Snö – inga problem för mig

I alla fall nästan inga problem. Jag slipper röja undan snön och jag har bilen i ett varmgarage. Jag kan alltså bara titta på allt det vita och vara glad. Ett litet problem har jag dock. Jag får inte upp balkongdörren. Igår kväll öppnade jag dörren bara för att fösa unden den snö som hade kommit då och jag trodde att jag skulle kunna göra likadant i morse. Men då gick inte balkongdörren att rubba. Som ni ser har snön yrt in över balkongen, fastnat på de fönster som är åt det hållet och nivån på snön når nästan upp till fönstret i dörren. Det är egentligen inte ett stort problem men jag får nog finna mig i att julgirlangerna får vara kvar ganska länge där ute. Det blir även lite svårt att ställa ut den frysta maten när jag ska frosta av frysen. Men det finns ju fönster. Jag får väl klättra ut den vägen och röja undan lite snö eller så kan jag bara ställa ut fryskorgarna genom fönstret.

Halvnio skulle jag vara hos psykologen och strax efter halvåtta travade jag iväg. I normala fall tar den promenaden en halvtimme men i det här föret ville jag ha lite extra tid på mig. Jag stötte på en granne som med ett stort leende sa att nu är det lite flurigt väder. Tänk att jag fortfarande blir glad när jag hör ord som inte används söderut men som är väldigt vanliga här.

Jag hade kunnat vänta lite med att gå för precis där husen tar slut börjar den gångväg som brukar prioriteras när det gäller snöröjning. Det var inte helt nyplogat men mycket bättre än jag hade befarat.

Det var ett bra och givande besök hos psykologen och jag hade gjort min hemuppgift på ett sätt som verkade göra honom nöjd. Men det är väldigt svårt att beskriva vad och hur man känner och dessutom gradera i olika situationer. Graderingen hamnade högre upp på skalan ju längre in i samtalet vi kom. Men det får mig att tänka efter och någon ny insikt kommer till mig varje gång. Jag är väldigt nöjd med min psykolog. Han sitter där och ser väldigt intresserad ut och kan både skratta med mig och förstå när jag behöver ett seriöst svar. Jag känner mig sedd, bekräftad och värd att bli hjälpt.

När jag gick hem sprack molntäcket upp lite grann och solen tittade fram.

Det är fantastiskt skönt att komma hem och se att det inte ens finns en plogvall att ta bort. Jag tog några tag med piasavakvasten och det är mer än jag brukar behöva göra. Men det blåste rätt in här när snön föll i natt.

Snön smälte långsamt bort från fönsterrutorna.

Men det dröjer mycket längre innan balkongen blir tillgänglig

Läkarsamtalet igår gick också bra. Njurvärdet är lite högt och behöver hållas koll på men det är inte något jag oroar mig för. Det är troligtvis medicinerna som orsakar det och jag ligger alltid lite över riktvärdet sedan min njuroperation. I övrigt mår jag väldigt bra enligt proverna. Och det gör jag ju i verkligheten också.


18 comments

 1. Det var verkligen rejält med snö så jag kan förstå att det inte är helt lätt att ta sig ut på balkongen eller att ens öppna dörren. Men vintervackert det har ni verkligen. Hade vi haft sådana vintrar hade jag varit vänligt sinnad mot snö men här blir det ju bara tö och blask.

  Så skönt att det känns bra hos psykologen för rätt personer betyder mycket. Skönt att proverna var bra också.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Det kom mycket snö och dörren är helt omöjlig att öppna. Det får nog lysa från mitt balkongräcke tills det smälter i vår 😀 Men det spelar inte så stor roll utan nu ska jag njuta av härliga vinterdagar. Det ska bli sol och kallt flera dagar och då trivs jag 😀 Det är inte riktigt samma sak med en blaskig vinter så jag förstår att du inte är så förtjust i hur det är där hos dig.
   Jag är glatt överraskad över hur mycket jag uppskattar att prata med psykologen. Jag trodde att det skulle kännas mer obekvämt men jag sitter där och babblar på och det känns jättebra.
   Kram

   Gilla

 2. Skönt att det gick bra hos psykologen, en god relation är nog viktigt, känner man antipati för psykologen är det nog ganska så kört. Minns från min gamla lägenhet att balkongen helt fylldes med snö. Balkongdörren öppnades inåt i denna gamla lägenhet, men insåg att jag inte skulle öppna den då snön kunde välla in i vardagsrummet.

  Gilla

  • Jag trodde att jag skulle känna mig lite obekväm med att prata på om bara mig själv men så blev det inte alls. Jag hade kanske tur med att det blev ”rätt” person och att jag fick förtroende för honom nästan direkt.
   Det kanske fanns fördelar med en balkongdörr som öppnades inåt men med mycket snö var det nog lika bra att hålla den stängd 😀

   Gillad av 1 person

 3. Så talande bilder du fick av snön, och så trevligt det är med människorna här i Jämtland, för de klagar inte över snön. Kul att du fick se solen en stund… jag vet inte vad jag gjorde, för hos mig har den inte lyst. ( Kanske under de 10 minuter som jag var i affären).
  Bra att dina vårdbesök går bra.

  Gilla

  • Tack! Det finns nog de som klagar här också men de flesta har nog en högre toleransnivå här än längre söderut. Det finns väldigt mycket kreativitet när det gäller att ta sig fram och kan man inte ta bilen eller bussen så kan man ju alltid ta fram skidorna 😀 Det var tydligen en del som gjorde så enligt vad jag hörde.
   Solen tittade inte fram en särskilt lång stund men jag hade turen att få se den. Det känns bra och som en förmån att få så bra vård både fysiskt och psykiskt 😀

   Gilla

 4. Hej, först min fråga, fick du reda på om du tillhör riskgrupp? Enligt vad jag kunnat läsa mig till torde jag tillhöra grupp 3 med de diagnoser jag har.
  Så härligt att läsa att du och pyskologen (medveten felstavning`) är på samma nivå och matchar varandra. Då blir det ju meningsfullt!
  Ja ni har fått rejält av den vita varan, men tror de flesta som bor i norr tycker det lyser upp och är något man förväntar sig och inte behöver hetsa upp sig över. Lyssnade roat på ett samtal bland byns ungdomar idag där de konstaterade att dom som gnäller över vinter kan flytta söderöver för vintrar ska vara precis så här, snörika och kalla…haha, jag log i mjugg.
  Kram från pörtet

  Gilla

  • Nej, jag fick inget ordentligt svar. Läkaren var ärlig och sa att hon inte visste men att hon tror att jag tillhör riskgruppen pga all medicinering. Men hon kunde inte svara på vad som gäller vid coronavaccinering. Jag fick rådet att ha koll på 1177:s hemsida. Det har sagts att vid osäkerhet ska man fråga sin läkare. Det hjälpte inte i mitt fall.
   Det känns väldigt bra hos psykologen och enligt honom ska han kunna hjälpa mig med mina problem. Men det tror jag på när jag ser resultat och fram till dess ska jag bara njuta av att få vara väldigt självcentrerad 😀
   På vintern ska det vara snö och kallt, i lagom grad, och jag håller med ungdomarna i din by. Men kanske inte helt för jag tycker att även de som gnäller kan få stanna kvar och njuta av alla andra årstider. Du och jag och alla andra som gillar snö och vinter, kan nog vara glada ett tag till. Här verkar det i alla fall hålla i sig ett tag 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Jag skrev o frågade min vårdcentral om hur de bedömer riskgrupperna och fick exakt samma svar som du. Regionen har inte tagit ställning till det som händer efter att grupp 1 och 2 är vaccinerade, håll koll på 1177…

    Gilla

 5. När snö inte ställer till problem i ens vardagsliv – då kan man njuta extra mycket.
  Vi har nu också fått snö här i Västsveriges inland och allt är vitt och vackert.

  För oss som pensionärer känns inte snöskottning jobbigt längre.
  Värre var det när man skulle iväg med barn till dagmamman och ta sig till jobbet. Hade man otur så hade det fallit så mycket snö under dagen också, så att det första man var tvungen att göra när man kom hem, var att skotta uppfarten för att komma in med bilen. Då var man lagom glad. . .

  Gilla

  • Ja, så är det och kanske njuter jag extra mycket just för att jag numera inte behöver bry mig om skottningen 😀 Det är klart att det är värre för alla som ska iväg till arbeten och ska lämna barn på olika ställen och måste snöröja först. Har man tid och kan ta det i sin egen takt är det lättare och kanske kan man se det som dagens träningspass.

   Gilla

 6. Oj ja ni har då verkligen fått snö!! Här har det snöat nästan hela dagen men vi har inte så mycket som uppe hos er.
  Vad skönt att psykologen verkar så bra. Det betyder jättemycket.
  Kram

  Gilla

  • Så här mycket snö behöver jag inte för att vara nöjd. Det var alldeles tillräckligt innan men jag har heller inget emot det. Ni har säkert väldigt fint nere i dina trakter också.
   Jag vet inte om jag har haft tur eller om jag bara har haft en del fördomar förut men jag är väldigt nöjd med att få komma till just honom.
   Kram

   Gilla

 7. Titta ut på balkongen och tänk dig hur det är när det är så där mycket snö och mer därtill. Det är alltså en meter snö överallt och allt ska bort. Vi har varit insnöade i flera dagar. Brorder B:s fru som var på jobbet kunde inte ta sig hem för vägen var oplogade och fick stanna hos TuppOla. Tur att han bor i Hammarstrand. Alla grejor att skotta med är trasig utom snöskyffeln och det är som att peta med en sticka i snön. Det märks inte ens. Nåja det är för kallt för att gå ut än 21 grader och jag fryser

  Gillad av 1 person

  • Jag behöver inte tänka mig in i den situationen för jag vet precis hur det är. I nästan 20 år bodde vi ute på landsbygden vid grusvägar, först utanför Oviken och sedan i Optand, och vi var insnöade ett antal gånger varje vinter. Vägarna drev igen och många gånger fick vi ställa bilen längre upp i byn och kämpa oss fram till fots. Hade vi tur behövde vi inte vänta länge på att plogbilen skulle komma om vi ville komma iväg någonstans. Kanske är det just all skottning och vana vid igendrivna vägar som nu gör att jag är otroligt glad för att jag bara kan njuta av snön utan att behöva besväret med den 😀 Så du ska veta att jag känner med dig och vet hur det är. Men nu räcker det med snö tycker jag.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s