En ovanligt fullspäckad vecka

För alla som arbetar eller av andra anledningar har fullt upp om dagarna ter sig nog min kommande vecka som rena sömnpillret. Men jag brukar inte ha mer än en tidsbestämd aktivitet per vecka och det handlar oftast om ett pass på katthemmet. Nu väntar flera tidsbokade möten det tre kommande dagarna. I morgon har jag telefonmöte med en läkare om min lever. En för mig okänd läkare som jag hoppas kan något om levertransplanterade. Jag vill gärna ha ett svar på om jag tillhör en riskgrupp eller inte. I övrigt behöver hon bara kunna förnya mina recept och svara på om min nivå av B12 är tillräckligt hög. Egentligen var en ultraljudsundersökning planerad redan i somras men det är en av alla inte nödvändiga vårdinsatser som skjuts upp nu. Det gör mig ingenting. Jag mår bra och behöver inte den rutinundersökningen. Det är bara skönt att jag slipper ta mig till sjukhuset när det går lika bra med ett telefonsamtal.

På tisdag är det psykologbesök och på onsdag ska frissan få försöka göra något åt mitt hår. Det är nästan exakt 11 månader sedan jag klippte mig och nu är det inte särskilt fint. Helst skulle jag vilja klippa det lika kort som innan pandemin men när jag har kommit så här långt, i mitt försök att spara ut håret, vill jag inte ge upp riktigt än. Kan hon fixa till det så att det ser åtminstone ok ut så får det växa ett tag till. Men jag gissar att jag klipper det riktigt kort igen till sommaren.

Efter besöket hos frissan kan jag koppla av och pusta ut. Jag ser egentligen fram mot alla tre möten och när jag väl är där är det inga problem. Men det är stressande att ha så mycket inplanerat. Tänk så det kan bli. Jag som en gång i tiden ansåg mig vara väldigt stresstålig.

Gårdagen var en lika härlig dag som många av de gångna dagarna. 15 grader kallt och helt lugnt. Solen sken ikapp med alla glada människor som åkte skidor, sprang, cyklade eller var ute och gick med hundar eller för sig själva.

Jag mötte många fler än de som hamnade i bilderna. En del hundar ville och fick hälsa och jag är inte svårövertalad när det händer. Den allra finaste lilla valpen var en 4-månaders mudi, en ursöt ungersk vallhund. Jag satte mig på knä i snön och den klättrade upp och la tassarna på mina axlar och gav mig en rejäl rengöring av ansiktet. Jag kramade tillbaka och såg till att ha munnen stängd. Ni kanske tror att jag desperat försöker få gosa med alla hundar jag möter men det är faktiskt bara en bråkdel av alla hundar som det blir så med.

Men på morgonpromenaden i dag var det ganska svårt att motstå en liten långhårig schäfervalp. Just de långhåriga schäfrarna är sååå fina. Denna lilla valp sprang mot mig tills kopplet tog slut och där stod den och viftade på hela sig och gläfste några gånger. Men när jag frågade, som jag alltid gör, sa ägarna att de helst inte ville låta hunden lära sig att den ska hälsa på alla. Men de skrattade och sa att jag gärna fick titta så mycket jag ville. Men det var nästan plågsamt att se den urgulliga valpen som ville fram till mig och inte kunna gå den till mötes. Lite senare mötte jag en annan fin hund, vet inte vilken ras, och den la sig framför mina fötter och visade upp magen. Hussen och jag skrattade tillsammans åt hans glada hund och där var det liksom ingen tvekan. Jag behövde alltså inte gå hem från den promenaden utan lite hundmys.


19 comments

 1. Intressanta möten under veckan, har du inte klippt dig på 11 månader? Minns en kvinna som när den Italienska nedstängningen avslutades sa i radio att nu skulle hon gå och klippa sig ”jag ser ut som en häxa”. För övrigt underbara vinterbilder, vi har snö, men inget vackert vinterlandskap.

  Gilla

  • Ja, och det är inte bara hundägare jag har pratat med. Det blir några ord här och där när man möts på smala stigar och lämnar plats för varandra. En ganska trevlig följd av en inte särskilt trevlig pandemi.
   Haha, nej håret har fått växa fritt 😀 Nu har det blivit så långt så att det kanske går att fixa till det något så när. Det började med att jag avbokade en tid hos frissan eftersom jag hade milda luftrörsbesvär. Sedan bestämde jag mig för att testa hur det skulle vara att låta håret växa och nu vill jag bara att det ska jämnas till och kanske klippas upp lite. Men experimentet fortsätter ett tag till 😀
   Det verkar komma en hel del snö lite överallt de närmaste dagarna så kanske får ni också ett vackert vinterlandskap. Tyvärr tror jag mer på att vindarna gör så att snön faller av träden även här.

   Gillad av 1 person

 2. Jeg liker ikke å ha noe fastsatt til klokkeslett flere ganger i uka jeg heller. Det er greit å planlegge litt, men samtidig er det veldig greit å ha ting flytende. Det holder liksom lenge at jeg må jobbe til fast tid hver dag liksom.

  Gilla

  • Jag gör ju oftast som jag vill med min tid och det blir en vana. Då blir det lite jobbigt att behöva passa tider och för mig känns det som om hela dagen går åt. Men egentligen är det ju inte särskilt svårt att hantera.

   Gilla

 3. Jag har inte heller klippt mig på nästan ett år nu. Det är långt och ingen ordning på det, tycker jag. Oftast sätter jag ihop det med en snodd. Jag har inte bestämt än hur jag ska ha det.
  Du har trevliga hundmöten!

  Gilla

  • Vi är nog inte ensamma om att låta håret växa den här perioden men nu känner jag att något måste göras. Att låta håret växa från en väldigt kort frisyr ger en konstig frisyr men kanske kan det fixas till så att det ser skapligt ut.
   Kanske kan hundar läsa av mitt kropsspråk när vi möts och kanske är det därför många hundar visar att det vill hälsa på mig. Eller så gör de likadant med alla. Jag ställer gärna upp och klappar om en hund ber om det 😀

   Gilla

 4. Jag har inte klippt mig på väldigt länge men det får vara som det är. Efter kvällens dusch hyfsade jag till luggen själv och det blev helt okej. Då väntar en fullmatad vecka för din del men jag kan förstå att du inte envisas med ultraljudsundersökningen. Mår man bra så gör man och det tycks stämma in bra på dig.

  Så vackra vinterbilder och många mysiga hundmöten. Hade du träffat mig med Miss T hade du sett en hund som snurrar runt två eller tre gånger när hon blir ivrig så det blir många snurrar på en promenad. Hennes mamma gör likadant så jag förmodar att det sitter i generna.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Den här pandemiperioden har nog många avstått från frisörbesök. Men så småningom kommer man till en gräns för vad som känns ok och där är jag nu. Det blir spännande att se vad hon kan åstadkomma och om jag kan låta håret växa så länge att det går att sätta upp.
   Haha, egentligen är den nog inte särskilt fullmatad men det känns ändå som om den är det. Ultraljudet känns absolut inte som en nödvändig åtgärd och jag väntar gärna. Jag kan ibland tänka att levern är det friskaste i hela min kropp. Det stämmer nog inte helt men om det är något som är friskt så är det den…och förmodligen en del andra organ 😀
   Om jag hade mött er så hade jag nog inte kunnat låta bli att skratta åt Miss T och då hade vi nog bytt några ord. Det blir trevliga korta möten med många och nästan alla hejar glatt vid möten.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 5. Frisörbesök är inbokat här också, frisören som också heter Lotta får endast ta lite på topparna. Mina spetor växer ju så sakta. Jag gillar kort hår men just nu har jag ingen frisyr utan bara hår. Mitt hår slits fort och det är tunnt och flygit, även att jag inte gör något mera än tvättar och drar kammen igenom det någon gång ibland så slits det. Eftersom jag är en mössoman så spelar det ju inte någon roll hur jag ser ut i håret om det inte varit för att jag inte kan ha mössa på jobbet. Man är som man är.

  Vilka fina foton, inte utan att jag blir sugen på att komma till dig, snön och alla glada och trevliga människor hade varit som balsam. Jag känner mig redo för snö nu, typiskt att jag inte har någon då. Hur som så hade det ändå inte blivit som hos dig.
  Nu har du lite att dona med i veckan. Hoppas på bildbevis efter frisörbesöket.

  Kram och en trevlig måndag!

  Gilla

  • Jag har alltid haft tjock hår men något tunnare har det nog blivit med stigande ålder. Jag klippte det kort efter allt som hände för snart sju år sedan eftersom mitt hår påverkades starkt och det syntes. Jag har trivts väldigt bra med den korta frisyren men när frisörsbesöket avbokades tänkte jag att nu ska jag ta tillfället i akt och testa hur det blir. Men jag tror att jag efter färdigt experiment kommer att klippa det kort igen.
   Tack Lotta! Du vet att du är välkommen sommar eller vinter…eller båda 😀
   Något bildbevis kommer nog inte. Jag har inget emot att vara med på foton men helst inte som den huvudsakliga attraktionen 😉
   Nu sitter jag här och väntar på snöovädret som det varnas för.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 6. Vykortsvackert hos dig – speciellt din nya header – såå vackert!
  Jag har inte heller klippt mig under hela det gångna året och frisyren är verkligen inget att visa upp. Tur man har barnbarn som ändå säger -Jag tycker du är fin 🙂
  Fullt upp i veckan för dig – hoppas det fina vädret fortsätter och att du träffar många mysiga hundar och trevliga hundägare!
  Önskar dig en bra vecka!
  Kram

  Gilla

  • Tack Anki! Det som är så vackert nu kanske inte varar så länge. Visserligen ska det komma mycket mer snö men det ska samtidigt bli lite blåsigt och då försvinner nog den mesta snön på träden. Men det kanske blir fler sådana fina perioder och jag kanske har fel om hur det blir de kommande dagarna.
   Det sägs ju att av barn får man höra sanningen så det är säkert precis så som de säger 😀
   Även om vädret kanske inte blir lika fint så måste hundägare ut med sina hundar. Men kanske är inte alla lika glada och pratsugna i sämre väder. Det visar sig.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Stor igenkänning när du berättar om inplanerade saker under veckan.
  Med min utmattning så var det precis så som jag hade det också.
  Först: Klarade inget inplanerat överhuvudtaget.
  Sen: Fixade en sak per vecka (minns hur stressad jag blev över att bara se en enda sak inplanerad).
  Senare: Två o.s.v.

  Lärde mig hur jag var tvungen att leva med mitt nya tillstånd och en gyllene regel var: Vila – aktivitet – vila – aktivitet . . .
  Om jag skulle iväg på något en dag, då var det vila före och vila efter som gällde.
  Faktiskt lever jag med detta i bakhuvudet fortfarande, 20 år efter insjuknandet. Det MÅSTE finnas tid för återhämtning.

  Kram/Barbro
  PS. B i l d e r n a ! DS

  Gilla

  • Jag har några personer i min nära krets som har varit eller är utbrända. Jag har fått höra att de ser en hel del likheter mellan sina och mina erfarenheter. Jag är inte så oförmögen att orka ta itu med saker och har inte samma förlamande trötthet men mina problem ger mig en viss förståelse. Samma sorts hjärntrötthet men mildare i mitt fall. En skillnad är att jag oftast är i en lägstanivå med korta eller långa episoder då det plötsligt blir mycket starkare, oftast i samband med tankar eller samtal om de händelser som stressar mig. Som jag förstår det är det mer en konstant nivå på ”riktig” utbrändhet. Jag har också förstått att man aldrig blir helt frisk utan ständigt måste vara på sin vakt vakt på när tecknen visar att det har blivit lite för mycket. En av de upplevelser vi har gemensamt är att vi inte vill ha för mycket inbokat. Just det känns igen i många diagnoser men kanske är trötthet det som förenar i det fallet. Trötthet av fysiska eller psykiska orsaker. Nu har jag, och som jag tror, även du erfarenhet av båda de områdena.
   Jag är väldigt glad för att du har tagit dig ur din svåra period och nu kan hantera ditt liv på ett så bra sätt att du inte kommer att hamna där igen ❤
   Kram

   Gilla

 8. Hoppas allt utfaller väl med dina besök. Jag undrar också om jag tillhör riskgrupp, tycker själv att jag tillhör grupp 3 med min halsartär. Har tänkt ringa VC o fråga hur dom resonerar.
  Hade jag sett dina ljuvliga vinterfoton för bara ett par dagar sedan hade jag varit avis, nu har vi också fått mycket av den vita varan och jag är så tacksam.
  Hår och frisyr haha vad ska man göra. Mitt hår har ingen frisyr alls, det bara hänger nedför huvudet. usch och tvi. Men jag vet inte vad jag vill förutom att kapa det mesta.Lycka till hos frissan!
  Kramen

  Gilla

  • Nu är två av mötena avklarade och bara frissan återstår. Det har gått bra men jag blir ganska påverkad. Jag fick inget riktigt svar på om jag tillhör riskgrupperna. Läkaren sa ungefär att ”du har så starka mediciner så det tror jag att du gör”. Hon gav mig rådet att hålla mig informerad via 1177 och att vara försiktig 😉 Vi får väl båda förhoppningsvis mer information senare.
   Det är en härlig vinter och nu har det kommit rejält med nysnö 😀
   Jag ska bara låta frissan jämna till lite och kanske klippa upp det en smula men någon riktig frisyr kommer nog inte jag heller att ha. Till sommaren ska jag ta det slutgiltiga beslutet om ifall det ska bli en kort frisyr igen eller om jag vill ha lite längd på håret.
   Kram

   Gilla

 9. Jag tycker du ska sätta in en bild på dig nu när du har längre hår!
  Att möta hundar som glatt visar sin kärlek kan göra hela ens dag. Jag brukar säga att ala hem borde ha en katt eller två eller hund. Det finns sådan kärlek i såna hem så man nästan överlever allt. Nu ska jag börja jobba hemifrån och mina katter kommer att vara överlyckliga ☺
  Kram

  Gilla

  • Vi får väl se hur det blir med det. Kanske byter jag bild så småningom när jag har bestämt mig för hur jag vill ha håret.
   Ja, hundar förgyller verkligen tillvaron och eftersom jag inte orkar aktivera och sköta om en egen hund får jag ta tillfället i akt när det kommer. Det finns många gosiga vovvar ute 😀
   Vad skönt att du får jobba hemifrån och slipper resorna. Både du och katterna blir glada och nöjda 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s