Vinter och snö

De soliga dagarna har tagit semester men det är ändå fint ute och promenaderna är sköna. Vintern har däremot inte tagit semester. Nu lär den stanna ett tag och jag hoppas att den inte ger upp innan det är dags för våren att göra entré. Men jag vill gärna ha en fin vårvinter också. Någon gång ser man små spår av solen, särskilt vid soluppgången, och då känns det genast lite roligare. Det är synd om rådjuren som har djup snö att gräva undan innan de hittar något ätbart. Men de gnager en del på buskarnas grenar också har jag sett och någon eller några snälla människor lägger ut mat vid en foderstation där jag brukar gå. Vad rådjuren bjuds på där vet jag inte men det händer att jag ser dem stå där och mumsa i sig av något. När jag kom gåendes flyttade de på sig en liten bit men sedan stannade de och tittade på mig tills jag vandrade vidare. Kanske vågade de gå tillbaka till maten efter en stund.

De här bilderna tog jag en morgon när solen lyckades bryta igenom molntäcket lite grann.

I dag bestämde min svägerska sig för att komma hit och följa med till Åre nästa vecka. Hon frågade så klart mig om jag tycker att det är ok och jag blir bara glad om hon kommer. Vi har båda varit försiktiga med kontakter och nu har jag beställt den mat vi ska ha med hemleverans. Det är roligt att ha något att se fram mot. Det blir promenader åt alla håll och förhoppningsvis blir vädret skapligt. Men jag hoppas att det blir sista gången vi kan bo i lägenheten. Jag vill ju helst att andelen ska bli såld till nästa säsong.


18 comments

 1. Vilka underbara bilder och så vackert du har det. Så fina rådjuren är och man kan riktigt se hur de tittar på dig. Så roligt att din svägerska kan följa med dig till Åre. Med tanke på att ni båda varit försiktiga så är det säkert inga problem. Sedan kan jag förstå att det ska bli skönt när din andel är såld men just nu är det nog inte det lättaste att sälja…

  Kram och god kväll!

  Gillad av 1 person

  • Tack Znogge! Det tar liksom aldrig slut och om man, som jag, gillar vinter så är januari i år en fantastisk månad 😀 Jag stöter på rådjuren lite då och då men det är inte alltid de stannar och låter mig ta en bild.
   Det blir mycket roligare att ha sällskap i Åre. Hade jag åkt på egen hand hade jag nog tröttnat efter några dagar. Åre är inte en stor ort och man går ganska snabbt alla promenadrundor som finns där. Jag kan bara hoppas på att min andel blir såld innan nästa säsong men jag vet att det är svårt att hitta köpare.
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Ja, nu har rådjuren det svårt. Såg igår en bild som dottern hade tagit ( rådjuren brukar äta upp hennes odlingar, så dottern är måttligt förtjust i dem), där rädjuren knappt kunde ta sig fram i den djupa snön. Det är bra att en del får hjälp med maten i alla fall.
  Så trevligt att du får med svägerskan till Åre en vecka. Det blir säkert jättebra.

  Gillad av 1 person

  • Jag tror att många villaägare är rätt trötta på att rådjuren mumsar i sig av det som finns i trädgårdarna. Vi, som inte har det bekymret, kan gilla att se dem och tycka att de är ett fint inslag. Det är säkert jobbigt för dem med den djupa snön men det är i alla fall ingen skare längst ner.
   Nu känns det roligt att åka till Åre. Vi brukar ha kul ihop 😀

   Gillad av 1 person

 3. Väldigt vackert hos dig – och fint fångat med kameran. Fina bilder på rådjuren … de ser lite nyfikna ut 🙂
  Låter som ni förberett er bra inför en vecka i Åre … härligt!
  Ha det gott!
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Det börjar bli så många vinterbilder nu så jag blir glad när det hamnar ett rådjur eller fler i bilderna 😀 Vintern verkar fortsätta och jag fortsätter att njuta 😀
   Vi ska förhoppningsvis helt kunna undvika närkontakt med andra människor i Åre så det ska nog bli bra. Kul kommer vi i alla fall att ha 😀
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 2 personer

 4. Älskar rådjurens vita rumpor när de skuttar iväg. Finns säkert en bra anledning till färgsättningen, att skrämmas, eller kamoufleras. tycker ingetdera passar sådär direkt…
  Så trevligt att allt nu är bestämt inför din stugvecka och att du får trevligt sällskap.Då får vi snart njuta av vackra Åre-bilder också, fast vete katten om de slår dina hemmavyer!
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Det är fina från alla håll 😀 Jag hörde en gång att för att skrämma bort rådjur skulle man sätta upp något som liknar deras vita rumpor. Jag var barn då och nu kommer jag inte alls ihåg vad det skulle vara bra för. Förmodligen något slags revirtänk.
   Det blir nog en del Årebilder men ni har sett alla vyer därifrån förr. Men det har ni ju också gjort med omgivningarna här 😉
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Så fina bilder på rådjuren!
  Roligt att din svägerska kan följa med till Åre. Ni får säkert en fin vecka. Jag saknar väldigt mycket att kunna planera in något roligt att se fram emot.
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Jag tycker om att se dem men jag vet att många inte gillar att ha dem nära. De förstör i trädgårdar och sprider fästingar. Just fästingar är det ont om här men om de vill hit så kommer de kanske med rådjuren.
   På lördag åker vi och det ska bli jätteroligt. I år är det extra kul när man har något att se fram mot.
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. De är lite nyfikna också rådjuren, de vet nog att du inte är något hot. Mat är inte lätt, men som du skriver så mumsar de på bark och lite annat som de hittar.
  Så trevligt att din svägerska följer med till din andelslägenhet.. Är den inte såld till nästa år så kommer jag, men för din skull så håller jag tummarna att den blir det. Jag har lite planer nu inför sommaren. Jag återkommer när jag har det lite mera spikat. Hoppas du är hemma då så att vi kan ses. Det hade varit mycket trevligt.

  Kram

  Gillad av 1 person

  • Rådjuren här omkring är nog så vana vid människor att de nöjer sig med att bara gå iväg en bit. I det här fallet ville de säkert inte lämna maten heller.
   Min svägerska har varit med mig i Åre nästan alla år och det började när min man, hennes bror, levde. Hon avstod när jag bjöd in dig och andra och nu känner jag att hon och troligtvis även min son måste komma i första hand. Han hade tänkt komma i år men avstod pga restriktionerna. Så tyvärr kan jag inte erbjuda dig en plats nästa år även om jag har kvar andelen. Men jag blir jätteglad om du kommer förbi någon, eller några, andra gånger. Vilken årstid som helst är du välkommen att bo hos mig om jag är hemma. Det är jag för det mesta men om allt går som jag hoppas kommer jag och syrran att ge oss iväg norrut under några veckor i augusti. I övrigt kan jag anpassa mig efter om jag får besök 😀 Jag hoppas att vi ska kunna ses i sommar eller i höst 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Naturligtvis ska din son och svägerska komma i första hand, det har jag full förståelse för. Hoppas att pandemin ska lugna ner sig någon gång.
    Min dotter med familj (dotterns man är tvilling till Anna i Semlan) vi åker till Semlan V27 och då hade jag tänk besöka dig ifall du är hemma i slutet på den veckan. Sedan drar jag vidare till Umeå där jag ska plocka upp min kompis som ska åka med mig tillbaka till Karlskrona i V 28. Allt är inte spikat ännu men det blir dessa veckor iallafall som jag ska ut på vift. Skulle vara så trevligt att få se allt vackert du bjuder på med egna ögon.
    Ska bli så kul!

    Kram

    Gilla

   • Åååh, vad roligt om du kommer och hälsar på 😀 Jag vet inte hur du har tänkt göra men du ska veta att om du vill så skulle jag bli jätteglad om du stannar hos mig några dagar. Men det är inget jag förväntar mig så gör precis som du tycker blir bäst 😀 Naturligtvis vill jag väldigt gärna träffa Eddie också. Lika självklart är det att din familj också är välkommen om ni kommer förbi på väg någonstans. Jag bokar in den veckan och när du vet mer kan du bara ge mig de uppgifterna. Nu får vi se till att hålla alla tummar för att pandemin är under kontroll vid det laget och att vädret visar sig från sin bästa sida här uppe.
    Kram

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s