Fönstervägen fungerar också bra

Jag skrev ju om att min balkongdörr inte går att rubba en cm. Jag har försökt men gav snart upp. Men tanken på att frosta av frysen medan kylan höll i sig släppte inte och inte behöver man en dörr när det finns fönster. Jag har fyra kylväskor i olika storlekar och i dem plockade jag ner nästan alla frysvaror. Tillsammans med en av fryslådorna, täckt med en filt för att inga fåglar skulle bli frestade, ställde jag ut väskorna i snön och där stod de bra tills frysen var avfrostad och hade blivit tillräckligt kall igen. Jag funderade på om jag skulle ta på mig storstövlarna och försöka borsta bort snön från ljusslingorna och plocka bort dem. Men det är så många andra som fortfarande har kvar sina julbelysningar och det är nog inte bara jag som inte kommer åt att ta bort dem. De får vara kvar tills förutsättningarna blir bättre. Det är ju fortfarande fint när de lyser under snön.

Det är inte bara ljusslingorna som lyser fint. Solen, tillsammans med lite dimma i bakgrunden, lyser också upp.

Igår var det 17 minusgrader och ganska soligt men det drog lite och det behövs inte mycket vind för att det ska kännas rejält kallt. Jag höll mig mest inne i skogen. Jag vet inte hur det har gjorts eller vad som har tillverkat jättefina gångstigar i djupsnön men jag var tacksam att jag kunde vandra omkring utan ansträngning.

Värre var det med framkomligheten när jag kom ut ur skogen. Jag trodde att jag skulle kunna gå där jag brukar gå och njuta av sol och fina vyer. Men det syntes hur snön yrde lite och spåren var nästan igenblåsta. Då vände jag och höll mig på de fina upptrampade stigarna i skogen i stället.

I dag är det lika dimmigt ute som i mitt huvud så jag har ingen lust att gå ut. 19 minusgrader är dessutom lite på gränsen för vad som är skönt att vara ute i. En annan dag hade jag nog inte tvekat att gå ut i alla fall men ibland kan det vara skönt att ha något att skylla på.


16 comments

 1. Vilka toppenfina foton, solen som placerat sig på trädtoppen och de stora maffiga granarna. Frosta av frysen, ja,det är lämpligt att göra nu då det är rejäla minusgrader. Jag njuter av grannens alla ljusslingor jag ser från köksfönstret men min enda tog jag ner tjugondagen. Mest för att den är batteridriven och den började visa tydliga tecken på utmattning och då valde jag att inte byta batterier nu.
  Det är tråkigt att höra att du inte klarar att läsa eftersom du tidigare gillat det.Jag tappade ju också den förmågan men efter ett antal år så återkom den, och den är faktiskt viktigare än till exempel förmågan att lyssna på radio. Nu under corona-året kan jag faktiskt lyssna korta stunder, även om jag gärna byter kanal titt som tätt innan jag inser att jag mår bäst av att stänga av. Hur funkar sånt för dig, att se på tv och lyssna på radio?Må nu så gott du kan, och jag tycker att du verkligen tar för dig av allt omgivningen och naturen ger. Många varma kramar

  Gilla

  • Tack! Solen vilar lite i trädtopparna på sin väg västerut 😀
   Skönt att avfrostningen är gjord för den här gången. Det är egentligen ingen brådska med ljusslingorna men jag vill helst ha bort allt som har med jul att göra. Men det kanske får vänta tills marssolen har smält snön.
   Jag saknar verkligen att läsa men går det inte så är det bara att acceptera. Jag har sagt till psykologen att ett av mina mål är just att kunna foksera så bra så att jag kan läsa böcker. Vi får väl se hur det blir med det. Jag antar att du också har svårt att ”stanna kvar” när du lyssnar. Det är lika svårt med fokus för min del vare sig det gäller läsning, lyssning eller tv-tittning. Jag gillar dokumentärer men bara en väldigt liten del fastnar i min hjärna. Det blir en hel del mer lättsamma tv-program som inte kräver att jag är med i varje liten del.
   Tack Paula och jag säger detsamma till dig. Må så gott du kan 😀 Vi är nog båda bra på att ta för oss och njuta av naturen 😀
   Kram

   Gilla

 2. Bra initiativ där med avfrostning av frysen … tror jag ska göra det idag nu när det fortfarande är minusgrader 🙂
  Fantastiska vinterbilder … som vykort allihop! Låt du ljusslingorna sitta kvar tills snön försvinner – du kan ju släcka om du inte tycker de ska lysa längre. Här får ljusslingorna lysa lite till … det är så kolsvart utan några gatlyktor så det känns helt OK 🙂
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är bra att passa på när graderna är på rätt sida om nollan.
   Tack! Och nu har ju du också vykortsvackert med lite lagom mycket snö 😀
   Jag får nog inse att ljusslingorna sitter där de sitter och att de blir kvar tills det töar. Men, som du föreslår, jag kan ju släcka dem om det känns bättre. Jag tror att jag ska hålla lite koll på hur andra gör och rätta mig efter det 😀 Det är ju fint när de lyser och särskilt ute på landet där ingen annan belysning finns ute.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Ofta är det blåsigt här och då blir det isande kallt. De senaste dagarna har det varit rejäla minusgrader här, inte som hos dig, men det har inte känts lika kallt för det har varit sol och vindstilla.
  Dina bilder är som vanligt jättefina!
  Kram

  Gilla

  • Ja, blåsten gillar jag inte och särskilt inte om det samtidigt är riktigt kallt. Men som idag, när det är -20 och vindstilla, då är det skönt att gå ut om man bara ser till att vara varmt klädd.
   Tack så mycket!
   Kram

   Gilla

 4. Smart att passa på att frosta av frysen när det är så kallt ute. Självklar ska ljusslingan sitta kvar längre. Här är det många som har dem kvar in i februari men vår brukar sitta januari ut. Får se hur det blir i år.
  Så vintervackert det är hos dig men kallt, det har ni verkligen. Vi nöjer oss med nollgradigt.

  Kram

  Gilla

  • Det är skönt att ha det gjort och man vet ju inte hur resten av vintern blir. Men det ser ut som om kylan ska hålla i sig. Enligt SMHI ska det även komma massor av snö i veckan så ljusslingan lär få sitta kvar ett bra tag.
   Det är både kallt och vacker här. I dag var det -20 när jag var ute och promenerade men jag var varmt klädd från topp till tå så jag tyckte att det var skönt 😀
   Kram

   Gilla

 5. Bra beslut både med avfrostning av frys samt att behålla belysningen kvar. Det är ju så vackert när slingan lyser i snön. Så skönt när frysen är avfrostad. Jag tänker göra det i stugan nästa gång jag kommer upp. Där finns nog lite att mata komposten med också kan jag tänka mig. Korvbröd och sådant som blivit liggande. Bra att rensa.
  Vackert foto när solen skiner igenom grenarna, blir så underbart fint ljus.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det var nog i sista stund jag frostade av frysen för nu har det blivit en pulkabacke på min balkong. Det skulle nog gå att ställa ut maten ändå men det är skönt att det är gjort. Belysningen får vara kvar så länge balkongen är snötäckt och det kan dröja ändå in i maj 😀 I alla fall april.
   Jag har haft självafrostande frysar ganska många år tidigare men konstaterar nu att det är bra att inte ha en sådan. Man behöver städa ur frysen emellanåt och det är lätt hänt att alldeles för gamla matvaror gömmer sig någonstans långt in om man inte behöver ta ut allt någon gång.
   Tack! Det blev en ganska fin bild 🙂
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s