ok lösning. Det får plats ganska mycket i en sådan. När jag inte behövde den längre fick yngsta dottern och hennes fästman (numera man) ta över den. Kanske kan det vara en lösning för dig. Det blir i alla fall billigare än att göra om köket.

   Gilla

 4. Hoppas att din nya diskmaskin blir till belåtenhet. Alltid skönt att få hjälp med installationer när det gäller vatten och el. Nu ska du se att du hittar bruksanvisningen. Vilken service att få allt på plats och bort med det gamla, det är värt slantarna.
  Vilka fantastiska bilder. Vilken himmel. Solen har tittar fram hos mig också idag, det gillas. Ska bli sol här hela veckan ut sägs det. Snön som skulle komma inatt har blivit till droppar istället. Så vi får se hur det blir med solen i morgon.

  Kram

  Gilla

  • Jag har precis satt igång den för första gången och den låter bra så här långt 😀 Vatten och el är områden som jag inte skulle ge mig på själv och det känns bra att kunniga personer tog hand om det.
   Det har varit så vackert nästan hela januari och jag hoppas att det fortsätter. Lite moln gör inte så mycket bara det vita i träden får vara kvar och det inte blåser mycket. Jag hoppas att solen skiner på dig hela veckan och ännu längre 😀
   Kram

   Gilla

 5. Fantastiska vinterbilder med solsken, blå himmel och snö!
  Så bra att du nu har en ny diskmaskin – grattis till den! Vi har inte haft någon de senaste 22 åren, men det är ju vårt val 🙂
  Önskar dig en fin torsdag! Här snöar det … suck!
  Kram

  Gilla

  • Tack, den här härliga vintern bara fortsätter och fortsätter 😀
   Jag blev lat efter den första diskmaskinen och så länge vi var fem personer i familjen sparade maskinen mig en hel del värk. Nu skulle det inte vara ett oöverstigligt bekymmer att diska för hand men, som sagt, jag har blivit lat. Jag tycker dessutom att maskinerna diskar te- och kaffekoppar bättre än jag gör för hand. De brukar bli lite gula efter ett tag.
   Tack Anki och detsamma till dig! Hoppas att ni inte får väldigt mycket snö men jag har förstått att risken finns att det blir en del.
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Makalöst ljuvliga vinterfoton, en äkta renhetskänsla infinner sig och jag förstår dem som bor där snön blir grå och smutsig och töar bort efter ett par dagar som tycker den vita varan är helt onödig.
  Diskmaskin har jag aldrig ägt. fattar du, aldrig! Jag har däremot en dotter som med tre barn inte hade klarat sig utan så jag har ju varit med…och sköljt, fyllt på, startat, plockat upp, plockat undan i skåpen osv. och tycker det tar minst lika lång tid som att diska för hand. Handdiskande är för mig ganska avkopplande och filosofiskt, men, i ärlighetens namn har jag svårt att komma till skott. När jag väl rivit ner allt jag behövt till matlagningen, kockat färdigt och ätit, då får faktiskt disken stå. Och det förstår jag att du kanske helst slipper. Själv är jag van och bryr mig inte så mycket. Hoppas nya maskinen blir till belåtenhet
  Kramen

  Gilla

  • Tack! Det syns en del gula spår efter hundar och kanske andra djur men i övrigt är det väldigt rent, vitt och vackert.
   Jag tror att det är en vanesak och att man lätt blir beroende av att ha en diskmaskin. Det var en nödvändighet när vi var fem i familjen men nu är jag bara lat. Lite kan jag skylla på att jag får ont av att stå i den arbetsställningen som krävs när man diskar men mest är det nog lathet. Nu har jag diskat en gång och det funkade bra 😀
   Kram

   Gilla

 7. Att ha en ny diskmaskin är ju lite lycka det också. Jag har en hel del att pyssla med ute men idag är det 27 grader kallt så jag håller mig inne. Är det inte snöskottnng så är det kyla. Vintern är hemsk.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s